ΑρχικήsecurityΟ Nima Fazeli επιμένει: Δεν χάκαρα κανένα λογαριασμό Twitter

Ο Nima Fazeli επιμένει: Δεν χάκαρα κανένα λογαριασμό Twitter

Στις 31 Ιουλίου 2020, το Γραφείο Εισαγγελέων των ΗΠΑ εξέδωσε δελτίο τύπου με τίτλο “Τα τρία άτομα που φέρεται να πραγματοποιήσαν το Twitter Hack”. Η δικηγορική εταιρεία Wallin & Klarich υποστηρίζει ότι το δελτίο τύπου του Γραφείου των Εισαγγελέων των ΗΠΑ δίνει την παραπλανητική εντύπωση ότι ο κ. Fazeli και τα άλλα δύο άτομα που αναφέρονται στο δελτίο τύπου συνεργάστηκαν για να παραβιάσουν “πάνω από 100 λογαριασμούς social media και εξαπάτησαν τους χρήστες των λογαριασμών για να τους στείλουν χρήματα. ” Ο Nima Fazeli προσέλαβε τον νομικό σύμβουλο της Wallin & Klarich για να τον εκπροσωπήσει στο Περιφερειακό Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο δικηγόρος του κ. Fazeli ήθελε να ξεκαθαρίσει τα πράγματα σχετικά με τον πελάτη του. Ο Paul Wallin, ανώτερος συνεργάτης της Wallin & Klarich, δηλώνει ότι, “Ο κ. Fazeli είναι φοιτητής στο Κεντρικό Πανεπιστήμιο της Φλόριντα που σχεδιάζει να αποφοιτήσει τον Δεκέμβριο του 2020 με πτυχίο στα οικονομικά και σχεδιάζει να συνεχίσει τις σπουδές του κάνοντας μεταπτυχιακό στην Διοίκηση Επιχειρήσεων. Ο πελάτης μου δεν έχει ποινικό μητρώο και ούτε έχει συλληφθεί ποτέ ξανά στο παρελθόν. Προέρχεται από μια μορφωμένη οικογένεια που είναι πολύ στοργική και υποστηρικτική.”

Twitter Fazeli

“Όταν οποιαδήποτε κυβερνητική υπηρεσία επιλέγει να εκδώσει δελτίο τύπου που να αφορά κάποιο έγκλημα, είναι επιτακτική ανάγκη να αφιερώσουν χρόνο για να καταστήσουν σαφές με ποια εγκλήματα κατηγορείται το κάθε άτομο ξεχωριστά. Οι ζωές και η φήμη των ανθρώπων αυτών υπέστησαν σοβαρό πλήγμα αφού οι αρχές δεν ξεκαθάρισαν την κατάσταση. Το δελτίο τύπου του αμερικανικού εισαγγελέα που εκδόθηκε στις 31 Ιουλίου δεν διευκρίνισε σωστά τις κατηγορίες που επιβάλλονται εναντίον κάθε κατηγορούμενου και έχει παραπλανήσει τον ρόλο του κ. Fazeli σε αυτήν τη υπόθεση“, πρόσθεσε ο κ. Wallin.

Ο κ. Wallin συνεχίζει, “Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Fazeli δεν είχε καμία εμπλοκή στο hacking ή στην απόπειρα χακαρίσματος λογαριασμών Twitter διασημοτήτων και δεν ζήτησε από κανέναν χρήστη του Twitter να του σταλούν χρήματα σε Bitcoin. Στην πραγματικότητα, η κατηγορία του πελάτη μας δεν αφορά το hacking στο Twitter ή τις παρακλήσεις για αποστολή Bitcoin. Είναι πραγματικά μια άσχετη κατηγορία.”

Το δελτίο τύπου από τον αμερικανικό εισαγγελέα ανέφερε: “Οι ισχυρισμοί για μια ποινική καταγγελία είναι απλώς ισχυρισμοί, και οι κατηγορούμενοι είναι αθώοι, εκτός εάν ή έως ότου αποδειχθούν οι ισχυρισμοί εναντίον τους.” Σε αυτήν την περίπτωση, ο κ. Fazeli υπέβαλε ένσταση για απαλλαγή των κατηγοριών.

Αυτή τη στιγμή, ο σύμβουλος του κ. Fazeli ζητά από τα μέσα να μην επικοινωνήσουν απευθείας με τον κ. Fazeli ή την οικογένειά του.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS