ΑρχικήsecurityΗ μεγαλύτερη εταιρεία κρουαζιερόπλοιων αποκάλυψε ransomware επίθεση

Η μεγαλύτερη εταιρεία κρουαζιερόπλοιων αποκάλυψε ransomware επίθεση

ransomware

Η Carnival Corporation, η μεγαλύτερη εταιρεία κρουαζιερόπλοιων στον κόσμο, αποκάλυψε χθες ένα σοβαρό περιστατικό παραβίασης ασφαλείας. Η εταιρεία παραδέχτηκε ότι υπέστη μια ransomware επίθεση το Σαββατοκύριακο.

Σε μια κατάθεση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), η εταιρεία κρουαζιερόπλοιων δήλωσε ότι το περιστατικό έλαβε χώρα το Σάββατο 15 Αυγούστου.

Η Carnival είπε ότι οι επιτιθέμενοι κατάφεραν να “αποκτήσουν πρόσβαση και να κρυπτογραφήσουν ένα μέρος κάποιων IT συστημάτων“. Επιπλέον, η εταιρεία είπε ότι οι εισβολείς κατέβασαν κάποια αρχεία από το δίκτυο της εταιρείας.

Η εταιρεία κρουαζιερόπλοιων δήλωσε ότι έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για τη ransomware επίθεση και έχει ειδοποιήσει τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου σχετικά με το περιστατικό. Έχει, επίσης, έρθει σε επικοινωνία και συνεργάζεται με νομικούς συμβούλους και επαγγελματίες, εξειδικευμένους στην αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών.

εταιρεία κρουαζιερόπλοιων

Με βάση μια προκαταρκτική εκτίμηση του περιστατικού, η Carnival Corporation δήλωσε ότι οι εισβολείς απέκτησαν πιθανότατα πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα ορισμένων πελατών και υπαλλήλων.

Ωστόσο, παρά τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν, συμπεριλαμβανομένων πιθανών αγωγών, η εταιρεία δήλωσε ότι το συμβάν δεν θα έχει ουσιαστική επίδραση στα “επιχειρηματικά, λειτουργικά ή οικονομικά της αποτελέσματα”.

Η Carnival δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες σχετικά με την επίθεση. Για παράδειγμα, δεν ανέφερε το όνομα του ransomware που χρησιμοποιήθηκε για την κρυπτογράφηση του δικτύου της ή ποια από τα πολλά εσωτερικά δίκτυα / brands της επηρεάστηκαν.

Σήμερα, η Carnival Corp είναι ο μεγαλύτερη εταιρεία κρουαζιερόπλοιων στον κόσμο, με περισσότερους από 150.000 υπαλλήλους και έναν στόλο 600 πλοίων, που διαθέτει πολλά brands κρουαζιερόπλοιων, όπως Carnival Cruise Line, Princess Cruises, Holland America Line, Seabourn, P&O Cruises (Αυστραλία), Costa Cruises, AIDA Cruises, P&O Cruises (UK) και Cunard.

Πριν λίγους μήνες, τον Μάρτιο, η εταιρεία είχε αποκαλύψει ένα άλλο περιστατικό παραβίασης ασφάλειας. Τότε, είχε πει ότι ένας εισβολέας απέκτησε πρόσβαση στο εσωτερικό της δίκτυο μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου 2019, από όπου έκλεψε τα προσωπικά στοιχεία ορισμένων πελατών της.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS