Πέμπτη, 30 Ιουλίου, 10:53
Αρχική How To Επεκτείνετε τη ζωή των παλιών σας PS4 και Xbox One!

Επεκτείνετε τη ζωή των παλιών σας PS4 και Xbox One!

Αν αγοράσατε ένα καινούργιο Xbox One ή PS4 το 2013, όταν αρχικά κυκλοφόρησαν αυτές οι κονσόλες, θα είναι επτά ετών σήμερα. Και σίγουρα 7 χρόνια είναι πολλά για ένα μηχάνημα.

ps4 xbox one
Επεκτείνετε τη ζωή των παλιών σας PS4 και Xbox One!

Τα καλά νέα είναι πως υπάρχουν τρόποι να διατηρήσετε το PS4 ή το Xbox One σας σε καλή κατάσταση και να καταφέρει να επιβιώσει για αρκετά χρόνια.

Κρατήστε το δροσερό

Αυτά τα «κουτιά» διαθέτουν CPU και GPU για gaming, τα οποία μπορούν να γίνουν πολύ ζεστά. Ας μην ξεχνάμε ότι βασίζονται σε τεχνολογία ηλικίας άνω των επτά ετών, πράγμα που σημαίνει ότι έχουν χάσει τις τελευταίες γενιές βελτιώσεων απόδοσης. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα ώστε να είναι όσο πιο δροσερά γίνεται.

  • Μην κρατάτε την κονσόλα σας σε κλειστό γυάλινο ή ξύλινο ντουλάπι, ειδικά όταν λειτουργεί.
  • Μην στοιβάζετε άλλες συσκευές πάνω από την κονσόλα σας. Για παράδειγμα, καλώδια ή άλλες κονσόλες.
  • Μπορείτε να βάλετε ένα ανυψωτικό σετ ποδιών, ώστε να μην ακουμπάει στο έδαφος και να έχει καλύτερη ροή αέρα.
  • Απομακρύνετε τακτικά τη σκόνη και τυχόν σκουπιδάκια, ειδικά από τους εξαεριστήρες.

Αναβαθμίστε τον hard drive σε SSD

Κάθε σκληρός δίσκος έχει μια βαθμολογία MTBF, για «μέσο χρόνο μεταξύ αστοχιών». Και για αυτούς τους old school δίσκους, η πρώτη αποτυχία είναι και η τελευταία. Εάν ένας hard drive έχει περιστρεφόμενoυς δίσκους, όπως αυτoί που βρίσκονται στο Xbox One ή στο PS4, τελικά θα πεθάνει.

Επίσης, είναι κάπως αργός σε σύγκριση με τις νεότερες μονάδες. Τα νεότερα μοντέλα, ακόμη και τα Xbox One X και PS4 Pro, εξακολουθούν να διατίθενται με μονάδες HHD, αλλά ta PS5 και Xbox Series Χ επιτέλους υποστηρίζουν SSD.

Ευτυχώς, η αντικατάσταση ή αναβάθμιση του χώρου αποθήκευσης είναι ένας από τους ευκολότερους και πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να δώσετε μια ώθηση στο Xbox ή το PlayStation.

Ευτυχώς, και οι δύο κονσόλες υποστηρίζουν πλέον εξωτερικές μονάδες δίσκου, οπότε μπορεί να είναι πιο εύκολο να συνδέσετε απλά έναν, για επιπλέον αποθήκευση, ενώ δεν απαιτούνται εργαλεία.

ps4
Επεκτείνετε τη ζωή των παλιών σας PS4 και Xbox One!

Αντικαταστήστε τo optical drive

Τόσοι πολλοί gamers χρησιμοποιούν ψηφιακές λήψεις τώρα που μπορεί να μην παρατηρήσετε καν αν η μονάδα optical drive του PS4 ή του Xbox One σας δεν λειτουργεί. Εάν δεν έχετε ένα παιχνίδι που πρέπει να παίξετε σε έναν φυσικό δίσκο, ίσως δε χρειάζεται να ανησυχήσετε, καθώς είναι μια πιο περίπλοκη εργασία από την αντικατάσταση μιας μονάδας αποθήκευσης.

Θα χρειαστεί να δημιουργήσετε μια νέα μονάδα δίσκου που υποστηρίζεται από τη μητρική πλακέτα PS4. Ή στην περίπτωση του Xbox One, να αλλάξετε μια εσωτερική πλακέτα κυκλώματος.

Διορθώστε προβλήματα λογισμικού και λειτουργικού συστήματος

Όταν κάτι δεν πάει καλά, κάντε μια επανεκκίνηση. Αυτό είναι το πιο παγκοσμίως αποδεκτό αξίωμα της τεχνολογικής υποστήριξης, και ισχύει και για τις κονσόλες παιχνιδιών. Σχεδόν κάθε πρόβλημα ψύξης ή λογισμικού που είχα σε μια κονσόλα επιλύθηκε με επανεκκίνηση. Δυστυχώς όμως, αυτό δεν συμβαίνει πάντα.

Αυτό το βήμα δεν είναι μια «θεραπεία», αλλά όπως για ένα αργό laptop ο καλύτερος τρόπος για να το ανανεώσετε είναι να το επαναφέρετε στις εργοστασιακές ρυθμίσεις, το ίδιο μπορεί να ισχύει και για το PS4 ή το Xbox One.

Δεδομένου ότι πιθανότατα όλα τα παιχνίδια σας βρίσκονται στο cloud, το μόνο που έχετε να κάνετε μετά την επαναφορά είναι να κατεβάσετε ξανά τυχόν τρέχοντα παιχνίδια που παίζετε. Αυτό θα πρέπει να καθαρίσει πολλά παλιά σκουπίδια από τον σκληρό δίσκο της κονσόλας σας.

Xbox One

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα, δοκιμάστε πρώτα μια σκληρή επανεκκίνηση, η οποία είναι διαφορετική από το να απενεργοποιήσετε το σύστημα και να το ξυπνήσετε ξανά. Αυτό μπορείτε να το κάνετε πατώντας και κρατώντας πατημένο το κουμπί λειτουργίας για 10 δευτερόλεπτα.

xbox one
Επεκτείνετε τη ζωή των παλιών σας PS4 και Xbox One!

Μεταβείτε στο μενού ρυθμίσεων και μετά στην ενότητα Όλες οι ρυθμίσεις > Σύστημα > Πληροφορίες κονσόλας > ​​Επαναφορά κονσόλας. Θα υπάρχει μια επιλογή για να διατηρήσετε τα παιχνίδια και τις εφαρμογές σας εγκατεστημένες, οι οποίες θα επαναφέρουν απλώς το firmware της κονσόλας. Η επιλογή «Επαναφορά και κατάργηση των πάντων» θα κάνει ένα πλήρες σβήσιμο και θα σας δώσει ένα φρέσκο ​​αίσθημα.

PS4

Παρόμοιες με τις παραπάνω οδηγίες για το Xbox One, ακολουθείτε και για το PS4. Από το μενού ρυθμίσεων, μεταβείτε στο PlayStation Network / Account Management > Ενεργοποίηση ως το κύριο PS4 σας > Αλλαγή αυτής της επιλογής σε Απενεργοποίηση (εάν είναι αυτήν τη στιγμή ενεργή) > Επιστροφή στις Ρυθμίσεις > Αρχικοποίηση > Επιλέξτε είτε Επαναφορά προεπιλεγμένων ρυθμίσεων, οι οποίες διατηρούν τις εγκαταστάσεις του παιχνιδιού σας και αυτά που έχετε αποθηκεύσει, ή Initialize PS4, το οποίο είναι το πλήρες σβήσιμο.

Καλό είναι να ακολουθήσετε τις παραπάνω συμβουλές των PS4 και Xbox One, και στην περίπτωση που σκοπεύετε να πουλήσετε κάποια από τις κονσόλες σας, και να αφαιρέσετε τις πληροφορίες του προσωπικού σας λογαριασμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

LIVE NEWS

Επεκτείνετε τη ζωή των παλιών σας PS4 και Xbox One!

Αν αγοράσατε ένα καινούργιο Xbox One ή PS4 το 2013, όταν αρχικά κυκλοφόρησαν αυτές οι κονσόλες, θα είναι επτά ετών σήμερα. Και...

SSD 400TB χωρητικότητας μπορεί να κυκλοφορήσει έως το 2023!

Έρχεται μια νέα εποχή για τους χώρους αποθήκευσης, καθώς η Nimbus Data αποκάλυψε ότι ένας SSD χωρητικότητας 400TB ενδέχεται να κυκλοφορήσει έως...

Red Hat Enterprice: Κυκλοφόρησε η νέα 3.8 beta έκδοση

Πρόσφατα, μετά από 6 μήνες ανάπτυξη, η ομάδα του Red Hat Linux ανακοίνωσε την beta έκδοση του...

WhatsApp: Δοκιμάζει τη σύνδεση ενός λογαριασμού σε 4 συσκευές!

Σύμφωνα με πληροφορίες, το WhatsApp φαίνεται να δοκιμάζει τη δυνατότητα σύνδεσης του ίδιου λογαριασμού ενός χρήστη σε πολλές διαφορετικές συσκευές.

Ledger: Hacking επίθεση στην εταιρεία με τα πιο safe hardware bitcoin wallets!

Η εταιρεία με τα πιο safe hardware bitcoin wallets στον κόσμο, "Ledger", δέχτηκε hacking επίθεση. Όπως ανέφερε η ίδια σε σχετική της...

Promo.com hacked: Ενημερώστε άμεσα τα passwords!

Μία παραβίαση ασφαλείας σε μια υπηρεσία τρίτου μέρους, η οποία οδήγησε στην διαρροή ορισμένων Slidely και Promo passwords, ανακαλύφθηκε στις 21...
00:01:44

Κάνναβη: Οι επιστήμονες την τροποποίησαν για να σκοτώσουν τον καρκίνο

Είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι οι χημικές ενώσεις που βρίσκονται στην κάνναβη, ειδικά η κανναβιδιόλη (CBD), είναι αποτελεσματικές στη θεραπεία των συμπτωμάτων πολλών...

Ο Trump διαδίδει παραπλανητικό βίντεο για τον COVID-19

Ο πρόεδρος Donald Trump βομβάρδισε το Twitter κοινοποιώντας το νέο παραπλανητικό βίντεο για τον Covid-19, που δημοσιεύτηκε την Δευτέρα.

Και η National Trust πέφτει θύμα της επίθεσης Blackbaud

Η πιο πρόσφατη περίπτωση εταιρείας που έπεσε θύμα της σειράς επιθέσεων Blackbaud, οι οποίες έχουν επηρεάσει τουλάχιστον 125 οργανισμούς στο Ηνωμένο Βασίλειο,...

Η Dell διορθώνει κρίσιμη ευπάθεια που εντοπίστηκε στον ελεγκτή iDRAC!

Πρόσφατα εντοπίστηκε μια ευπάθεια στον ενσωματωμένο ελεγκτή απομακρυσμένης πρόσβασης Dell (iDRAC), η οποία θα μπορούσε να επιτρέψει σε χάκερς να αποκτήσουν τον...