ΑρχικήinetTwitter: Εικονική αποχή χρηστών ως διαμαρτυρία στον αντισημιτισμό

Twitter: Εικονική αποχή χρηστών ως διαμαρτυρία στον αντισημιτισμό

Χρήστες του Twitter «σημαντικών προφίλ» συμμετέχουν σε μια 48ωρη εικονική «αποχή», ως διαμαρτυρία για τα αντισημιτικά tweets του grime καλλιτέχνη Wiley.

twitter
Twitter: Εικονική αποχή χρηστών ως διαμαρτυρία στον αντισημιτισμό

Το Twitter διέγραψε δεκάδες δημοσιεύσεις του Wiley και του έθεσε προσωρινή απαγόρευση λόγω παραβίασης της πολιτικής του σχετικά με συμπεριφορά μίσους, όμως οι επικριτές ισχυρίζονται ότι η εταιρεία ενήργησε πολύ αργά.

«Η αστυνομία της Metropolitan λαμβάνει πολύ σοβαρά όλες τις αναφορές κατά των Εβραίων,» ανέφερε εκπρόσωπος τους σε δήλωση. «Το σχετικό υλικό αξιολογείται

Το μποϊκοτάζ των 48 ωρών ξεκίνησε σήμερα, Δευτέρα 27 Ιουλίου, στις 9 το πρωί, σύμφωνα με την πολιτική εκστρατεία «Labour Against Antisemitism».

«Αυτή είναι μια κίνηση διαμαρτυρίας για την επανειλημμένη αποτυχία του Twitter να αντιμετωπίσει τον αντισημιτισμό στην πλατφόρμα του #NoSafeSpaceForJewHate,» ανέφερε η ομάδα σε tweet.

Δεδομένης της φύσης της διαμαρτυρίας, είναι αδύνατο να υπολογιστεί πόσα άτομα συμμετέχουν. Ωστόσο, το σχετικό hashtag ήταν το πιο δημοφιλές θέμα της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης τη Δευτέρα το πρωί, και το Twitter είπε ότι υπήρχαν σχεδόν 50.000 δημοσιεύσεις που σχετίζονται με αυτό.

Το Εβραϊκό Συμβούλιο Ηγεσίας, το οποίο επίσης συμμετέχει στην αποχή, ισχυρίστηκε ότι η αντίδραση του μέσου κοινωνικής δικτύωσης σε tweets του Wiley δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό.

«Εδώ και χρόνια είμαστε μάρτυρες αυτής της συμπεριφοράς προς τους Εβραίους και άλλα θυμάτα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με ελάχιστη ή καθόλου παρέμβαση από τις εταιρείες κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης,» ανέφερε η JLC.

«Αυτές οι οργανώσεις έχουν την ευθύνη να διασφαλίσουν ότι το μίσος δεν επιτρέπεται να διαδίδεται.»

Η υπουργός Εσωτερικών Priti Patel κάλεσε επίσης τις εταιρείες κοινωνικών μέσων να καταργήσουν το περιεχόμενο μίσους.

«Οι αντισημιτικές δημοσιεύσεις του Wiley είναι αποτρόπαιες,» έγραψε στο Twitter. «Δεν θα έπρεπε να παραμείνουν ούτε εκεί, ούτε και στο Instagram για τόσο καιρό, και τους ζήτησα μια πλήρη εξήγηση. Οι εταιρείες κοινωνικών μέσων πρέπει να ενεργήσουν πολύ πιο γρήγορα για να αφαιρέσουν αυτή την τρομακτική απέχθεια από τις πλατφόρμες τους.»

εικονική αποχή
Twitter: Εικονική αποχή χρηστών ως διαμαρτυρία στον αντισημιτισμό

Το Twitter δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα σχολιασμού σχετικά με την εικονική αποχή.

«Η κατάχρηση και η παρενόχληση δεν έχουν θέση στην υπηρεσία μας και έχουμε εφαρμόσει πολιτικές, που ισχύουν για όλους και παντού, που αφορούν κακοποίηση και παρενόχληση, βίαιες απειλές και εχθρική συμπεριφορά. Αν εντοπίσουμε λογαριασμούς που παραβιάζουν οποιονδήποτε από αυτούς τους κανόνες, θα προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες,» δήλωσε το Twitter μετά την ανακοίνωση της απαγόρευσης του Wiley, χωρίς να σχολιάσει την αποχή από την πλατφόρμα του.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS