Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου, 07:49
Αρχική inet Huawei: Ξεπερνάει τη Samsung και ανεβαίνει στην κορυφή!

Huawei: Ξεπερνάει τη Samsung και ανεβαίνει στην κορυφή!

Η Huawei έγινε η μεγαλύτερη εταιρεία smartphone στον κόσμο, ξεπερνώντας τη Samsung το δεύτερο τρίμηνο, για πρώτη φορά, σύμφωνα με νέα έκθεση της Canalys.

Huawei: Ξεπερνάει τη Samsung και ανεβαίνει στην κορυφή!

Η πλειονότητα των πωλήσεων προήλθε από την Κίνα καθώς η διεθνής της επιχείρηση υποφέρει λόγω κυρώσεων στις ΗΠΑ.

Η Κινέζικη εταιρεία παρέδωσε 55,8 εκατομμύρια συσκευές, 5% λιγότερο από την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με την ερευνητική εταιρεία. Η Huawei άφησε τη Samsung στη δεύτερη θέση, η οποία απέστειλε 53,7 εκατομμύρια smartphone, μια πτώση 30% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου χρόνου.

Είναι η πρώτη φορά που η Huawei έφτασε στην πρώτη θέση, ενώ είναι μια φιλοδοξία που είχε για αρκετά χρόνια.

Ωστόσο, οι αναλυτές αμφιβάλλουν για το αν αυτό ήταν βιώσιμο, δεδομένου του ότι οι αγορές της Huawei εκτός της Κίνας, χτυπήθηκαν από τις κυρώσεις της Αμερικής κατά της εταιρείας.

Η εταιρεία πούλησε πάνω από το 70% των smartphone της στην Κίνα το δεύτερο τρίμηνο, ενώ οι αποστολές smartphone στις διεθνείς αγορές σημείωσαν πτώση 27% σε ετήσια βάση από Απριλίο έως Ιούνιο.

Στην Ευρώπη, μια βασική περιοχή για την Huawei, το μερίδιο αγοράς smartphone της εταιρείας μειώθηκε απότομα στο 16% το δεύτερο τρίμηνο έναντι του 22% που είχε την ίδια περίοδο το 2019, σύμφωνα με την Counterpoint Research.

Δεδομένου του μαζικού πληθυσμού της Κίνας, η επιτυχία εκεί, συχνά ωθεί τις εταιρείες σε ένα μεγάλο «παγκόσμιο» μερίδιο αγοράς.

«Θα είναι δύσκολο για τη Huawei να διατηρήσει το προβάδισμά της μακροπρόθεσμα,» δήλωσε ο Mo Jia, αναλυτής της Canalys.

«Οι κύριοι συνεργάτες της σε βασικές περιοχές, όπως η Ευρώπη, είναι όλο και πιο επιφυλακτικοί όσον αφορά τη χρήση συσκευών της. Η δύναμη μόνο στην Κίνα δε θα είναι αρκετή για να διατηρήσει τη θέση της στην κορυφή μόλις η παγκόσμια οικονομία αρχίσει να ανακάμπτει,» είπε.

Πέρυσι, η Huawei τοποθετήθηκε στη μαύρη λίστα των ΗΠΑ, η οποία περιόρισε την πρόσβασή της στην Αμερικανική τεχνολογία. Αυτό σήμαινε ότι δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει το εξουσιοδοτημένο Google Android στις τελευταίες ναυαρχίδες της.

Στην Κίνα, όπου οι υπηρεσίες Google όπως το Gmail ή η μηχανή αναζήτησης είναι αποκλεισμένες, δεν είναι κάτι σοβαρό, καθώς οι Κινέζοι καταναλωτές δεν έχουν συνηθίσει να χρησιμοποιούν αυτά τα προϊόντα. Ωστόσο, στις διεθνείς αγορές, το να μην έχεις Google είναι ένα μεγάλο πλήγμα.

Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο οι αντίπαλοι της Huawei, οι οποίοι εξακολουθούν να έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν Android στις συσκευές τους, έχουν αυξηθεί σε μερίδιο αγοράς. Για παράδειγμα, στην Ευρώπη, η Κινέζικη εταιρεία Xiaomi είδε το μερίδιο αγοράς της να αυξάνεται από 6% το δεύτερο τρίμηνο του 2019, σε 13% την ίδια περίοδο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με την Counterpoint Research.

Huawei: Ξεπερνάει τη Samsung και ανεβαίνει στην κορυφή!

Η Huawei αναγκάστηκε να κυκλοφορήσει το δικό της λειτουργικό σύστημα που ονομάζεται HarmonyOS. Ωστόσο, οι αναλυτές έχουν προηγουμένως αμφιβάλλει για την επιτυχία του στις διεθνείς αγορές, δεδομένου ότι έχει έλλειψη σε βασικές εφαρμογές από το App Store.

Ο Κινέζικος γίγαντας τηλεπικοινωνιών αντιμετώπισε περαιτέρω πίεση φέτος από την Ουάσιγκτον. Ένας νέος κανόνας που εισήχθη τον Μάιο απαιτεί από ξένους κατασκευαστές που χρησιμοποιούν εξοπλισμό παραγωγής chip από τις ΗΠΑ, να λάβουν άδεια πριν μπορέσουν να πουλήσουν ημιαγωγούς στην εταιρεία.

Αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει την ικανότητα της Huawei να προμηθεύεται chip για τα smartphone της. Eπίσης, σχεδιάζει τους δικούς της επεξεργαστές, που κατασκευάζονται από την TSMC της Taiwan, η οποίa ενδέχεται να επηρεαστεί από τη νέα νομοθεσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

LIVE NEWS

Android: Πως να μοιραστείτε την οθόνη σας με το Google Duo

Το Google Duo είναι μια εύχρηστη εφαρμογή βιντεοκλήσεων, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν διαθέτει και άλλες ισχυρές λειτουργίες. Εάν θέλετε να...

Samsung Galaxy smartwatch: Πώς να το συνδέσετε με το νέο σας κινητό

Η σύνδεση ενός Samsung Galaxy smartwatch με ένα νέο κινητό μπορεί να εξελιχθεί σε δύσκολή ή και ενοχλητική διαδικασία, καθώς δεν είναι...

Ποια ήταν τα πιο δημοφιλή και επικίνδυνα ransomware για το 2020;

Το 2020 ήταν μια πολύ καλή χρονιά για τις ransomware συμμορίες. Με την απότομη μετάβαση στην απομακρυσμένη...

Πώς να αποκτήσετε όλες τις παραγγελίες της Amazon την ίδια ημέρα

Εάν είστε από τους ανθρώπους που παραγγέλνουν πολλά πράγματα από την Amazon, όμως επιθυμείτε να λάβετε όλα τα πακέτα σας την ίδια...

Τρόπος εκκαθάρισης δεδομένων περιήγησης στο Safari με shortcut

Εάν χρησιμοποιείτε το Safari σε Mac και θέλετε να εκκαθαρίσετε γρήγορα το ιστορικό του προγράμματος περιήγησής σας χωρίς να ψάξετε όλο το...

COVID-19: Τετραπλασιάστηκαν οι DDoS επιθέσεις με στόχο το e-commerce

Οι DDoS επιθέσεις που στοχεύουν το e-commerce στην Ευρώπη έχουν τετραπλασιαστεί τους τελευταίους οκτώ μήνες. Σύμφωνα με έρευνα της Stormwall, μεταξύ Φεβρουαρίου...

2020: Το 1/5 των καταναλωτών έχει πέσει θύμα κλοπής στοιχείων ταυτότητας

Ένα στα πέντε άτομα έχει επηρεαστεί από απάτη που σχετίζεται με κλοπή στοιχείων ταυτότητας κατά το 2020....

Πώς να ρυθμίσετε τη διπλή SIM με eSIM σε συσκευή iPhone;

Εάν διαθέτετε μία συσκευή iPhone XR, XS, iPhone XS Max ή μεταγενέστερη έκδοση, έχετε τη δυνατότητα eSIM. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μόνο...

Πώς να επιλέξετε ποιες επεκτάσεις θα εμφανίζονται στο toolbar του Edge

Οι επεκτάσεις στον Microsoft Edge μπορούν να κάνουν το πρόγραμμα περιήγησής σας πιο χρήσιμο. Αλλά μερικές φορές μπορεί να μην σας αρέσει...

COVID-19 εμβόλια: Η Βόρεια Κορέα χακάρει φαρμακευτικές

Η Νότια Κορέα, για την ακρίβεια η υπηρεσία πληροφοριών της, απέτρεψε τις προσπάθειες της Βόρειας Κορέας να εισβάλει σε εταιρείες της Νότιας...