Παρασκευή, 7 Αυγούστου, 09:32
Αρχική security ΗΠΑ: Διέρρευσαν οικονομικά στοιχεία πολιτών από Τμήμα Φορολογίας!

ΗΠΑ: Διέρρευσαν οικονομικά στοιχεία πολιτών από Τμήμα Φορολογίας!

Το Τμήμα Φορολογίας του Βερμόντ (ΗΠΑ) αποκάλυψε ότι διέρρευσαν τα προσωπικά και οικονομικά στοιχεία φορολογουμένων, λόγω ενός σφάλματος ασφάλειας που επηρεάζει το online site αρχειοθέτησης. Αυτό το σφάλμα ανακαλύφθηκε στις 2 Ιουλίου 2020. Η διαρροή των δεδομένων επηρέασε όλους τους κατοίκους του Βερμόντ που υπέβαλαν ηλεκτρονικά δηλώσεις για φορολογία μεταβίβασης ακινήτου, χρησιμοποιώντας το site του φορολογικού τμήματος, στο διάστημα μεταξύ Φεβρουαρίου 2017 και Ιουλίου 2020.


Τα credentials επαλήθευσης για ηλεκτρονικά καταχωρημένα φορολογικά δελτία μεταβίβασης ιδιοκτησίας που είναι διαθέσιμα σε δημόσια δημοτικά αρχεία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για πρόσβαση σε πληροφορίες φορολογικών δηλώσεων που έχουν υποβληθεί τους τελευταίους μήνες. Επιπλέον, τα credentials θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από χάκερς, με στόχο την πρόσβαση σε ιδιωτικές πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού κοινωνικής ασφάλισης του αγοραστή του ακινήτου και των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων του αριθμού κοινωνικής ασφάλισης του πωλητή του ακινήτου.

Τμήμα Φορολογίας ΗΠΑ-διαρροή

Σύμφωνα με το Τμήμα Φορολογίας του Βερμόντ των ΗΠΑ, όταν ειδοποιήθηκε για το σφάλμα ασφαλείας που οδήγησε στη διαρροή δεδομένων φορολογουμένων, απενεργοποίησε αμέσως τη λειτουργία που μπορεί να επέτρεπε σε μη εξουσιοδοτημένους “χρήστες” να έχουν πρόσβαση στα φορολογικά δεδομένα άλλων.

Επίσης, το φορολογικό τμήμα ανέφερε σε σχετική του ανακοίνωση πως αντιλαμβάνεται ότι το να γνωρίζουν οι χρήστες του site του ότι οι πληροφορίες τους είναι ασφαλείς, είναι πολύ σημαντικό για την αρχειοθέτηση των φόρων, επισημαίνοντας πως κατανοεί ότι θα υπάρξει ανησυχία και απογοήτευση από τους φορολογουμένους. Ωστόσο, το τμήμα τόνισε πως η ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων είναι η ύψιστη προτεραιότητα του, ενώ η ενημέρωση των φορολογουμένων για τα μέτρα προστασίας που πρέπει να λάβουν είναι κρίσιμη.


Το τμήμα αντιμετώπισε το σφάλμα που εμποδίζει τη χρήση δημοτικών αρχείων ως μέρος μελλοντικών αναζητήσεων για φορολογικές δηλώσεις μεταβίβασης ιδιοκτησίας που είχαν υποβληθεί προηγουμένως.
Ακόμη, η ειδοποίηση ασφαλείας αναφέρει πως το τμήμα δεν μπορεί προς το παρόν να προσδιορίσει εάν υπήρξε πρόσβαση στα δεδομένα κάποιου ατόμου ή διαρροή, ενώ δεν είχε αναφορές για μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε δηλώσεις μεταβίβασης ιδιοκτησίας.

Τμήμα Φορολογίας-διαρροή

Ωστόσο, παρόλο που ο κίνδυνος πρόσβασης στα δεδομένα των φορολογουμένων κατά τα τελευταία τρία χρόνια λόγω αυτού του ζητήματος θα έπρεπε να είναι χαμηλός, σύμφωνα με την ειδοποίηση του Τμήματος Φορολογίας του Βερμόντ των ΗΠΑ, σε όσους έχουν υποβάλει ηλεκτρονικά δηλώσεις φορολογίας μεταβίβασης ακινήτων μεταξύ Φεβρουαρίου 2017 και Ιουλίου 2020, συνιστάται να λάβουν ορισμένα μέτρα, για να προστατευτούν από πιθανές απόπειρες κλοπής ταυτότητας.


Η λίστα με τις συμβουλές για την προστασία από την απάτη κλοπής ταυτότητας περιλαμβάνει τον έλεγχο της οικονομικής τους δραστηριότητας για τα επόμενα δύο χρόνια. Επίσης, τους συνιστάται:

  • Να ελέγχουν την κατάσταση του τραπεζικού λογαριασμού και της πιστωτικής – χρεωστικής κάρτας τους για τα επόμενα 1-2 χρόνια και να αναφέρουν αμέσως οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα εντοπίσουν.
  • Να απευθυνθούν στην τοπική αστυνομία και να υποβάλουν μια δήλωση για κλοπή ταυτότητας, εάν εντοπίσουν ύποπτη δραστηριότητα στην οικονομική τους κίνηση και δραστηριότητα.
  • Να βάλουν μια ειδοποίηση απάτης στα credit files τους, έτσι ώστε οι πιστωτές να επικοινωνήσουν μαζί τους πριν ανοίξουν νέους λογαριασμούς, εάν εντοπίσουν ύποπτη δραστηριότητα στα credit reports ή στις άλλες δηλώσεις λογαριασμού τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

LIVE NEWS

Ακρόαση για το Twitter hack διακόπηκε λόγω πορνό!

Σύμφωνα με μία εφημερίδα, η ακρόαση για τον έφηβο hacker που ήταν υπεύθυνος για την επίθεση που πραγματοποιήθηκε στο Twitter, η οποία...

Το Κολοράντο πλήρωσε λύτρα 45.000 $ σε hackers

Όπως ανέφεραν αξιωματούχοι του Lafayette, Κολοράντο, τα ηλεκτρονικά συστήματα της πόλης παραβιάστηκαν και οι υπεύθυνοι αναγκάστηκαν να πληρώσουν λύτρα για να ανακτήσουν...

Trump vs Biden: Bug του Instagram ευνοεί τον Trump!

Σε αναζητήσεις hashtag του Instagram για τον υποψήφιο Δημοκρατικό Joe Biden, προωθούταν περιεχόμενο υπέρ του Donald Trump.

LibreOffice 7.0: Έρχεται με νέες δυνατότητες και βελτιωμένη εμφάνιση

To LibreOffice, είναι μια από τις καλύτερες εναλλακτικές λύσεις του Microsoft Office. Εκτός από το ότι παρέχεται...

Pompeo: “Να καταργηθούν κινεζικά apps από τα Apple και Google stores” !

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Mike Pompeo, ζήτησε την Τετάρτη επέκταση των περιορισμών της κυβέρνησης των ΗΠΑ στην κινεζική τεχνολογία, λέγοντας ότι...

Η Microsoft φέρνει τις Android εφαρμογές στα Windows 10!

Η Microsoft αποφάσισε να ενσωματώσει τις εφαρμογές Android στα Windows 10 με τη νέα ενημέρωση της εφαρμογής «Your Phone».
00:02:12

Nudgebox: Από την ανάλυση DNA στον εντοπισμό του Covid-19

To Nudgebox είναι προϊόν μιας μικρής εταιρείας δοκιμών DNA που πριν από λίγους μήνες προσπαθούσε να αποκτήσει τη θέση της στη γενετική...

Twitter: Σφάλμα στο Android εκθέτει DMs κι άλλα data χρηστών σε χάκερς!

Το Twitter ανακοίνωσε ότι διόρθωσε ένα σφάλμα που εντοπίστηκε στην εφαρμογή Twitter για Android, που θα μπορούσε να επιτρέψει σε χάκερς να...

Trump: Το Facebook αφαιρεί post παραπληροφόρησης για τον Covid-19

Το Facebook καταργεί τη δημοσίευση του Donald Trump στην οποία ισχυριζόταν ότι τα παιδιά έχουν «σχεδόν ανοσία» στον Covid-19.

ΗΠΑ: $10.000.000 σε όποιον εντοπίσει χάκερς που στοχεύουν τις εκλογές!

Λίγους μήνες πριν τις φετινές προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ που θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο, το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι θα δώσει...