ΑρχικήinetGoogle: Απαγορεύει ads που συνδέονται με hacked πολιτικό περιεχόμενο!

Google: Απαγορεύει ads που συνδέονται με hacked πολιτικό περιεχόμενο!

Λίγο καιρό πριν τις φετινές προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ που θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο, η Google ανακοίνωσε μια νέα πολιτική για τη διαφημιστική της πλατφόρμα, Google Ads, σύμφωνα με την οποία θα απαγορεύονται ads που προωθούν hacked πολιτικό περιεχόμενο. Η νέα πολιτική στο Google Ads που συνεπάγεται την απαγόρευση τέτοιων ads, πρόκειται να τεθεί σε ισχύ την 1η Σεπτεμβρίου 2020. Μόλις τεθεί σε ισχύ η νέα πολιτική, οι third-party οντότητες δεν θα μπορούν να αγοράσουν από την πλατφόρμα της οτιδήποτε συνδέεται άμεσα ή έμμεσα με hacked περιεχόμενο που αποκτήθηκε από κάποια πολιτική οντότητα.

Εκλογές ΗΠΑ 2020


Επιπλέον, ads που συνδέονται με ειδησεογραφικά άρθρα ή άλλες σελίδες που κάνουν αναφορά σε hacked πολιτικό περιεχόμενο θα επιτρέπονται, υπό την προϋπόθεση ότι το άρθρο ή η σελίδα που συνδέεται ένα ad, να μην συνδέονται με το hacked πολιτικό περιεχόμενο. Επίσης, οι αγοραστές διαφημίσεων που θα παραβιάζουν τη νέα πολιτική του Google Ads θα λαμβάνουν μια προειδοποίηση στον λογαριασμό τους και, ακόμη, θα τους ζητείται να καταργήσουν τις διαφημίσεις ή να αναστείλουν λογαριασμούς μετά από επτά ημέρες.


Η Google φαίνεται να προχώρησε σε αυτή τη νέα πολιτική λαμβάνοντας υπόψη τα γεγονότα που έλαβαν χώρα κατά τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2016. Συγκεκριμένα, το 2016, μήνες πριν από τις εκλογές, Ρώσοι χάκερς παραβίασαν servers πολλών πολιτικών οντοτήτων που συνδέονται με το Δημοκρατικό Κόμμα και διέρρευσαν online δεδομένα, μέσω sites όπως το WikiLeaks και το DC Leaks, αλλά και fake personas όπως το Guccifer 2.0.

Ρώσοι hackers

Οι διαρροές προκάλεσαν μια έντονη κομματική κάλυψη από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, με online ads σε διαφορετικές πλατφόρμες που προωθούν άρθρα τα οποία συζητούν και μοιράζουν το hacked περιεχόμενο για πολιτικά οφέλη και σκοπιμότητες. Με αυτή τη νέα πολιτική, η Google γίνεται πλέον η πρώτη μεγάλη τεχνολογική εταιρεία που απαγορεύει επίσημα τέτοια ads.

Google-απαγόρευση-ads με hacked πολιτικό περιεχόμενο


Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Οκτώβριο του 2018, το Twitter απαγόρευσε τη διάδοση hacked περιεχομένου στην πλατφόρμα του, πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ. Η απαγόρευση αφορούσε όλο το hacked περιεχόμενο και όχι μόνο τα αρχεία που λαμβάνονται από πολιτικές οντότητες. Δεδομένου ότι τα tweets μπορούν να προωθηθούν, η απαγόρευση των tweets που συνδέονται με hacked περιεχόμενο, αποτελούσε μια ανεπίσημη απαγόρευση στις διαφημίσεις στο Twitter.

Επίσης, η Google ανακοίνωσε και άλλη μία νέα πολιτική για το Google Ads. Πρόκειται για την πολιτική “ψευδών δηλώσεων” του Google Ads, που απαγορεύει σε πολλές οντότητες να ψεύδονται για την ταυτότητά τους και να προωθούν ads με πολιτικά και κοινωνικά θέματα ή και άλλα θέματα που απασχολούν το κοινό. Με άλλα λόγια, πρόκειται για μία απαγόρευση των λεγόμενων “εκστρατειών επιρροής” που προωθούν αμφιλεγόμενα θέματα, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να επηρεάσουν την κοινή γνώμη και τις πολιτικές ατζέντες σε μια συγκεκριμένη περιοχή του πλανήτη.

Η Google δήλωσε ότι θα αρχίσει να εφαρμόζει αυτήν τη δεύτερη πολιτική την 1η Σεπτεμβρίου 2020 στις ΗΠΑ και την 1η Οκτωβρίου 2020 σε όλες τις άλλες χώρες.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS