Πέμπτη, 28 Μαΐου, 21:56
Αρχική security Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ετοιμάζει ένα Guideline για το Internet of Things

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ετοιμάζει ένα Guideline για το Internet of Things

Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (Department of Homeland Security – DHS) αναμένεται να ανακοινώσει μια σειρά κατευθυντήριων γραμμών (Guidelines) για την ανάπτυξη και την εξασφάλιση των Internet of Things (IoT) συσκευών The Security of Things Forum, στο Cambridge της Μασαχουσέτης, την Πέμπτη, σύμφωνα με το The Security Ledger, έναν από τους συν-οικοδεσπότες της εκδήλωσης.

Ο Robert Silvers, ο DHS Βοηθός Γενικού Γραμματέα για την Ψηφιακή Πολιτική, αναμένεται να παρουσιάσει και κάνει ερωτήσεις για ένα ημιτελές ακόμη σύνολο guidelines σχετικά με την IoT ασφάλεια.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ετοιμάζει ένα Guideline για το Internet of Things

«Σκεφτόμαστε τους πάντες. Κυβερνητικές βιομηχανίες και καταναλωτές πρέπει να πάρουν στα σοβαρά την ασφάλειά τους ώστε αυτή να χτίζεται σε IoT συσκευές. Και πρέπει να το κάνουμε τώρα, πριν αναπτύξουμε ένα ολόκληρο οικοσύστημα», είπε ο Silvers στον Paul Roberts, Αρχισυντάκτη και Ιδρυτή του The Security Ledger.

Το DHS έχει να παίξει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην infosec κοινότητα των ΗΠΑ και όλου του κόσμου, όντας επικεφαλής του US Computer Emergency Readiness Team (US-CERT) και ένας από τους κύριους χορηγούς της Εθνικής Βάσης Δεδομένων Ευπαθειών (National Vulnerabilities Database-NVD).

Το DHS δεν είναι το μόνο σώμα κυβέρνησης των ΗΠΑ που εξετάζει την ανάπτυξη κατευθυντήριων γραμμών για την IoT ασφάλεια, αλλά έχει σίγουρα την ισχυρότερη φωνή και τη μεγαλύτερη σφαίρα επιρροής.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έχει εκδώσει guidelines για την εξασφάλιση των έξυπνων ιατρικών συσκευών απέναντι στις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, ενώ η FTC έχει βάλει πλώρη για δημιουργία κατευθυντήριων γραμμών για τη διασφάλιση των ιδιωτικών δεδομένων των πελατών σε IoT συσκευές.

Στην infosec κοινότητα, η IoT ασφάλεια έχει γίνει ο περίγελος, με τις νέες εκθέσεις σχετικά με ανασφαλείς IoT συσκευές να κυκλοφορούν σε καθημερινή βάση. Αν είστε περίεργος, η σημερινή ανασφαλής IoT συσκευή είναι το BT Wi-Fi Extender, αφότου ερευνητές ασφάλειας από την Pen Test Partners δημοσίευσαν μια έκθεση εξηγώντας λεπτομερώς τις πολλαπλές του ευπάθειες.

Ακόμη και το Tor Project αντιλήφθηκε την IoT ανασφάλεια και έχει επισυνάψει μια συμμαχία με άλλα projects ώστε να δημιουργήσουν μια τεχνολογία για την εξασφάλιση client-server επικοινωνιών για IoT συσκευές χρησιμοποιώντας το Tor δίκτυο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

Οι αναβαθμίσεις και τα νέα χαρακτηριστικά των Windows 10 2004!

Από σήμερα ξεκίνησε η κυκλοφορία της νέας ενημερωμένης έκδοσης των Windows 10, γνωστή ως "Windows 10 2004" ή "Windows 10 May 2020",...

Ποιες είναι οι αγαπημένες γλώσσες προγραμματισμού για το 2020;

Το Stack Overflow, ένα από τα μεγαλύτερα sites για programming Q&A, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα από το Developer...

Η γερμανική κυβέρνηση προτρέπει τους χρήστες του iOS να διορθώσουν τα κρίσιμα ελαττώματα της εφαρμογής Mail

Η γερμανική ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφάλειας στον κυβερνοχώρο προέτρεψε σήμερα τους χρήστες iOS να εγκαταστήσουν αμέσως τις ενημερώσεις ασφαλείας iOS και iPadOS που...

Instagram: Ενίσχυση εισοδήματος δημιουργών με διαφημίσεις στο IGTV

To Instagram φέρνει διαφημίσεις και στο IGTV, με το 55% των εσόδων να διατίθεται στους δημιουργούς. Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης έκανε την...

Τα Windows 10 2004 συνοδεύονται από υποστήριξη Wi-Fi 6 και WPA3

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι τα Windows 10, έκδοση 2004 συνοδεύονται από υποστήριξη Wi-Fi 6 και WPA3 για gigabit ταχύτητες και καλύτερη απόδοση,...

Το CoreOS Container Linux της Red Hat φτάνει στο τέλος του

Όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα από τον Benjamin Gilbert, τεχνικό του Fedora CoreOS, η υποστήριξη του CoreOS Container Linux,...

Ο Donald Trump απειλεί να κλείσει τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης

Όπως δήλωσε σε ένα πρόσφατο tweet του, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump, σκοπεύει να αλλάξει τον...

Αγωγή στη Google για τις πρακτικές παρακολούθησης χρηστών

Η Google δέχτηκε μια αγωγή από τον γενικό εισαγγελέα της Αριζόνα, Mark Brnovich, σχετικά με τις πρακτικές...

Michigan State University: Δέχτηκε ransomware επίθεση!

Οι hackers που βρίσκονται πίσω από το NetWalker ransomware, γνωστό και ως Mailto, ανακοίνωσαν ότι έχουν μολύνει...

Linux Kodachi: Κυκλοφόρησε η έκδοση v7.0 με πολλές νέες εφαρμογές

Πρόσφατα, κυκλοφόρησε η νέα έκδοση του Linux Kodachi. Αν και δεν είναι αρκετά γνωστό, το λειτουργικό αυτό...