ΑρχικήinetCOVID-19: Η Σκωτία λανσάρει το tracing app

COVID-19: Η Σκωτία λανσάρει το tracing app

Η Σκωτία ακολούθησε το παράδειγμα της Βόρειας Ιρλανδίας και λάνσαρε τη δική της εφαρμογή εντοπισμού επαφών για τον COVID-19 με την ονομασία Protect Scotland.

Η Σκωτία έχει γίνει το τελευταίο κομμάτι του Ηνωμένου Βασιλείου που κυκλοφόρησε μια εθνική εφαρμογή ανίχνευσης επαφών για τον COVID-19 με την ονομασία Protect Scotland, λίγο περισσότερο από ένα μήνα μετά τη κυκλοφορία του StopCOVID NI της Βόρειας Ιρλανδίας και ενώ το NHS στην Αγγλία δοκιμάζει ακόμα τη δική του εφαρμογή.

Η Protect Scotland χρησιμοποιεί τα σήματα Bluetooth για να εντοπίσει τους χρήστες smartphone που ενδέχεται να διατρέχουν κίνδυνο από τον COVID-19 επειδή ήρθαν σε στενή επαφή με άλλους χρήστες που αργότερα διαγνώστηκαν ως θετικοί στον ιό.

COVID-19

Η Nicola Sturgeon ενθάρρυνε τους κατοίκους να κάνουν λήψη της εφαρμογής, η οποία είναι τώρα διαθέσιμη σε ολόκληρη τη χώρα για τηλέφωνα που υποστηρίζουν iOS 13.5 ή μεταγενέστερη έκδοση, ή Android 6.0 και μεταγενέστερη έκδοση.

«Υπάρχει ένας νέος τρόπος να βοηθήσουμε στην καταπολέμηση του COVID-19 στη Σκωτία», ανέφερε η Sturgeon. “‘Προστατέψτε τη Σκωτία’ – Η εμπιστευτική μας εφαρμογή παρακολούθησης επαφών θα σας ειδοποιεί για τους χρήστες που βγήκαν θετικοί στον ιό εάν έχετε έρθει σε επαφή μαζί τους.”

Η τεχνολογία λειτουργεί στο παρασκήνιο του τηλεφώνου και καταγράφει τα Bluetooth “αποτυπώματα” όταν έρχονται σε επαφή δύο χρήστες.

Εάν ένας χρήστης κάνει τέστ για τον ιό και διαγνωστεί ως θετικός, θα του δοθεί ένας κωδικός για να εισέλθει στην εφαρμογή. Στη συνέχεια, η εφαρμογή Protect Scotland θα ζητήσει άδεια για να εντοπίσει και να ειδοποιήσει τις επαφές που θεωρούνται ότι διατρέχουν κίνδυνο – εκείνες των οποίων οι “συναντήσεις” αντικατοπτρίζουν μια αλληλεπίδραση που διήρκεσε πάνω από 15 λεπτά και συνέβη σε λιγότερο από δύο μέτρα.

Η εφαρμογή θα συμβουλεύει αυτές τις επαφές σχετικά με το τι πρέπει να κάνουν στη συνέχεια, όπως το να απομονωθούν στο σπίτι για αρκετές ημέρες ή να επισκεφθούν ένα νοσοκομείο εάν εμφανίσουν συμπτώματα.

Η NearForm, μια τεχνολογική εταιρεία που εδρεύει στην Ιρλανδία, βοήθησε στην ανάπτυξη του λογισμικού που χρησιμοποιείται για το Protect Scotland. Το συγκεκριμένο λογισμικό αποτελεί τη ραχοκοκαλιά των εφαρμογών ανίχνευσης επαφών που έχουν δημιουργηθεί σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ιρλανδίας και της Βόρειας Ιρλανδίας.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS