ΑρχικήUpdatesSpotify: Αναδιαμορφώνει επιτέλους τα podcast charts του

Spotify: Αναδιαμορφώνει επιτέλους τα podcast charts του

Το Spotify αναδιαμορφώνει τα podcast charts του, για να βοηθήσει τους ακροατές να βρίσκουν νέες εκπομπές και να παρακολουθούν τα νέα της περιοχής τους.

spotify podcast charts
Spotify: Αναδιαμορφώνει επιτέλους τα podcast charts του

Έτσι έρχεται ένα πολύ δημοφιλές, και αμφιλεγόμενο χαρακτηριστικό από τη βιομηχανία podcasting στο Spotify. Τώρα, η αγαπημένη εφαρμογή μουσικής πολλών χρηστών, θα είναι ισοδύναμη με τους διάσημους ανταγωνιστές της, όπως το Apple Podcasts.

Τα δύο αρχικά podcast charts θα ονομάζονται «Trending» και «Top». Το Trending, που βασίζεται εν μέρει στην ταχύτητα αύξησης του πλήθους των ακροατών, θα περιλαμβάνει 50 ανερχόμενες εκπομπές, ενώ στο Top θα βρίσκονται οι 200 ​​πιο δημοφιλείς εκπομπές και θα εντοπίζονται ανά περιοχή.

Το Top, υπάρχει ήδη σε πολύ μικρότερη μορφή, και σε κάποιες περιοχές θα μπορεί επίσης να χωριστεί σε κατηγορίες, όπως επιχειρήσεις, κωμωδίες και τεχνολογία. Τα charts του Spotify θα ενημερώνονται καθημερινά και θα είναι διαθέσιμα σε 26 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, του Μεξικού, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Βραζιλίας και της Γερμανίας.

Τα podcast charts μπορεί να είναι αμφιλεγόμενα, ειδικά επειδή οι αλγόριθμοι που καθορίζουν την κατάταξή τους είναι συχνά «θολοί». Πολλοί προσπαθούν να τους αναπαράγουν, και κάνουν τους ανθρώπους που είναι στη βιομηχανία podcasting να αμφισβητήσουν τη νομιμότητά τους. Ένας εκπρόσωπος της υπηρεσίας μουσικής είπε ότι διαθέτει «αλληλεπικαλυπτόμενα συστήματα» τα οποία θα παρακολουθούν την παράνομη δραστηριότητα και θα απομακρύνουν τους κακούς παράγοντες από την υπηρεσία, σύμφωνα με το The Verge.

To Spotify έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν ακροατές ρομπότ που προσπαθούν να αυξήσουν τον πληθωρισμό μουσικών έργων και δικαιωμάτων εκμετάλλευσης. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το κίνητρο για εξαπάτηση του συστήματος είναι υψηλότερο, επειδή οι απατεώνες τέτοιου είδους πληρώνονται ανά ακρόαση. Οι podcasters δεν πληρώνονται ανά ακρόαση, και αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο η εφαρμογή θέλησε να επικεντρωθεί στη βιομηχανία αυτή.

Spotify: Αναδιαμορφώνει επιτέλους τα podcast charts του

Ωστόσο, οι άνθρωποι προσπάθησαν να βρουν πώς να παίζουν τα podcast charts σε άλλες πλατφόρμες. Τα charts θα μπορούσαν να κάνουν τις εκπομπές πιο γνωστές, εκθέτοντας απλά τους ακροατές σε podcast που δεν έχουν ακούσει.

Το 2018, ο podcaster John Perotti πλήρωσε $5 σε κάποιον στο διαδίκτυο, ο οποίος κατάφερε να ανεβάσει τη μικροσκοπική του εκπομπή στον αριθμό 55, στο κορυφαίο podcast chart της Apple. Το ίδιο θα μπορούσε να συμβεί στο Spotify καθώς οι podcasters αναζητούν περισσότερη προσοχή και ακροατές.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS