ΑρχικήinetWaymo: 18 μήνες φυλάκιση για τον υπάλληλο που έκλεψε τα δεδομένα!

Waymo: 18 μήνες φυλάκιση για τον υπάλληλο που έκλεψε τα δεδομένα!

Ο Anthony Levandowski, πρώην επικεφαλής μηχανικός του Waymo, καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκισης, για κλοπή απόρρητων δεδομένων από τη Google.

waymo google
Waymo: 18 μήνες φυλάκιση για τον υπάλληλο που έκλεψε τα δεδομένα!

Ο Δικαστής περιφέρειας των ΗΠΑ, William Alsup, τον καταδίκασε σε 18 μήνες φυλάκισης, ενώ οι εισαγγελείς ζήτησαν ποινή 27 μηνών, και ο Levandowski  ζήτησε περιορισμό στο σπίτι για ένα έτος, λέγοντας στο δικαστήριο ότι τα πρόσφατα περιστατικά πνευμονίας που αντιμετώπισε τον καθιστούν ευαίσθητο στον COVID-19.

Σύμφωνα με το TechCrunch, ο Alsup απέρριψε το αίτημά του, εξηγώντας ότι ο περιορισμός στο σπίτι και μια σύντομη ποινή φυλάκισης «δίνουν το πράσινο φως σε κάθε μελλοντικό λαμπρό μηχανικό για να κλέψει απόρρητα δεδομένα. Η ποινή είναι η απάντηση σε αυτό.» Βέβαια, επέτρεψε στον πρώην μηχανικό του Waymo να τεθεί υπό κράτηση μόλις υποχωρήσει η πανδημία.

Η Alphabet υπέβαλε αγωγή εναντίον του Uber το 2017, κατηγορώντας την εταιρεία ότι συνεργάστηκε με τον πρώην υπάλληλό της για κλοπή απόρρητων δεδομένων από το Waymo.

Στην αγωγή αναφέρεται ότι ο πρώην υπάλληλoς κατέβασε πάνω από 14.000 εμπιστευτικούς και κατοχυρωμένους φακέλους σχεδίων, για διάφορα υλικά του Waymo, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος LiDAR. Οι δύο εταιρείες κατέληξαν σε συμφωνία το 2018, με το Uber να εγγυάται ότι θα αναπτύξει τη δική του τεχνολογία.

Στα μέσα Μαρτίου του τρέχοντος έτους, ο Levandowski συμφώνησε να δηλώσει ένοχος για μία κατηγορία κλοπής υλικού από την Google, για να εξαφανίσει άλλες ποινικές κατηγορίες. Ζήτησε συγγνώμη από τους πρώην συναδέλφους του σε μια δήλωση:

«Τα τελευταία 3,5 χρόνια με ανάγκασαν να συμφιλιωθώ με αυτό που έκανα. Θέλω να αφιερώσω αυτό το χρόνο για να ζητήσω συγνώμη από τους συναδέλφους μου στη Google που πρόδωσα την εμπιστοσύνη τους, και σε όλη την οικογένειά μου για το τίμημα που έχουν πληρώσει και θα συνεχίσουν να πληρώνουν για τις πράξεις μου

Εν τω μεταξύ, το Waymo δήλωσε ότι οι ενέργειες του Levandowski «σβήνουν τις συνεισφορές πολλών» και ότι η απόφαση του Alsup «αντιπροσωπεύει μια νίκη για νόμους εμπορικού απορρήτου που προωθούν την ανάπτυξη της τεχνολογίας

«Η κλοπή των αυτόνομων εμπορικών απόρρητων πληροφοριών τεχνολογίας του Anthony Levandowski, υπήρξε εξαιρετικά καταστροφική και επιβλαβής για το Waymo, ήταν προδοσία και τα αποτελέσματα θα ήταν πιθανότατα ακόμη πιο σοβαρά αν δεν είχε εντοπιστεί

Waymo: 18 μήνες φυλάκιση για τον υπάλληλο που έκλεψε τα δεδομένα!

Αν και ο πρώην υπάλληλος της Google ζήτησε συγγνώμη από τους συναδέλφους του, υπέβαλε αγωγή εναντίον των Waymo και Uber, η οποία θα μπορούσε να τον κάνει πολύ πλούσιο.

Προφανώς, ένα από τα πράγματα που του υποσχέθηκε το Uber, ήταν ένα σχέδιο κερδοφορίας που θα του έδινε «κέρδη από τη νέα επιχείρηση φορτηγών του Uber». Η αγωγή ισχυρίζεται ότι μπορεί να μην ήταν ο μόνος υπάλληλος της Google που έκλεψε απόρρητα στοιχεία από την εταιρεία. Ο Levandowski ζητά τώρα τουλάχιστον 4,128 δισεκατομμύρια δολάρια, τα οποία πιστεύει ότι θα είχε συγκεντρώσει από τα κέρδη που του είχαν υποσχεθεί.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS