Πέμπτη, 28 Μαΐου, 21:45
Αρχική inet Παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας Internet στην Αυστραλία

Παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας Internet στην Αυστραλία

Οι ερευνητές στην Αυστραλία έχουν επιτύχει το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας στο Internet των 44,2 terabits ανά δευτερόλεπτο, επιτρέποντας στους χρήστες να κατεβάζουν 1.000 ταινίες HD σε ένα δευτερόλεπτο.

Μια ομάδα από τα πανεπιστήμια Monash, Swinburne και RMIT χρησιμοποίησε ένα οπτικό τσιπ «micro-comb» που περιέχει εκατοντάδες λέιζερ υπέρυθρων για τη μεταφορά δεδομένων μέσω της υπάρχουσας υποδομής επικοινωνιών στη Μελβούρνη.

Η υψηλότερη εμπορική ταχύτητα στο Internet οπουδήποτε στον κόσμο βρίσκεται σήμερα στη Σιγκαπούρη, όπου η μέση ταχύτητα λήψης είναι 197,3 megabit ανά δευτερόλεπτο (mbps).

“Υπάρχει ένας παγκόσμιος αγώνας αυτή τη στιγμή για να φτάσουμε αυτήν την τεχνολογία σε εμπορικό στάδιο, καθώς το “micro-comb ” στην καρδιά του είναι χρήσιμο σε ένα πραγματικά ευρύ φάσμα υφιστάμενων τεχνολογιών”, είπε ο Δρ Bill Corcoran από το Πανεπιστήμιο Monash, είπε στο The Independent.

“Υποθέτω ότι θα μπορούσαμε να δούμε συσκευές όπως οι δικές μας διαθέσιμες σε ερευνητικά εργαστήρια σε δύο έως τρία χρόνια και αρχική εμπορική χρήση σε περίπου πέντε χρόνια.”

Η παραμονή στο σπίτι που προέκυψε από την πανδημία του κοραναϊού έχουν επιδείξει σημαντική πίεση στην υποδομή του Internet τους τελευταίους μήνες.

Στην Ευρώπη, ζητήθηκε από τους παρόχους streaming να υποβαθμίσουν τις υπηρεσίες τους τον Μάρτιο προκειμένου να αντιμετωπίσουν την αυξημένη επισκεψιμότητα. Το Netflix και το YouTube ήταν μεταξύ εκείνων που συμφώνησαν να μειώσουν την ποιότητα της εικόνας για τους χρήστες.

Η εφαρμογή της συσκευής micro-comb θα ανακουφίσει αυτό το πρόβλημα, σύμφωνα με τους ερευνητές.

«Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι απαιτήσεις δεδομένων κατά τη διάρκεια της ημέρας έχουν υπερδιπλασιαστεί και έχουν γίνει ειδικές προσπάθειες για να διασφαλιστεί ότι οι συνδέσεις είναι αξιόπιστες», δήλωσε ο Δρ Corcoran.

«Αυτό που μας προσφέρει αυτή η επιπλέον χρήση είναι να ρίξουμε μια ματιά στα ζητήματα χωρητικότητας που θα δουν τα δίκτυα σε λίγα χρόνια – ειδικά καθώς θα υπάρχει δίψα για online τεχνολογίες όπως το όπως 5G, τα αυτοκινούμενα αυτοκίνητα και το “internet-of- things” ευρύτερα.

«Επομένως, θα χρειαστούμε νέες συμπαγείς τεχνολογίες όπως η συσκευή μας με μέγεθος νυχιών για να επεκτείνουμε την ικανότητα μεταφοράς δεδομένων των δικτύων μας χάρη – για να μειώσουμε την κατανάλωση χώρου και ενέργειας, καθώς και το κόστος, αυξάνοντας παράλληλα τους συνολικούς ρυθμούς δεδομένων. Η επίδειξή μας δείχνει επίσης ότι η συσκευή που παρήγαμε είναι συμβατή με την υποδομή οπτικών ινών που υπάρχει ήδη. “

Τα ευρήματα δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Nature Communications την Παρασκευή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

LIVE NEWS

Οι αναβαθμίσεις και τα νέα χαρακτηριστικά των Windows 10 2004!

Από σήμερα ξεκίνησε η κυκλοφορία της νέας ενημερωμένης έκδοσης των Windows 10, γνωστή ως "Windows 10 2004" ή "Windows 10 May 2020",...

Ποιες είναι οι αγαπημένες γλώσσες προγραμματισμού για το 2020;

Το Stack Overflow, ένα από τα μεγαλύτερα sites για programming Q&A, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα από το Developer...

Η γερμανική κυβέρνηση προτρέπει τους χρήστες του iOS να διορθώσουν τα κρίσιμα ελαττώματα της εφαρμογής Mail

Η γερμανική ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφάλειας στον κυβερνοχώρο προέτρεψε σήμερα τους χρήστες iOS να εγκαταστήσουν αμέσως τις ενημερώσεις ασφαλείας iOS και iPadOS που...

Instagram: Ενίσχυση εισοδήματος δημιουργών με διαφημίσεις στο IGTV

To Instagram φέρνει διαφημίσεις και στο IGTV, με το 55% των εσόδων να διατίθεται στους δημιουργούς. Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης έκανε την...

Τα Windows 10 2004 συνοδεύονται από υποστήριξη Wi-Fi 6 και WPA3

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι τα Windows 10, έκδοση 2004 συνοδεύονται από υποστήριξη Wi-Fi 6 και WPA3 για gigabit ταχύτητες και καλύτερη απόδοση,...

Το CoreOS Container Linux της Red Hat φτάνει στο τέλος του

Όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα από τον Benjamin Gilbert, τεχνικό του Fedora CoreOS, η υποστήριξη του CoreOS Container Linux,...

Ο Donald Trump απειλεί να κλείσει τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης

Όπως δήλωσε σε ένα πρόσφατο tweet του, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump, σκοπεύει να αλλάξει τον...

Αγωγή στη Google για τις πρακτικές παρακολούθησης χρηστών

Η Google δέχτηκε μια αγωγή από τον γενικό εισαγγελέα της Αριζόνα, Mark Brnovich, σχετικά με τις πρακτικές...

Michigan State University: Δέχτηκε ransomware επίθεση!

Οι hackers που βρίσκονται πίσω από το NetWalker ransomware, γνωστό και ως Mailto, ανακοίνωσαν ότι έχουν μολύνει...

Linux Kodachi: Κυκλοφόρησε η έκδοση v7.0 με πολλές νέες εφαρμογές

Πρόσφατα, κυκλοφόρησε η νέα έκδοση του Linux Kodachi. Αν και δεν είναι αρκετά γνωστό, το λειτουργικό αυτό...