ΑρχικήinetTikTok: Εμπόδιο στην πώλησή της στις ΗΠΑ οι νέοι κανονισμοί εξαγωγής τεχνολογίας...

TikTok: Εμπόδιο στην πώλησή της στις ΗΠΑ οι νέοι κανονισμοί εξαγωγής τεχνολογίας της Κίνας

Η Κίνα εφαρμόζει νέους κανονισμούς για την εξαγωγή τεχνολογίας, οι οποίοι σημαίνουν ενδεχομένως πως οποιαδήποτε πώληση της TikTok από την ByteDance θα χρειαστεί την έγκριση του Πεκίνου. Η Κίνα πρόσθεσε 23 τεχνολογίες στη λίστα με τις τεχνολογίες που είναι απαγορευμένες να εξαχθούν από τη χώρα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται υπηρεσίες προσφοράς προσωπικών πληροφοριών βασισμένες σε ανάλυση δεδομένων και τεχνολογία διαδραστικού interface τεχνητής νοημοσύνης. Σύμφωνα με την εφημερίδα της Wall Street, αξιωματούχος της κινεζικής κυβέρνησης δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua ότι η ByteDance θα πρέπει να εξετάσει με ιδιαίτερη προσοχή το ενδεχόμενο διακοπής των συζητήσεων για την πώληση της TikTok. Η Microsoft ήταν η πρώτη εταιρεία των ΗΠΑ που εκδήλωσε το ενδιαφέρον της για την απόκτηση της TikTok, που προφανώς θα περιλαμβάνει τη Walmart, ενώ σύμφωνα με αναφορές, σε παρόμοιες συζητήσεις προχώρησαν και άλλες μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται το Twitter, το Netflix και η Oracle.


Μέσα σε όλες αυτές τις συνθήκες και τα σενάρια που έχουν δημιουργηθεί γύρω από το TikTok στις ΗΠΑ, ο CEO της TikTok, Kevin Mayer, παραιτήθηκε στις 27 Αυγούστου, συμπληρώνοντας μόλις έξι μήνες στην εταιρεία. Οι αλλαγές στους κανονισμούς εξαγωγής της Κίνας ήρθαν στο φως της δημοσιότητας λίγες μόνο μέρες αφότου ο Kevin Mayar ανέφερε στην επιστολή της παραίτησης του προς το προσωπικό ότι η εταιρεία θα καταλήξει σε ψήφισμα πολύ σύντομα.

TikTok πώληση

Επιπλέον, αυτή η κίνηση της Κίνας έρχεται αφότου ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε εκτελεστική εντολή στις 6 Αυγούστου, αποκλείοντας όλες τις συναλλαγές με την ByteDance και ζήτησε από μια αμερικανική εταιρεία να αγοράσει την αμερικανική επιχείρηση της TikTok. Η εντολή επρόκειτο να τεθεί σε εφαρμογή εντός 45 ημερών. Επίσης, στις 14 Αυγούστου, ο Τραμπ υπέγραψε μια εντολή με την οποία έδινε στην ByteDance 90 ημέρες για την πώληση ή απόσπαση της TikTok στις ΗΠΑ.


Ο Τραμπ προέβη στις εκτελεστικές εντολές, τονίζοντας πως εφαρμογές όπως το TikTok και το WeChat αποτελούν απειλή για τις ΗΠΑ. Ο πρόεδρος χαρακτήρισε αυτές τις δύο κινεζικές εφαρμογές ως “εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης” σε σχέση με την αλυσίδα εφοδιασμού τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνιών. Συγκεκριμένα, δήλωσε πως το TikTok συλλέγει αυτόματα πολλές πληροφορίες από τους χρήστες του, όπως το Διαδίκτυο και άλλες πληροφορίες δραστηριότητας δικτύου, όπως δεδομένα τοποθεσίας και ιστορικό περιήγησης και αναζήτησης. Πρόσθεσε, ακόμη, πως αυτή η συλλογή δεδομένων ενέχει τον κίνδυνο να επιτρέψει την πρόσβαση του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος σε ευαίσθητες κι εμπιστευτικές πληροφορίες Αμερικανών πολιτών, δίνοντας τη δυνατότητα ενδεχομένως, με αυτόν τον τρόπο, στην Κίνα να παρακολουθήσει τις τοποθεσίες των υπαλλήλων κι υπηρεσιών των ΗΠΑ, να δημιουργήσει φακέλους προσωπικών πληροφοριών για εκβιασμό και να προβεί σε κατασκοπεία.

Tiktok πώληση σε ΗΠΑ

Μέχρι στιγμής, έχουν καταγραφεί πάνω από 175 εκατομμύρια λήψεις του TikTok στις ΗΠΑ και περίπου 800 εκατομμύρια παγκοσμίως.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS