ΑρχικήinetFace Recognition: Αγωγές κατά τις Amazon, Google και Microsoft

Face Recognition: Αγωγές κατά τις Amazon, Google και Microsoft

Οι Amazon, Google Alphabet και Microsoft, για να εκπαιδεύσουν τις τεχνολογίες face recognition χρησιμοποίησαν φωτογραφίες ανθρώπων χωρίς την άδεια τους!

Face Recognition amazon google microsoft
Face Recognition: Αγωγές κατά τις Amazon, Google και Microsoft

Οι τρεις εταιρείες δεν έλαβαν την έγκριση των ανθρώπων, με αποτέλεσμα να κατατεθούν την Τρίτη τρεις ομοσπονδιακές αγωγές, λόγω παράβασης βιομετρικού απορρήτου του Ιλλινόις.

Οι εν λόγω φωτογραφίες ήταν μέρος της βάσης δεδομένων Diversity in Faces της IBM, που έχει σχεδιαστεί για να προωθήσει τη μελέτη ευθύτητας και ακρίβειας του face recognition, εξετάζοντας κάτι παραπάνω από τον τόνο του δέρματος, την ηλικία και το φύλο. Τα δεδομένα περιλαμβάνουν 1 εκατομμύριο εικόνες ανθρώπινων προσώπων, σχολιασμένες με ετικέτες όπως συμμετρία προσώπου, μήκος μύτης και ύψος μετώπου.

Οι δύο Αμερικάνοι που υπέβαλαν τις αγωγές εναντίων των Amazon, Google και Microsoft, Steven Vance και Tim Janecyk, λένε ότι οι φωτογραφίες τους συμπεριλήφθηκαν στη βάση δεδομένων χωρίς την άδειά τους. Η συλλογή, η αποθήκευση και η χρήση βιομετρικών πληροφοριών είναι παράνομη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του εμπλεκόμενου, βάσει νόμου που ψηφίστηκε το 2008.

Οι κατηγορούμενοι “επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν και να επωφεληθούν από τη βιομετρική ταυτοποίηση και τις πληροφορίες που σαρώθηκαν από φωτογραφίες που ανέβηκαν στην περιοχή. Αυτές οι φωτογραφίες διαχειρίζονται από λογαριασμούς  χρήστών, υπολογιστές και κινητά που εντοπίζονται ή έχουν δημιουργηθεί στην περιοχή“, αναφέρουν οι μηνύσεις.

Με αυτό που έκαναν, οι Amazon, Google και Microsoft, έθεσαν σε κίνδυνο την προστασία της ιδιωτικής ζωής των κατοίκων του Ιλλινόις, γνωρίζοντας ότι αυτή η επιλογή θα τους έβλαπτε.”

To face recognition αντιμετώπισε αντιδράσεις από τους υπερασπιστές του απορρήτου και τους νομοθέτες, και κάποιες πόλεις έχουν απαγορεύσει τη δημοτική χρήση αυτής της τεχνολογίας. Τον περασμένο χρόνο, οι δημοκρατικοί νομοθέτες πρότειναν να απαγορευθεί στις δημόσιες κατοικίες να χρησιμοποιούν τεχνολογία όπως η αναγνώριση προσώπου. Ωστόσο, τα συστήματα αναγνώρισης προσώπου εξαπλώνονται σιγά σιγά σε αεροδρόμια και εμπορικά κέντρα, ενώ ορισμένες εταιρείες τα πωλούν σε αστυνομικά τμήματα.

Αναφορές θέλουν τις μελέτες να δείχνουν ότι αυτή η τεχνολογία έχει χαμηλά ποσοστά ακρίβειας για γυναίκες και μειονότητες. Όταν λειτουργεί σωστά, έχει τη δυνατότητα να μετατραπεί σε μια αναπόφευκτη και επεμβατική μορφή παρακολούθησης. Εταιρείες όπως η Clearview AI, η οποία διαθέτει τεχνολογία που επιτρέπει στους χρήστες να αναγνωρίζουν τους ανθρώπους συγκρίνοντας τα πρόσωπά τους με φωτογραφίες που έχουν πάρει από το διαδίκτυο, έχει εκφράσει ανησυχίες σχετικά με τη δύναμη της τεχνολογίας.

Η IBM, συνέλεξε τις εικόνες από την ιστοσελίδα φωτογραφιών Flickr και αντιμετώπισε έντονη κριτική νωρίτερα αυτό το χρόνο από φωτογράφους, ειδικούς και ακτιβιστές, επειδή δεν ενημέρωσε τους ανθρώπους ότι οι εικόνες τους χρησιμοποιούνταν για τη βελτίωση της τεχνολογίας face recognition. Σε απάντηση, η IBM είπε ότι λαμβάνει σοβαρά υπόψη το απόρρητο και ότι οι χρήστες μπορούν να εξαιρεθούν από τη database.

Face Recognition: Αγωγές κατά τις Amazon, Google και Microsoft

Η IBM υπήρξε ισχυρός υποστηρικτής της ρύθμισης για την αναγνώριση προσώπου, όμως τον Ιούνιο η εταιρεία ανακοίνωσε την απόσυρσή της από την αγορά του face recognition, λέγοντας πως ανησυχεί ότι η τεχνολογία χρησιμοποιείται για την προώθηση των διακρίσεων και της φυλετικής αδικίας.

Οι αγωγές, που κατατέθηκαν σε δικαστήρια της Καλιφόρνια και της Ουάσινγκτον, όπου εδρεύουν οι Amazon, Google και Microsoft, αναζητούν καθεστώς ομαδικής αγωγής, καθώς και χρηματικές αποζημιώσεις και περιορισμούς των δραστηριοτήτων των κατηγορουμένων που σχετίζονται με τη βάση δεδομένων.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS