ΑρχικήyoutubeΟ Trump παραδέχεται πως υποβαθμίζει την σοβαρότητα της πανδημίας

Ο Trump παραδέχεται πως υποβαθμίζει την σοβαρότητα της πανδημίας

Ο Πρόεδρος Donald Trump παραδέχτηκε την Τετάρτη στο αμερικανικό κοινό ότι όντως είχε υποτιμήσει την πανδημία του κορονοϊού, λέγοντας πως «δεν ήθελε να φοβούνται οι άνθρωποι».

«Δεν θέλω να δημιουργήσω πανικό όπως λέτε, και σίγουρα δεν πρόκειται να οδηγήσω αυτήν τη χώρα ή τον κόσμο σε φρενίτιδα», δήλωσε ο Trump όταν ρωτήθηκε αν το έκανε “για να μειώσει τον πανικό”.

Τα σχόλια του Trump έγιναν λίγες ώρες μετά τις δημοσιεύσεις του CNN με αποσπάσματα και ήχο από το Rage, το επερχόμενο βιβλίο του διάσημου δημοσιογράφου Bob Woodward, το οποίο εμφανίζει τον πρόεδρο να παραδέχεται στον Woodward ότι υποτίμησε τον τρομερό αντίκτυπο του κορονοϊού παρά το ότι γνώριζε πόσο θανατηφόρος μπορεί να είναι.

«Ήθελα να υποβαθμίσω την σοβαρότητα του ιού», είπε ο Trump στον Woodward, σε μια συνέντευξη της 19ης Μαρτίου που δημοσίευσε το CNN. “Ακόμη θέλω να υποβαθμίζω τον κορονοϊό γιατί δεν θέλω να δημιουργήσω πανικό”.

trump πανδημία

Οι απίστευτες δηλώσεις στον Woodward, ήρθαν στην επιφάνεια μια εβδομάδα αφότου ο Trump βρέθηκε εμπλεκόμενος σε μια διαμάχη σχετικά με τα ενοχλητικά σχόλια που φέρεται να έκανε για μέλη των ενόπλων δυνάμεων των Η.Π.Α. που έχασαν την ζωή τους.

Από το απόγευμα της Τετάρτης, περίπου 190.000 άνθρωποι έχουν χάσει την μάχη με τον κορονοϊο στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. Ο Trump δήλωσε παρόλα αυτά: «Νομίζω ότι έχουμε κάνει εξαιρετική δουλειά από κάθε άποψη».

Όταν ρωτήθηκε από έναν δημοσιογράφο πώς θα μπορούσε να πείσει το κοινό ότι μπορεί να τον εμπιστευτεί, ο Trump είπε: «Πρέπει να δείξουμε τις ηγετικές μας ικανότητες και το τελευταίο πράγμα που θέλουμε να κάνουμε είναι να δημιουργήσουμε πανικό στη χώρα», και συνέχισε λέγοντας «Αυτή είναι μια φρικτή κατάσταση που μας ήρθε από την Κίνα. Δεν έπρεπε να είχε συμβεί. Δεν έπρεπε να είχε συμβεί ποτέ. Είναι μια αηδιαστική, φοβερή κατάσταση που μας επιτέθηκε. Δεν θέλουμε να δείξουμε πανικό. Δεν θα δείξουμε πανικό. Και αυτό ακριβώς έκανα”.

Ο πρόεδρος των Η.Π.Α. συνεχίζει να δείχνει δημόσια πως δεν ανησυχεί για τα μέτρα κατά του κορονοϊού και είναι αισιόδοξος για την επιτυχία της διοίκησης του στον έλεγχο του ιού, ακόμη και όταν ο αριθμός των θανάτων του έθνους συνεχίζει να αυξάνεται.

Καθώς η πανδημία συνεχίζει το καταστροφικό της έργο, ο Trump καλεί τα κράτη να χαλαρώσουν τις πολιτικές τους ενάντια στην πανδημία.

trump πανδημία

Σε μια συνέντευξη της 7ης Φεβρουαρίου με τον Woodward, το ηχητικό ντοκουμέντο από το CNN έδειξε ότι ο Trump γνωρίζει πόσο επιθετικά μπορεί να εξαπλωθεί ο ιός και ξεκαθάρισε στην συνέντευξη του ότι ο COVID-19 είναι «πιο θανατηφόρος από οποιαδήποτε γρίπη κυκλοφορεί εκεί έξω».

Το σχόλιο της γρίπης ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακό, δεδομένου ότι ο Trump έχει συγκρίνει αρκετές φορές τον COVID-19 με τη γρίπη σε μια προφανή προσπάθεια να υποβαθμίσει την σοβαρότητα της πανδημίας.

Η Washington Post έκανε επίσης αναφορά στην κριτική που άσκησε ο Δρ Anthony Fauci, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων, στον Trump στο βιβλίο του Woodward: «Το εύρος προσοχής του Προέδρου είναι πολύ μικρό», ανέφερε ο Fauci συνεχίζοντας: «Ο μοναδικός σκοπός του είναι να επανεκλεγεί».

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS