ΑρχικήsecurityCOVID-19: Οι μισοί Αμερικανοί πολίτες θα κοινοποιούσαν τα ιατρικά τους data

COVID-19: Οι μισοί Αμερικανοί πολίτες θα κοινοποιούσαν τα ιατρικά τους data

Πάνω από τους μισούς Αμερικανούς πολίτες εκτιμάται ότι είναι πρόθυμοι να κοινοποιήσουν τα ιατρικά τους δεδομένα και τα αρχεία σχετικά με τον COVID-19, αλλά συνεχίζουν να φοβούνται ότι το κράτος τους παρακολουθεί.

Καθώς ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού φτάνει τα 30 εκατομμύρια παγκοσμίως, οι κυβερνήσεις αναζητούν τρόπους να μετριάσουν τα σοβαρά κρούσματα έτσι ώστε να μην επιβαρυνθούν τα νοσοκομεία.

COVID-19 data

Μία από τις προτεινόμενες μεθόδους είναι η ανίχνευση επαφών, μια ιδέα που βασίζεται σε άτομα που παρέχουν διάφορες σχετικές πληροφορίες για αυτούς, όπως τα μέρη που επισκέπτονται. Ο σκοπός είναι η δημιουργία μιας εφαρμογής που θα ειδοποιεί τους χρήστες σε περίπτωση που έχουν έρθει σε επαφή με κάποιο επιβεβαιωμένο κρούσμα του COVID-19. Τα συστήματα track-and-trace βρίσκονται σε διάφορα επίπεδα ανάπτυξης. Η εφαρμογή Protect Scotland κυκλοφόρησε πρόσφατα και τα κράτη της ΕΕ άρχισαν να δοκιμάζουν μια πύλη διαλειτουργικότητας για ολόκληρη την ήπειρο.

Αυτοί οι τύποι εφαρμογών ενδέχεται να είναι σε θέση να παρακολουθούν την εξάπλωση του COVID-19 σε όλο τον κόσμο, αλλά το απόρρητο παραμένει ένα σημαντικό θέμα προς συζήτηση, ειδικά εάν τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας και τοποθεσίας του χρήστη καταλήγουν σε κεντρικούς servers στους οποίους έχουν πρόσβαση οι κυβερνητικές υπηρεσίες για άλλους σκοπούς εκτός του περιορισμού της πανδημίας.

Την Τετάρτη, η Virtru δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας μελέτης που διερευνά την άποψη των Αμερικανών πολιτών σχετικά με τον εντοπισμό επαφών και την κοινοποίηση των ιατρικών τους αρχείων στον αγώνα κατά του COVID-19.

Η έρευνα βασίζεται σε έρευνα που διενήργησε το The Harris Poll για την Virtru τον Ιούλιο. Στην έρευνα συμμετείχαν πάνω από 2.000 Αμερικανοί πολίτες, ηλικίας άνω των 18 ετών.

Συνολικά, λίγο περισσότεροι από τους μισούς πολίτες των ΗΠΑ – 52% – δήλωσαν πρόθυμοι να μοιραστούν τα ιατρικά τους αρχεία και data, ακόμη και πέρα ​​από τον COVID-19, με τις κυβερνητικές υπηρεσίες εάν αυτό θα βοηθούσε στην καταπολέμηση της πανδημίας. Εάν τους δοθεί έλεγχος της πρόσβασης στις δικές τους πληροφορίες και είναι σε θέση να αποκλείσουν την πρόσβαση ή να διαγράψουν δεδομένα ανά πάσα στιγμή, το 61% θα ήταν πρόθυμο να το πράξει.

Ωστόσο, όταν πρόκειται για τις πληροφορίες που συλλέγονται από εφαρμογές ανίχνευσης επαφών, όπως η τοποθεσία και τα δεδομένα χρήστη, το 42% των ερωτηθέντων στην έρευνα δεν ήταν σίγουροι ότι κάτι τέτοιο είναι καλό για το απόρρητο τους.

Συνολικά, η μεγαλύτερη εμπιστοσύνη υπάρχει στις εφαρμογές ανίχνευσης που παρέχονται από παρόχους υγειονομικής περίθαλψης και τεχνολογικές εταιρείες, με το 34% και το 28% των ερωτηθέντων να δηλώνουν ότι θα τους εμπιστευτούν.

Η ιδέα ενός «κράτους επιτήρησης» είναι επίσης στο μυαλό πολλών, λόγω των γνωστών προγραμμάτων μαζικής παρακολούθησης των ΗΠΑ, της μαζικής συλλογής δεδομένων και των προσπαθειών να αναγκάσει τους παρόχους τεχνολογίας να εγκαταστήσουν σκόπιμα backdoors σε κρυπτογραφημένες υπηρεσίες. Συνολικά, το 62% των συμμετεχόντων ανέφερε αυτά τα ζητήματα ως πιθανό εμπόδιο στην προθυμία τους να μοιραστούν τα ιατρικά τους data. Συνολικά, το 31% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η μέχρι στιγμής στάση της κυβέρνησης έχει «μείζονα αντίκτυπο» στην προθυμία τους να μοιραστούν ευαίσθητες ιατρικές πληροφορίες.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS