ΑρχικήsecurityΆλλες 11 κινεζικές εταιρείες προστίθενται στη "μαύρη λίστα" των ΗΠΑ

Άλλες 11 κινεζικές εταιρείες προστίθενται στη “μαύρη λίστα” των ΗΠΑ

κινεζικές εταιρείες

Οι ΗΠΑ έχουν προσθέσει 11 ακόμη κινεζικές εταιρείες στη “μαύρη λίστα” τους λόγω της υποτιθέμενης εμπλοκής τους στην καταπίεση των Μουσουλμάνων Ουιγούρων και άλλων μουσουλμανικών εθνοτικών μειονοτήτων εντός της Κίνας. Με την εισαγωγή τους στη “μαύρη λίστα”, οι 11 εταιρείες δεν μπορούν πια να αγοράσουν αμερικανική τεχνολογία χωρίς ειδική άδεια.

Εννέα από αυτές τις κινεζικές εταιρείες προστέθηκαν στον κατάλογο των ΗΠΑ επειδή φέρεται να υποχρεώνουν τους Μουσουλμάνους Ουιγούρους να κάνουν καταναγκαστική εργασία. Αυτές οι εταιρείες είναι οι OFilm Group, Changji Esquel Textile, Hefei Bitland Information Technology, Hefei Meiling, Hetian Haolin Hair Accessories, Hetian Taida Apparel, KTK Group, Nanjing Synergy Textiles και Tanyuan Technology.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, οι δύο άλλες κινεζικές εταιρείες, η Xinjiang Silk Road BGI και η Beijing Liuhe BGI, μπήκαν στη “μαύρη λίστα” για τη διεξαγωγή γενετικών αναλύσεων που χρησιμοποιήθηκαν για την περαιτέρω καταστολή των Ουιγούρων και άλλων μουσουλμανικών μειονοτήτων.

“Το Πεκίνο προωθεί ενεργά την καταναγκαστική εργασία και την καταχρηστική συλλογή και ανάλυση DNA για την καταστολή των πολιτών του”, δήλωσε ο Υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Wilbur Ross.

Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι αυτή η κίνηση από μέρους τους θα διασφαλίσει ότι τα αγαθά και οι τεχνολογίες τους δεν θα χρησιμοποιηθούν για τις απεχθείς ενέργειες του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος εναντίον ανυπεράσπιστων μουσουλμανικών μειονοτικών πληθυσμών.

μαύρη λίστα ΗΠΑ

Η OFilm φέρεται να είναι στρατηγικός συνεργάτης και προμηθευτής διαφόρων τεχνολογικών εταιρειών όπως οι Acer, ASUS, Amazon, Dell, HP, HTC, Huawei, Lenovo, LG, Meizu, Microsoft, Oppo, Samsung, Sony, Vivo, Xiaomi και ZTE, σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύθηκε τον Μάρτιο.

Η ίδια έκθεση ανέφερε ότι η OFilm παρήγαγε βασικά συστατικά για τις κάμερες κάποιων μοντέλων iPhone.

Λίγο μετά την κυκλοφορία της έκθεσης, η LG απομακρύνθηκε από την OFilm και αρνήθηκε την ύπαρξη σχέσεων με ένα από τα εργοστάσια που αναφέρονται στην έκθεση.

“Η LG Electronics αναμένει από όλους τους προμηθευτές της να συμμορφωθούν με τον κώδικα συμπεριφοράς των προμηθευτών μας, ο οποίος είναι πολύ σαφής σχετικά με τη στάση μας απέναντι στην καταναγκαστική εργασία. Η LG Electronics δεν έχει άμεση σχέση με καμία εταιρεία με το όνομα OFilm”, δήλωσε η εταιρεία.

Εν τω μεταξύ, η Hefei Bitland, μια από τις κινεζικές εταιρείες που έχει, επίσης, προστεθεί στη μαύρη λίστα, λέει στο site της ότι συνεργάζεται με την Google, την Haier, την Hisense, την HTC, την HP και τη Lenovo.

Η Κίνα έχει κατηγορηθεί πολλές φορές για την κακή μεταχείριση των Μουσουλμάνων Ουιγούρων και άλλων μουσουλμανικών μειονοτήτων, με πολλές εκθέσεις να αναφέρουν ότι οι κινεζικές αρχές παρακολουθούν τις κινήσεις αυτών των ανθρώπων. Υπήρξαν, επίσης, αναφορές για άλλες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως για εγκατάσταση spyware στα τηλέφωνα των Οιγούρων και για τοποθέτηση των μουσουλμάνων σε στρατόπεδα “επανεκπαίδευσης“.

Πριν από αυτές τις τελευταίες κυρώσεις, στη μαύρη λίστα των ΗΠΑ είχαν μπει 37 άλλες κινεζικές εταιρείες για παραβιάσεις που σχετίζονται με την Xinjiang. Άλλες σημαντικές τεχνολογικές κινεζικές εταιρείες που έχουν αποκλειστεί από τις ΗΠΑ είναι η Huawei και η ZTE, καθώς θεωρούνται απειλή για την εθνική ασφάλεια.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS