ΑρχικήyoutubeΗ συνεργασία Nvidia και Arm θα αλλάξει δραματικά το τεχνολογικό τοπίο

Η συνεργασία Nvidia και Arm θα αλλάξει δραματικά το τεχνολογικό τοπίο

Η Nvidia ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι εξαγόρασε την Arm για 40 δισεκατομμύρια δολάρια – με έναν συνδυασμό μετοχών και μετρητών της Nvidia. Αυτό θα οδηγήσει σε μερικές συναρπαστικές αλλαγές.

Αυτή η συγχώνευση θα καταστήσει την Nvidia και την Qualcomm συνεργάτες και θα δημιουργήσει νέες δυνατότητες συνδυασμένων λύσεων στις οποίες η Apple ενδέχεται να μην έχει πρόσβαση λόγω της κακής μεταχείρισης της Qualcomm στο παρελθόν.

Ωστόσο, υπάρχουν ανησυχίες ότι η Nvidia θα προσπαθήσει να αναγκάσει την Arm να εγκαταλείψει την τρέχουσα στρατηγική αδειοδότησης της και να στραφεί στο μοντέλο CUDA της Nvidia, το οποίο είναι πολύ πιο περιοριστικό. Δεδομένου ότι κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε τεράστια προβλήματα για την Arm αναγκάζοντας την να αναζητήσει εναλλακτικές τεχνολογίες, θεωρούμε ότι αυτή η αλλαγή δεν θα συμβεί. Η Nvidia, με βάση τα σχόλια που έγιναν κατά την ανακοίνωση της συνεργασίας, είναι πιθανό να στραφεί στο μοντέλο αδειών της Arm με την πάροδο του χρόνου.

Με την μεγάλη αυτή συγχώνευση η Qualcomm θα γίνει αυτόματα συνεργάτης της Nvidia λόγω της σχέσης αδειοδότησης που έχει με την Arm και αυτό μπορεί να οδηγήσει επίσης σε μια συναρπαστική συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών. Οι δύο εταιρείες δεν ανταγωνίζονται ευρέως και έχουν κοινό ενδιαφέρον για τον χώρο του A.I. και της αυτοκινούμενης τεχνολογίας.

Με την Arm, η Nvidia θα γίνει επίσης ομότιμη με την AMD, την Intel και την Qualcomm ως βασικός πάροχος τεχνολογίας. Αυτή η συγχώνευση θα ανοίξει ευκαιρίες για την εταιρεία να δημιουργήσει νέα, καινοτόμα και συναρπαστικά προϊόντα σε ολόκληρο το τεχνολογικό οικοσύστημα.

nvidia arm

Οι υπολογιστές και τα smartphones βρίσκονται σε σημείο σημαντικών τεχνολογικών εξελίξεων με προϊόντα όπως τα διάφορα flip phones και το Microsoft Surface Duo να μας δείχνουν τον δρόμο για το τι μπορεί να φέρει το μέλλον. Ένα μεγάλο μέρος της συζήτησης για την συγχώνευση αφορούσε το A.I. και αυτή η στρατηγική εστίαση υποδηλώνει ότι ίσως να απέχουμε μόλις λίγους μήνες ή χρόνια από ένα σημαντικό γεγονός της τεχνολογίας που θα οδηγήσει σε πολύ πιο έξυπνους υπολογιστές και smartphones.

Η συγχώνευση της Nvidia με την Arm είναι ένα σημαντικό γεγονός που θα αναβαθμίσει την Nvidia ως ομότιμη των AMD, Intel και Qualcomm. και αυτό ανοίγει την πόρτα σε μια βαθιά συνεργασία με την Qualcomm. Παρέχει την ευκαιρία στην Nvidia να είναι παρούσα στην αγορά τεχνολογίας τόσο για την αδειοδότηση όσο και για τα νέα προϊόντα τεχνολογίας.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS