ΑρχικήUpdatesGNOME 3.37.90: Κυκλοφόρησε ως beta έκδοση του GNOME 3.38.0

GNOME 3.37.90: Κυκλοφόρησε ως beta έκδοση του GNOME 3.38.0

GNOME 3.37.90: κυκλοφόρησε ως beta έκδοση του GNOME 3.38.0

Σήμερα, το GNOME είναι μια από τις πιο γνωστές επιφάνειες εργασίας, η οποία χρησιμοποιείται από πολλά λειτουργικά συστήματα βασισμένα στο Linux, όπως είναι το Ubuntu, η Fedora και το Pop!_OS. Στις 11 Μαρτίου του 2020, κυκλοφόρησε η πιο πρόσφατη σταθερή έκδοση του λογισμικού, γνωστή ως GNOME 3.36 “Gresik”.

Πρόσφατα, η ομάδα ανάπτυξης του λογισμικού, ανακοίνωσε και την έκδοση 3.37.90, η οποία στην ουσία είναι η beta έκδοση του GNOME 3.38.0. Σύμφωνα με την ομάδα ανάπτυξης, η έκδοση 3.38.0 θα είναι η επόμενη σταθερή έκδοση του λογισμικού.

Ποιες αλλαγές περιέχει η έκδοση 3.38 Beta;

Φυσικά, η έκδοση αυτή περιέχει πολλές βελτιώσεις και ενημερώσεις για κάποια από τα βασικά πακέτα του GNOME. Επιπλέον, η 3.38 περιέχει πολλά bug fixes για μερικές από τις εφαρμογές. Για παράδειγμα, το gsettings-desktop-schemas 3.37.2 τώρα έρχεται με ενεργή USB ασφάλεια. Επίσης, το Gnome-Calendar 3.36.2 δεν εμφανίζει τα calendar events στη λίστα με τις ειδοποιήσεις.

Επιπλέον, η έκδοση 3.37.90 περιέχει τις παρακάτω βελτιώσεις:

  • Δεν πραγματοποιεί την εγκατάσταση ενημερώσεων, εάν η μπαταρία της συσκευής είναι χαμηλή.
  • Νέο “Boot options” μενού, το οποίο εμφανίζεται όταν γίνεται επανεκκίνηση του συστήματος.
  • Η Επιλογή για επανεκκίνηση πλέον βρίσκεται σε ξεχωριστό μενού.

Μια άλλη σημαντική αλλαγή στη νέα έκδοση, είναι το βελτιωμένο Epiphany web browser, το οποίο πλέον επιτρέπει self-hosted sync servers, καθώς και αποθηκεύει αυτόματα όλα τα στοιχεία σας, μέσα στον password manager. Επιπλέον, η εργασία με τους χάρτες του GNOME έχει βελτιωθεί αρκετά, επιτρέποντας τους χρήστες να χρησιμοποιήσουν το πληκτρολόγιο ακόμα πιο αποτελεσματικά.

Τρόπος εγκατάστασης του GNOME 3.38:

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την έκδοση 3.38 πριν την κυκλοφορία της σταθερής έκδοσης, μπορείτε να κάνετε λήψη του GNOME 3.37.90 από εδώ, όπου θα βρείτε την beta έκδοση ως αρχείο για εικονικές μηχανές.

Διαφορετικά, εάν επιθυμείτε να κάνετε Compile του περιβάλλοντος, μπορείτε να κατεβάσετε κάποια από τα τελευταία snapshots ή το source package του λογισμικού.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS