ΑρχικήsecurityΑστυνομία προς εγκληματίες: Δεν θα μπορείτε πια να κρύβεστε στο Dark Web

Αστυνομία προς εγκληματίες: Δεν θα μπορείτε πια να κρύβεστε στο Dark Web

Οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου σε όλο τον κόσμο έχουν συλλάβει 179 άτομα που εμπλέκονται στην αγορά και πώληση παράνομων αγαθών και υπηρεσιών στο Dark Web ως μέρος μιας συντονισμένης διεθνούς επιχείρησης που περιλαμβάνει υπηρεσίες σε εννέα χώρες – και η αστυνομία προειδοποίησε τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου λέγοντας ότι “η χρυσή εποχή του Dark Web τελείωσε”.

Επικεφαλής της συντονισμένης εκστρατείας ήταν η Γερμανική Ομοσπονδιακή Εγκληματική Αστυνομία, με την υποστήριξη της Ολλανδικής Εθνικής Αστυνομίας, της Εθνικής Υπηρεσίας Εγκλήματος του Ηνωμένου Βασιλείου, των κυβερνητικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, του Υπουργείου Δικαιοσύνης, του FBI και της Europol.

dark web

Γνωστό ως Operation Disruptor, ακολουθεί την κατάρρευση της Wall Street Market του περασμένου έτους, η οποία ήταν τότε η δεύτερη μεγαλύτερη παράνομη διαδικτυακή αγορά στο dark web.

Η επιβολή του νόμου κατάφερε να εντοπίσει χρήστες της Wall Street Market που οδήγησαν στον εντοπισμό χρηστών άλλων διαδικτυακών καταστημάτων στο dark web, συμπεριλαμβανομένων των AlphaBay, Dream Nightmare, Empire, White House, DeepSea, Dark Market και άλλων – που είχε ως αποτέλεσμα να γίνουν 179 συλλήψεις.

Ο υψηλότερος αριθμός συλλήψεων πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ, με 121, ακολουθούμενες από 42 συλλήψεις στη Γερμανία. Έχουν πραγματοποιηθεί οκτώ συλλήψεις στην Ολλανδία, τέσσερις στο Ηνωμένο Βασίλειο, τρεις στην Αυστρία και μία στη Σουηδία.

Οι συλληφθέντες φαίνεται ότι εμπλέκονται σε πωλήσεις παράνομων αντικειμένων και υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων ναρκωτικών και πυροβόλων όπλων, με μεγάλες ποσότητες προϊόντων να κατασχέθηκαν από την επιβολή του νόμου. Πάνω από 6,5 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και κρυπτονομίσματα έχουν επίσης κατασχεθεί μετά τις συλλήψεις.

“Η χρυσή εποχή της αγοράς του dark web έχει τελειώσει. Επιχειρήσεις όπως αυτές υπογραμμίζουν την ικανότητα της επιβολής του νόμου να αντισταθμίζει την κρυπτογράφηση και την ανωνυμία των διαδικτυακών καταστημάτων στο dark web. Η αστυνομία δεν καταργεί πλέον μόνο αυτές τις παράνομες αγορές – κυνηγούν επίσης τους εγκληματίες που αγοράζουν και πωλούν παράνομα αγαθά μέσω τέτοιων ιστότοπων”, ανέφερε σε δήλωσή της η ευρωπαϊκή υπηρεσία Europol. “Το dark web δεν είναι παραμύθι – οι πωλητές και οι αγοραστές δεν θα κρύβονται πλέον στη σκιά”, ανέφερε.

“Η επιβολή του νόμου είναι πιο αποτελεσματική όταν εργάζεστε από κοινού, και η σημερινή ανακοίνωση στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα στους εγκληματίες που πωλούν ή αγοράζουν παράνομα αγαθά στο dark web: το διαδίκτυο δεν είναι πλέον κρυφό και η δραστηριότητά σας δεν είναι ανώνυμη”, δήλωσε ο επικεφαλής Edvardas Šileris του Ευρωπαϊκού Κέντρου Εγκλήματος στον κυβερνοχώρο της Europol (EC3).

“Η επιβολή του νόμου έχει δεσμευτεί να εντοπίζει εγκληματίες, ανεξάρτητα από το πού λειτουργούν – είτε στους δρόμους είτε πίσω από μια οθόνη υπολογιστή”, πρόσθεσε.

Αρχές από την Αυστρία, την Κύπρο, τη Γερμανία, τις Κάτω Χώρες, τη Σουηδία, την Αυστραλία, τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ συμμετείχαν στην επιχείρηση που οδήγησε στις συλλήψεις. Οι έρευνες συνεχίζονται, με την επιβολή του νόμου να ελπίζει να πραγματοποιήσει περαιτέρω συλλήψεις στο μέλλον.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS