ΑρχικήinetTikTok: Αμερικανοί επενδυτές ενδιαφέρονται για την εξαγορά του

TikTok: Αμερικανοί επενδυτές ενδιαφέρονται για την εξαγορά του

Τα πράγματα φαίνεται να πηγαίνουν καλύτερα για το TikTok του Bytedance, καθώς μια ομάδα επενδυτών με έδρα τις ΗΠΑ ενδιαφέρεται να το αγοράσει.

tiktok
TikTok: Αμερικανοί επενδυτές ενδιαφέρονται για την εξαγορά του

Η εφαρμογή βίντεο ήταν το επίκεντρο των συζητήσεων από τότε που απαγορεύτηκε στην Ινδία και τον τελευταίο καιρό ελέγχεται από την Αμερικάνικη κυβέρνηση και αναζητά τρόπους να ξεφύγει από την απαγόρευση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας όμιλος επενδυτών υπό την ηγεσία των General Atlantic και Sequoia Capital, συζητά με άλλους ρυθμιστικούς φορείς για την χαλάρωση της σύνδεσης του TikTok με την Κίνα, κάτι που το τελευταίο διάστημα επιθυμεί και η εταιρεία. Αυτό, θα μπορούσε να το κάνει στο μέλλον ως εταιρεία της Αμερικής, και να διώξει έτσι τις ανησυχίες των κυβερνήσεων ΗΠΑ και Ινδίας.

Μετά την εξαγορά, η Bytedance, που προς το παρόν έχει στην ιδιοκτησία της την εφαρμογή βίντεο, θα είναι απλώς μέλος χωρίς δικαίωμα ψήφου με το ελάχιστο ποσό συμμετοχών στη διεθνή επιχείρηση. Αν γυρίσουμε λίγο πίσω, θα δούμε ότι η Bytedance απέκτησε το musical.ly το 2017 και αυτό σηματοδότησε τη δημιουργία μιας εφαρμογής που κανείς ποτέ δεν πίστευε ότι θα έχει τόσο μεγάλη επιτυχία.

Μπορεί ο Κινέζος ιδιοκτήτης του TikTok να προσπαθεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του λέγοντας ότι η εφαρμογή είναι ασφαλής, αλλά οι ισχυρισμοί για κατασκοπεία, το μυστήριο για την αποθήκευση δεδομένων χρηστών και οι αυστηροί εσωτερικοί νόμοι της Κίνας, δεν είναι θετικά για την εταιρεία.

Γι’ αυτό το λόγο, επενδυτές από τη Νέα Υόρκη, Silicon Valley, εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για μια πιθανή συμφωνία, αλλά κανένας μέχρι στιγμής δεν έχει περάσει από την πρόταση όπως ο όμιλος General Atlantic.

TikTok: Αμερικανοί επενδυτές ενδιαφέρονται για την εξαγορά του

Να σημειώσουμε, ότι αυτές οι ειδήσεις έρχονται στα πρόθυρα των επικείμενων εκλογών των Ηνωμένων Πολιτειών και η τρέχουσα ομάδα εκστρατειών του Προέδρου Donald Trump βομβαρδίζει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημοσιεύοντας για τον «κατάσκοπο από την Κίνα» ενώ επισημαίνει το TikTok. Επιπλέον, ο Λευκός Οίκος ήδη εξετάζει αγωγή εναντίον της εφαρμογής και την έχει καταχωρήσει στη λίστα απαγορευμένων οντοτήτων.

Οι αρχικές συζητήσεις κατέρρευσαν μετά την κατάργηση της άμεσης απαγόρευσης από την Ινδική κυβέρνηση, η οποία σε άλλη περίπτωση θα μπορούσε να έχε ως αποτέλεσμα κάτι χρήσιμο για την εταιρεία. Επίσης, η Επιτροπή Εξωτερικών Επενδύσεων των ΗΠΑ (Cfius) ταλαιπώρησε το TikTok και δεν θέλει ούτε να μοιραστεί την τεχνολογία του με τους αντιπάλους του, ούτε να αποχωρήσει από την επιχείρηση.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS