ΑρχικήsecurityΗ Pepperstone προειδοποιεί τους πελάτες της για παραβίαση δεδομένων

Η Pepperstone προειδοποιεί τους πελάτες της για παραβίαση δεδομένων

Η Pepperstone, ένας μεσίτης ξένου συναλλάγματος παγκοσμίου φήμης που εδρεύει στην Αυστραλία, προειδοποίησε τους πελάτες της ότι κακόβουλοι παράγοντες στέλνουν παραπλανητικά μηνύματα εκ μέρους της για να κλέψουν τα δεδομένα τους.   

Pepperstone

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία είπε ότι ανακάλυψε πως κακόβουλοι παράγοντες επικοινωνούν με πελάτες και παριστάνουν είτε ότι είναι η Pepperstone είτε ότι η εταιρεία έχει σταματήσει τις δραστηριότητές της.

Οι επιτήδειοι ζητούν από τους πελάτες της εταιρείας να μεταφέρουν χρήματα και σε ορισμένες περιπτώσεις τους έχουν ζητήσει να χρησιμοποιήσουν ένα πρόγραμμα απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας, σύμφωνα με τα λεγόμενα της εταιρείας.

Οι πληροφορίες που έχουν υποκλαπεί περιλαμβάνουν τα ονόματα των πελατών, τα στοιχεία επικοινωνίας τους (τηλέφωνο ή / και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) και την πόλη / χώρα διαμονής τους.

Όπως ανέφερε ένας εκπρόσωπος της Pepperstone: «Δυστυχώς, ένα μικρό υποσύνολο των στοιχείων επικοινωνίας των πελατών μας διακυβεύτηκε γύρω στις 20 Ιουλίου. Το περιστατικό περιορίστηκε σε ονόματα πελατών και στοιχεία επικοινωνίας – δεν επηρεάστηκαν λογαριασμοί συναλλαγών, κωδικοί πρόσβασης ή έγγραφα ταυτότητας πελάτη.»

Στο email που έστειλε στους πελάτες της, ο παγκόσμιος μεσίτης FX περιγράφει ότι οι επιτήδειοι δεν έχουν καμία σχέση με την Pepperstone.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε μέσω email ότι τα στοιχεία του λογαριασμού συναλλαγών, οι κωδικοί πρόσβασης και πληροφορίες σχετικά με τη χρηματοδότηση δεν έχουν παραβιαστεί.

Η Pepperstone ανακάλυψε πρώτη φορά το ζήτημα στις 21 Ιουλίου και ξεκίνησε άμεσα έρευνα με τη βοήθεια εξωτερικού συνεργάτη. Η Pepperstone επικοινώνησε επίσης με τους εθνικούς οργανισμούς εγκλήματος στον κυβερνοχώρο και τους ειδικούς απορρήτου δεδομένων.

“Αυτό το ζήτημα δεν έχει επηρεάσει το ασφαλές περιβάλλον συναλλαγών ή την περιοχή των πελατών μας. Οι σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τις μεθόδους χρηματοδότησης των πελατών και τις εμπορικές δραστηριότητες παραμένουν προστατευμένες και οι πελάτες μας μπορούν να συνεχίσουν να έχουν εμπιστοσύνη στη χρήση των συστημάτων συναλλαγών μας με ασφάλεια.”

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS