ΑρχικήinetTesla: Οι οδηγοί θα προειδοποιούνται για τα όρια ταχύτητας!

Tesla: Οι οδηγοί θα προειδοποιούνται για τα όρια ταχύτητας!

Η Tesla κυκλοφορεί μια ενημέρωση λογισμικού που θα επιτρέπει στο σύστημα Autopilot των οχημάτων της να ανιχνεύει σήματα ορίου ταχύτητας.

tesla autopilot
Tesla: Οι οδηγοί θα προειδοποιούνται για τα όρια ταχύτητας!

Το σύστημα Autopilot των οχημάτων της Tesla χρησιμοποιώντας τις ενσωματωμένες κάμερες των αυτοκινήτων, θα μπορεί πλέον να εντοπίζει τα σήματα ορίου ταχύτητας, σύμφωνα με πληροφορίες που ανέφερε η Electrek. Όταν η κάμερα εντοπίσει ένα σήμα ορίου ταχύτητας, θα εμφανίζεται στην οπτικοποίηση του προγράμματος οδήγησης που περιλαμβάνει το αυτοκίνητο, και θα χρησιμοποιείται για να προειδοποιεί τους οδηγούς για την ταχύτητα τους, όπως αναφέρουν οι σημειώσεις της έκδοσης του λογισμικού.

Η τελευταία ενημέρωση λογισμικού προσθέτει επίσης λειτουργίες ελέγχου φωτεινών σηματοδοτών και STOP, ενώ θα ακούγεται ένα «κουδούνισμα» όταν το Tesla βρίσκεται μπροστά από ένα φανάρι και αυτό γίνει πράσινο. Σκοπός των νέων δυνατοτήτων είναι μόνο η ειδοποίηση, ενώ είναι στην κρίση του οδηγού να αποφασίσει εάν και πότε θα ξεκινήσει το αυτοκίνητο.

Τον Απρίλιο, η Tesla παρουσίασε μια ενημέρωση λογισμικού σε έκδοση beta για τα νεότερα αυτοκίνητά της, για να τους επιτρέψει να βλέπουν και να ανταποκρίνονται σε πινακίδες STOP και φανάρια σε ορισμένες διασταυρώσεις. Η λειτουργία «Traffic Light and Stop Sign Control» διατέθηκε στα οχήματα με την έκδοση «αυτόματης οδήγησης» Autopilot και όταν ενεργοποιηθεί, επιβραδύνει το αυτοκίνητο για να σταματήσει για προβολείς και πινακίδες.

Ο Musk κυκλοφόρησε μια έκδοση της δυνατότητας Traffic Light και Stop Sign Control το 2018, λέγοντας:

«Το Tesla σας θα είναι σύντομα σε θέση να μεταβεί από το γκαράζ του σπιτιού σας στο πάρκινγκ της εργασίας σας,  χωρίς καμία παρέμβαση του οδηγού».

Tesla: Οι οδηγοί θα προειδοποιούνται για τα όρια ταχύτητας!

Αλλά παρόλο που η Tesla αποκαλεί αυτή την έκδοση του Autopilot «πλήρη αυτόματη οδήγηση» και παρά τις υποσχέσεις του Elon Musk να έχει πλήρως αυτόνομα οχήματα μέχρι φέτος, δεν έχει φτάσει ακόμα εκεί. Εξακολουθεί να χρειάζεται ακόμα ανθρώπους πίσω από το τιμόνι, ενώ το πακέτο «πλήρους αυτόματης οδήγησης», το οποίο ξεκινά από περίπου 7.000$, δίνει στους πελάτες πρόσβαση σε επιπλέον βελτιώσεις όπως το όριο ταχύτητας και τα σήματα STOP.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS