ΑρχικήsecurityΤο Νέο Μεξικό μηνύει τη Google για κλοπή δεδομένων παιδιών

Το Νέο Μεξικό μηνύει τη Google για κλοπή δεδομένων παιδιών

Η Google έρχεται αντιμέτωπη με μια νέα αγωγή, καθώς λέγεται ότι χρησιμοποιεί την πλατφόρμα Google for Education για τη συλλογή των προσωπικών δεδομένων μαθητών, ηλικίας κάτω των δεκατριών ετών.

Στο πλαίσιο της πλατφόρμας, τα σχολεία των Ηνωμένων Πολιτειών λαμβάνουν δωρεάν Google Chromebooks και πρόσβαση στην υπηρεσία G Suite for Education.

Μέσω αυτής της υπηρεσίας, οι μαθητές μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Gmail, το Classroom, την ηλεκτρονική επεξεργασία κειμένου και τις εφαρμογές παρουσίασης, που είναι απαραίτητα για τις σχολικές εργασίες αλλά και την επικοινωνία με τους καθηγητές.

Το Νέο Μεξικό μηνύει τη Google για κλοπή δεδομένων παιδιών

Οι πλατφόρμες, που απευθύνονται σε παιδιά, πρέπει να συμμορφώνονται με τον νόμο για την προστασία της ιδιωτικής ζωής των παιδιών στο Διαδίκτυο (COPPA). Για να γίνει αυτό, πρέπει αρχικά να ζητήσουν τη συγκατάθεση των γονέων, ειδικά όταν πρόκειται για παιδιά ηλικία κάτω των 13 ετών. Αν οι γονείς δώσουν τη συγκατάθεσή τους, τότε η υπηρεσία μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τα παιδιά, αλλά και να λάβει τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τους μαθητές.

Την Πέμπτη, ο Γενικός Εισαγγελέας του Νέου Μεξικού, Hector Balderas, κατέθεσε αγωγή εναντίον της Google, καθώς υποστηρίζει ότι η τεχνολογική εταιρεία παραβιάζει το νόμο για την προστασία των παιδιών, κλέβοντας δεδομένα μαθητών, μέσω της υπηρεσίας Google Education.

Το Νέο Μεξικό μηνύει τη Google για κλοπή δεδομένων παιδιών

Σύμφωνα με την αγωγή, τα παιδιά ηλικίας κάτω των 13 ετών, στην Αμερική, απαγορεύεται να έχουν Google λογαριασμούς. Μόνο στο πλαίσιο της πλατφόρμας Google Education έχουν πρόσβαση σε λογαριασμούς. Ο εισαγγελέας υποστηρίζει ότι η Google εκμεταλλεύεται την πλατφόρμα για να συλλέξει κρυφά πληροφορίες των παιδιών του Νέου Μεξικού, τα οποία δεν θα μπορούσε να συλλέξει με άλλο τρόπο.

Ο Balderas λέει, ακόμα, ότι η Google υπόσχεται ότι προστατεύει το ιδιωτικό απόρρητο των μαθητών, αλλά στην πραγματικότητα «κατασκοπεύει» τα παιδιά για να συλλέξει τα δεδομένα τους.

Το Νέο Μεξικό μηνύει τη Google για κλοπή δεδομένων παιδιών

Τα δεδομένα στα οποία έχει πρόσβαση η εταιρεία, είναι: η φυσική τους τοποθεσία, τα sites που επισκέπτονται, οι λέξεις που χρησιμοποιούν κατά την αναζήτησή τους στη μηχανή αναζήτησης της Google, τα αποτελέσματα της αναζήτησης, τα βίντεο που παρακολουθούν στο YouTube, προσωπικές λίστες επαφών, ηχογραφήσεις και άλλες πληροφορίες.

Η Google δήλωσε ότι οι ισχυρισμοί αυτοί είναι λανθασμένοι, ότι τα σχολεία ζητούν τη γονική άδεια πριν επιτρέψουν στους μαθητές να δημιουργήσουν λογαριασμούς στην πλατφόρμα και ότι η εταιρεία δεν χρησιμοποιεί προσωπικές πληροφορίες των μαθητών για δικούς της σκοπούς (π.χ. στόχευση διαφημίσεων).

Ο εισαγγελέας του Νέου Μεξικού ζητά αποζημίωση για όλες τις παραβιάσεις, ενώ επίσης ζητά από την τεχνολογική εταιρεία να παραδεχτεί τις αθέμιτες πρακτικές της.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS