ΑρχικήinetΓιατί το Edge κατέρρεε με προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης το Google

Γιατί το Edge κατέρρεε με προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης το Google

Μία εξήγηση έχει δοθεί από τη Microsoft, σχετικά με το σφάλμα που προκάλεσε την κατάρρευση του Edge, όταν το Google είχε οριστεί ως η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης, όχι όμως όταν είχε οριστεί το Bing της Microsoft.

Edge

Αρχικά η Microsoft δεν είχε δώσει κάποια εξήγηση σχετικά με την αιτία των σφαλμάτων και γιατί επηρέαζαν το Edge μόνο όταν το Google ήταν το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης. Ωστόσο, μετά την επιδιόρθωση του σφάλματος, συμβούλεψε τους χρήστες να “επαναφέρουν τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησής τους που μπορεί να είχαν αλλάξει” για να αποφύγουν τα σφάλματα.

Η ομάδα του Microsoft Edge έχει ωστόσο εξηγήσει τώρα, σε μια δημοσίευση που έκανε στο Reddit, ότι οι “φίλοι της στο Google” βοήθησαν στην ανακάλυψη της αιτίας των σφαλμάτων και μάλιστα προχώρησε σε μια πρόσφατη αλλαγή στην αναζήτηση Google για να μετριάσει το ζήτημα στο Edge, σύμφωνα με την Techdows.

“Οι μηχανικοί μας διαπίστωσαν ότι ένα μη αναγνωρισμένο διακριτικό στις προτάσεις αναζήτησης JSON προκάλεσε τη διακοπή λειτουργίας του προγράμματος περιήγησης Edge κατά την πληκτρολόγηση στη γραμμή διευθύνσεων με το Google να έχει οριστεί ως η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης”, εξηγεί ο MSFTMissy, διαχειριστής κοινότητας της Edge.

“Επικοινωνήσαμε με τους φίλους μας στη Google για να δούμε αν γνώριζαν κάποια αλλαγή που θα μπορούσε να έχει επηρεάσει αυτό το διακριτικό. Μετά από έρευνα, έγινε μια ενημέρωση στην υπηρεσία αναζήτησης της Google για να βοηθήσουν στην άμβλυνση του σφάλματος.”

edgebrowser

Η ομάδα του Microsoft Edge προτείνει τώρα στους χρήστες του να ενημερώσουν στην έκδοση 84.0.522.52, η οποία περιέχει επιδιορθώσεις που αντιμετωπίζουν το σφάλμα. Κυκλοφορεί επίσης αυτές τις αλλαγές στα κανάλια Beta και Dev.

Ωστόσο, σε μια μεταγενέστερη ενημέρωση, το MSFTMissy σημείωσε ότι ορισμένοι χρήστες εξακολουθούσαν να αντιμετωπίζουν τα ίδια σφάλματα παρόλο που είχαν ενημερώσει στην τελευταία έκδοση.

Μία από τις λύσεις είναι να “αλλάξετε προσωρινά τη μηχανή αναζήτησής σας σε Bing”. Άλλες λύσεις περιλαμβάνουν την απενεργοποίηση των Προτάσεων αναζήτησης στο edge://settings/search, τη χρήση του Edge στο InPrivate ή την αποσύνδεση από το πρόγραμμα περιήγησης.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS