ΑρχικήsecurityΣύλληψη συμμορίας που λειτουργούσε exchange υπηρεσίες για ξέπλυμα χρημάτων

Σύλληψη συμμορίας που λειτουργούσε exchange υπηρεσίες για ξέπλυμα χρημάτων

ξέπλυμα χρημάτων

Οι αρχές στην Ουκρανία ανακοίνωσαν τη σύλληψη μιας συμμορίας, η οποία λειτουργούσε 20 exchange υπηρεσίες, με σκοπό το ξέπλυμα χρημάτων που προέρχονταν από εγκληματικές δραστηριότητες άλλων εγκληματιών. Λέγεται ότι οι απατεώνες έκαναν ξέπλυμα 42 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με τις αρχές, η συμμορία αποτελούνταν από τρία άτομα και δραστηριοποιούνταν από το 2018. Οι τρεις απατεώνες διαφήμιζαν τις υπηρεσίες τους σε υπόγεια φόρουμ εγκληματιών. Η συμμορία έλεγε στους υποψήφιους πελάτες-εγκληματίες ότι μπορεί να μετατρέψει cryptocurrencies, που είχαν αποκτηθεί από παράνομες δραστηριότητες, σε νόμισμα fiat, βοηθώντας τους εγκληματίες στο ξέπλυμα χρημάτων.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στα τέλη Ιουνίου αλλά τώρα δημοσιεύτηκαν νέες λεπτομέρειες από τη Binance και την ουκρανική αστυνομία. Η Binance, η οποία συμμετείχε στην έρευνα, είπε ότι η συμμορία συνεργαζόταν με ransomware ομάδες, ενώ διένειμε και η ίδια ransomware.

“Bulletproof Exchanger” project

Οι πρόσφατες συλλήψεις για το ξέπλυμα χρημάτων σηματοδοτούν τους πρώτους καρπούς του “Bulletproof Exchanger”, ενός project της Binance, το οποίο ξεκίνησε η εταιρεία νωρίτερα αυτό το έτος.

Ο ρόλος αυτού του project είναι ο εντοπισμός κακόβουλων δραστηριοτήτων στο οικοσύστημα cryptocurrency, ο εντοπισμός των δραστών και η συνεργασία με τις αρχές για τη σύλληψή τους.

“Το “Bulletproof Exchanger” είναι ένας γενικός όρος που χρησιμοποιείται εσωτερικά για να περιγράψει μια exchanging υπηρεσία υψηλού κινδύνου που χρησιμοποιείται για εγκληματικές δραστηριότητες, όπως τα ransomware”, δήλωσε η ομάδα ασφαλείας της cryptocurrency exchange υπηρεσίας.

Η Binance κάνει έρευνες και συλλέγει δεδομένα, DNS records κλπ.

exchange

Βοήθεια από την TRM Labs

Μόλις η Binance απέκτησε μια πλήρη βάση δεδομένων με διαφορετικά σήματα, η εταιρεία συνεργάστηκε με την TRM Labs, μια εταιρεία ανάλυσης blockchain που ειδικεύεται στην ανίχνευση απάτης.

Η Binance είπε ότι η TRM Labs ανέλυσε τα δεδομένα και τελικά ταυτοποίησε έναν πρώτο bulletproof exchanger και έναν από τους πελάτες του για ξέπλυμα χρημάτων, που ήταν μια ransomware συμμορία. Έτσι έγινε περαιτέρω έρευνα.

Στη συνέχεια, η Binance μοιράστηκε τα ευρήματά της με τις ουκρανικές αρχές, οι οποίες ξεκίνησαν έρευνα για την ομάδα ransomware.

“Ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να διαρκέσουν χρόνια”, δήλωσε η ομάδα ασφαλείας της Binance. “Σε αυτήν την περίπτωση, μπορέσαμε να κινηθούμε πολύ γρήγορα, καθώς χρειαστήκαμε περίπου τρεις μήνες”.

Το “Bulletproof Exchanger” project συνεχίζει

Η Binance λέει ότι το Bulletproof Exchanger Project θα συνεχίσει να λειτουργεί και ελπίζει να εντοπίσει παρόμοιες εγκληματικές ομάδες.

“Η καταπολέμηση της νομιμοποίησης χρημάτων από παράνομες δραστηριότητες, των ransomware και άλλων κακόβουλων δραστηριοτήτων είναι ζωτικής σημασίας για την ευημερία της κοινότητας [cryptocurrency] και την ανάπτυξη του κλάδου”, δήλωσε η Binance.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS