ΑρχικήinetΤι πρέπει να γνωρίζουν οι ηλικιωμένοι για τα προϊόντα νέας τεχνολογίας

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ηλικιωμένοι για τα προϊόντα νέας τεχνολογίας

Ξέρω πώς αισθάνεστε: Είστε ενθουσιασμένοι που θα προσφέρετε στους γονείς σας ή στον παππού σας ένα tablet ή smartphone που θα κάνει πιο εύκολη τη ζωή τους. Έχετε ξοδέψει πολλές ώρες για να το ρυθμίσετε με όλες τις εικόνες, τις εφαρμογές, τους ήχους, τις επαφές και τα παιχνίδια που γνωρίζετε ότι θα λατρέψουν. Και τελικά δεν τους αρέσει ή δεν μπορούν να το χρησιμοποιήσουν.

ηλικιωμένοι

Βρισκόμαστε στη μέση μιας θανατηφόρας πανδημίας που στόχος της είναι τα ευάλωτα άτομα – συνεπώς και οι ηλικιωμένοι. Πάρα πολλοί ηλικιωμένοι έχουν χάσει μέχρι στιγμής την ζωή τους από τον COVID-19. Η τεχνολογία, ειδικά τα προϊόντα φορητής τεχνολογίας, η τηλεϋγεία και η ολοκληρωμένη ανίχνευση επαφών, αποδεικνύονται πολύ χρήσιμα για την αποφυγή περισσότερων θανάτων. Οι ηλικιωμένοι πρέπει να γνωρίζουν πώς να χρησιμοποιούν την τεχνολογία και να την αξιοποιούν στο έπακρο. Αυτές οι τεχνολογίες θα τους βοηθήσουν, οπότε ήρθε η ώρα να ενταχθούν στην ζωή τους.

Ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι για τους ηλικιωμένους ανθρώπους να αγκαλιάσουν κάτι νέο (πολλές φορές είναι εξίσου δύσκολο και για εμάς). Ας δούμε μερικά προϊόντα που πρόκειται να τους είναι χρήσιμα – ή αν διαβάζετε οι ίδιοι το άρθρο πρόκειται να σας βοηθήσουν:

Προϊόντα φορητής τεχνολογίας

Ακριβώς όπως το Apple Watch ή το Fitbit, υπάρχουν απλές φορητές συσκευές για ηλικιωμένους που μπορούν να εξατομικευτούν περαιτέρω. Ορισμένες δυνατότητες που λειτουργούν ιδιαίτερα καλά με δυνατότητες σε στιλ braille, βοηθούν τα άτομα με προβλήματα όρασης να εντοπίσουν ποιο κουμπί πρέπει να πατήσουν για να ειδοποιήσουν το προσωπικό και ένα μπλε φως αναβοσβήνει μόλις πατηθεί η συσκευή. Άλλες συσκευές δίνουν την δυνατότητα ξεκλειδώματος μιας πόρτας από πολύ μακριά. Άλλες πάλι είναι σχεδιασμένες για να ειδοποιούν τους νοσοκόμους με το πάτημα ενός κουμπιού.

Τηλεϋγεία (η έννοια της παροχής υγειονομικής βοήθειας μέσω της τεχνολογίας επικοινωνιών και πληροφοριών)

Οι ηλικιωμένοι χρειάζονται ιατρική περίθαλψη και τακτική παρακολούθηση. Ο πιο αποτελεσματικός και ασφαλής τρόπος για να διατηρήσετε επαφή με τον γιατρό σας από το σπίτι είναι η τηλεϋγεία. Η τηλεϋγεία δεν είναι απλώς μια τυπική βιντεοκλήση. Αντ ‘αυτού, οι γιατροί μπορούν να κάνουν απομακρυσμένη παρακολούθηση ενός ασθενούς – π.χ να ελέγξουν την θερμοκρασία, το βάρος, το επίπεδο οξυγόνου και άλλα. Οι ηλικιωμένοι μπορούν να προσθέσουν μέλη της οικογένειας στις βιντεοκλήσεις που πραγματοποιούν με τους γιατρούς για να διασφαλίσουν ότι όλοι γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει.

Ανίχνευση επαφών

Η ανίχνευση επαφών είναι πιθανώς ένας από αυτούς τους όρους που δεν είχατε ξανακούσει πριν την πανδημία του COVID-19. Η ανίχνευση επαφών και η ικανότητα της ανίχνευσης ενός ατόμου που είχε άμεση επαφή με κάποιο μολυσμένο άτομο είναι ζωτικής σημασίας για την εξάλειψη της εξάπλωσης του COVID-19.

Ωστόσο, για τις κοινότητες φροντίδας ηλικιωμένων, η ανίχνευση επαφών δεν είναι κάτι νέο. Σε οποιαδήποτε ευάλωτη κοινότητα, το προσωπικό γνωρίζει ότι πρέπει να κινηθεί γρήγορα για να εξαλείψει οποιαδήποτε μεταδοτική ασθένεια. Για να αντιμετωπιστεί αυτό, η ανίχνευση επαφών είναι το απόλυτο εργαλείο παρακολούθησης επαφών, με δυνατότητα παρακολούθησης των τοποθεσιών και των αλληλεπιδράσεων των ασθενών και του προσωπικού με απαράμιλλη ευκολία.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS