ΑρχικήinetLocate X: Η USSS αγόρασε πρόσβαση σε δεδομένα τοποθεσιών

Locate X: Η USSS αγόρασε πρόσβαση σε δεδομένα τοποθεσιών

Η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ, USSS, υπέγραψε συμβόλαιο για πρόσβαση στο Locate X, μια υπηρεσία που επιτρέπει την παρακολούθηση τοποθεσιών. Η Motherboard δημοσίευσε τη σχετική επιβεβαίωση της συμφωνίας σήμερα το πρωί, μετά από δημοσίευση του Protocol τον Μάρτιο. Το συμβόλαιο δείχνει ότι η USSS πλήρωσε την εταιρεία Babel Street περίπου 36.000 $ για να προσθέσει την υπηρεσία σε ένα πακέτο παρακολούθησης κοινωνικών μέσων 2 εκατομμυρίων δολαρίων.

locate X
Locate X: Η USSS αγόρασε πρόσβαση σε δεδομένα τοποθεσιών

Η αναφορά του Protocol περιγράφει το Locate X ως ένα ισχυρό εργαλείο παρακολούθησης που συγκεντρώνει δεδομένα από δημοφιλείς εφαρμογές τηλεφώνου και, στη συνέχεια, επιτρέπει στους αγοραστές να παρακολουθούν το ιστορικό τοποθεσίας των συσκευών που ήταν ενεργές, σε μια συγκεκριμένη ώρα και μέρος. Ανέφερε μάλιστα ότι η USSS, το Αμερικάνικο Τελωνείο και η Συνοριοφυλακή, καθώς και η Υπηρεσία Ελέγχου Μετανάστευσης και Τελωνείων, έχουν χρησιμοποιήσει ήδη το προϊόν.

Η σύμβαση της USSS που δημοσίευσε η Motherboard, η οποία αποκτήθηκε μέσω ενός αιτήματος στα πλαίσια του νόμου περί Ελευθερίας της Ενημέρωσης, έχει ισχύ από το 2017 έως το 2018. Ένας πρώην υπάλληλος είπε προηγουμένως στο Protocol ότι η USSS είχε χρησιμοποιήσει το Locate X για την κατάσχεση παράνομων «skimmers» πιστωτικών καρτών που εγκαταστάθηκαν το 2018.

Προϊόντα όπως το Locate X, βασίζονται συνήθως σε μεσίτες δεδομένων που προσφέρουν πρόσβαση σε μεγάλες ποσότητες θεωρητικά ανώνυμων δεδομένων χρήστη, που προορίζονται επίσημα για εμπόρους ή άλλες μη κυβερνητικές οντότητες. Ουσιαστικά, είναι συχνά δυνατό να προσδιοριστούν μεμονωμένοι χρήστες. Επιτρέπουν στους αρμόδιους επιβολής του νόμου να παρακάμψουν τη λήψη εντάλματος και να ζητήσουν δεδομένα από εταιρείες, μια διαδικασία που παρέχει περισσότερη λογοδοσία και απόρρητο.

usss
Locate X: Η USSS αγόρασε πρόσβαση σε δεδομένα τοποθεσιών

Οι νομοθέτες και οι υπερασπιστές των πολιτικών ελευθεριών έχουν επικρίνει αυτή τη στρατηγική. Τον Ιούνιο, η Βουλή των Αντιπροσώπων ξεκίνησε έρευνα για τη Venntel, μια διαφορετική εταιρεία παρακολούθησης, που συνεργάστηκε με το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας. Ο γερουσιαστής Ron Wyden (D-OR) ανακοίνωσε επίσης πρόσφατα ένα νέο νομοσχέδιο, που ονομάζεται «Η τέταρτη τροποποίηση δεν είναι προς πώληση», το οποίο θα απαγόρευε αυτές τις αγορές. Ο Wyden είπε στη Motherboard ότι το γραφείο του ζήτησε από την Babel Street περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του Locate X, αλλά ότι η εταιρεία δεν έχει απαντήσει σε ερωτήσεις.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS