ΑρχικήsecurityΗΠΑ: Διέρρευσαν οικονομικά στοιχεία πολιτών από Τμήμα Φορολογίας!

ΗΠΑ: Διέρρευσαν οικονομικά στοιχεία πολιτών από Τμήμα Φορολογίας!

Το Τμήμα Φορολογίας του Βερμόντ (ΗΠΑ) αποκάλυψε ότι διέρρευσαν τα προσωπικά και οικονομικά στοιχεία φορολογουμένων, λόγω ενός σφάλματος ασφάλειας που επηρεάζει το online site αρχειοθέτησης. Αυτό το σφάλμα ανακαλύφθηκε στις 2 Ιουλίου 2020. Η διαρροή των δεδομένων επηρέασε όλους τους κατοίκους του Βερμόντ που υπέβαλαν ηλεκτρονικά δηλώσεις για φορολογία μεταβίβασης ακινήτου, χρησιμοποιώντας το site του φορολογικού τμήματος, στο διάστημα μεταξύ Φεβρουαρίου 2017 και Ιουλίου 2020.


Τα credentials επαλήθευσης για ηλεκτρονικά καταχωρημένα φορολογικά δελτία μεταβίβασης ιδιοκτησίας που είναι διαθέσιμα σε δημόσια δημοτικά αρχεία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για πρόσβαση σε πληροφορίες φορολογικών δηλώσεων που έχουν υποβληθεί τους τελευταίους μήνες. Επιπλέον, τα credentials θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από χάκερς, με στόχο την πρόσβαση σε ιδιωτικές πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού κοινωνικής ασφάλισης του αγοραστή του ακινήτου και των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων του αριθμού κοινωνικής ασφάλισης του πωλητή του ακινήτου.

Τμήμα Φορολογίας ΗΠΑ-διαρροή

Σύμφωνα με το Τμήμα Φορολογίας του Βερμόντ των ΗΠΑ, όταν ειδοποιήθηκε για το σφάλμα ασφαλείας που οδήγησε στη διαρροή δεδομένων φορολογουμένων, απενεργοποίησε αμέσως τη λειτουργία που μπορεί να επέτρεπε σε μη εξουσιοδοτημένους “χρήστες” να έχουν πρόσβαση στα φορολογικά δεδομένα άλλων.

Επίσης, το φορολογικό τμήμα ανέφερε σε σχετική του ανακοίνωση πως αντιλαμβάνεται ότι το να γνωρίζουν οι χρήστες του site του ότι οι πληροφορίες τους είναι ασφαλείς, είναι πολύ σημαντικό για την αρχειοθέτηση των φόρων, επισημαίνοντας πως κατανοεί ότι θα υπάρξει ανησυχία και απογοήτευση από τους φορολογουμένους. Ωστόσο, το τμήμα τόνισε πως η ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων είναι η ύψιστη προτεραιότητα του, ενώ η ενημέρωση των φορολογουμένων για τα μέτρα προστασίας που πρέπει να λάβουν είναι κρίσιμη.


Το τμήμα αντιμετώπισε το σφάλμα που εμποδίζει τη χρήση δημοτικών αρχείων ως μέρος μελλοντικών αναζητήσεων για φορολογικές δηλώσεις μεταβίβασης ιδιοκτησίας που είχαν υποβληθεί προηγουμένως.
Ακόμη, η ειδοποίηση ασφαλείας αναφέρει πως το τμήμα δεν μπορεί προς το παρόν να προσδιορίσει εάν υπήρξε πρόσβαση στα δεδομένα κάποιου ατόμου ή διαρροή, ενώ δεν είχε αναφορές για μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε δηλώσεις μεταβίβασης ιδιοκτησίας.

Τμήμα Φορολογίας-διαρροή

Ωστόσο, παρόλο που ο κίνδυνος πρόσβασης στα δεδομένα των φορολογουμένων κατά τα τελευταία τρία χρόνια λόγω αυτού του ζητήματος θα έπρεπε να είναι χαμηλός, σύμφωνα με την ειδοποίηση του Τμήματος Φορολογίας του Βερμόντ των ΗΠΑ, σε όσους έχουν υποβάλει ηλεκτρονικά δηλώσεις φορολογίας μεταβίβασης ακινήτων μεταξύ Φεβρουαρίου 2017 και Ιουλίου 2020, συνιστάται να λάβουν ορισμένα μέτρα, για να προστατευτούν από πιθανές απόπειρες κλοπής ταυτότητας.


Η λίστα με τις συμβουλές για την προστασία από την απάτη κλοπής ταυτότητας περιλαμβάνει τον έλεγχο της οικονομικής τους δραστηριότητας για τα επόμενα δύο χρόνια. Επίσης, τους συνιστάται:

  • Να ελέγχουν την κατάσταση του τραπεζικού λογαριασμού και της πιστωτικής – χρεωστικής κάρτας τους για τα επόμενα 1-2 χρόνια και να αναφέρουν αμέσως οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα εντοπίσουν.
  • Να απευθυνθούν στην τοπική αστυνομία και να υποβάλουν μια δήλωση για κλοπή ταυτότητας, εάν εντοπίσουν ύποπτη δραστηριότητα στην οικονομική τους κίνηση και δραστηριότητα.
  • Να βάλουν μια ειδοποίηση απάτης στα credit files τους, έτσι ώστε οι πιστωτές να επικοινωνήσουν μαζί τους πριν ανοίξουν νέους λογαριασμούς, εάν εντοπίσουν ύποπτη δραστηριότητα στα credit reports ή στις άλλες δηλώσεις λογαριασμού τους.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS