ΑρχικήsecurityΗ Google απαγορεύει διαφημίσεις που προωθούν stalkerware και spyware!

Η Google απαγορεύει διαφημίσεις που προωθούν stalkerware και spyware!

Η Google θα απαγορεύσει διαφημίσεις που προωθούν stalkerware, spyware και άλλες μορφές τεχνολογίας παρακολούθησης, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση ατόμων χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε την αλλαγή αυτήν την εβδομάδα, ως μέρος μιας επερχόμενης ενημέρωσης στις πολιτικές του Google Ads, η οποία θα τεθεί σε ισχύ στις 11 Αυγούστου 2020.

Google

Με αυτή την αλλαγή στην οποία σχεδιάζει να προβεί η Google, οι διαφημιζόμενοι δεν θα έχουν τη δυνατότητα να προωθούν πλέον κάποιες συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών. Μεταξύ αυτών που δεν θα μπορούν να προωθούν μέσω του Google Ads συγκαταλέγονται τα ακόλουθα:

  • Spyware και τεχνολογία που χρησιμοποιούνται για στενή παρακολούθηση ατόμων, συμπεριλαμβανομένων spyware και malware που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση τηλεφωνικών κλήσεων, μηνυμάτων ή ιστορικών περιήγησης.
  • Ανιχνευτές GPS που διατίθενται στην αγορά έχοντας ως ειδικό σκοπό να παρακολουθούν ή και να κατασκοπεύουν άτομα χωρίς τη γνώση και τη συγκατάθεσή τους.
  • Εξοπλισμός παρακολούθησης, όπως για παράδειγμα κάμερες και συσκευές εγγραφής ήχου, που διατίθενται στο εμπόριο για να εξυπηρετήσουν σκοπούς κατασκοπείας.

Η Google δήλωσε ότι οι ιδιωτικές υπηρεσίες έρευνας ή τα προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί με στόχο να επιτρέπουν στους γονείς να παρακολουθούν ή να εντοπίζουν τα ανήλικα παιδιά τους, δεν θα απαγορευτούν βάσει αυτής της νέας πολιτικής, επομένως θα εξακολουθεί να επιτρέπεται η διαφήμισή τους στην πλατφόρμα της. Επιπλέον, η εταιρεία ανέφερε πως όσοι παραβούν τη νέα της πολιτική και συνεχίσουν να προωθούν stalkerware, θα λάβουν προειδοποίηση επτά ημερών, μετά την οποία θα απαγορευτούν εάν δεν καταργήσουν τις εν λόγω προσβλητικές διαφημίσεις.


Η κίνηση της Google να απαγορεύσει διαφημίσεις stalkerware έρχεται αφότου η βιομηχανία antivirus συνδυάστηκε για να προσθέτει ανιχνεύσεις αναφορικά με προϊόντα stalkerware στις μηχανές σάρωσης ιών. Αφού βελτίωσαν τα προϊόντα τους, οι εταιρείες antivirus ίδρυσαν το “Coalition Against Stalkerware” τον Νοέμβριο του 2019, το οποίο αποτέλεσε την πρώτη παγκόσμια πρωτοβουλία του είδους του, που δημιουργήθηκε με σκοπό να ευαισθητοποιήσει το κοινό για την αυξανόμενη απειλή του stalkerware.


Τι είναι το stalkerware;
Το stalkerware είναι ένα είδος malware που αποτελεί μέρος της μεγαλύτερης κατηγορίας spyware. Αυτός ο όρος αναφέρεται σε spyware εφαρμογές που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για ζευγάρια με σκοπό να τις εγκαθιστούν στις συσκευές των αγαπημένων τους χωρίς τη γνώση ή τη συγκατάθεσή τους. Η χρήση του Stalkerware αυξήθηκε σε μεγάλο βαθμό την τελευταία δεκαετία λόγω του πολλαπλασιασμού των smartphone, καθώς επιτρέπει στους συντρόφους που ζηλεύουν, να παρακολουθούν συνεχώς το ταίρι τους, παρακολουθώντας το τηλέφωνό τους. Επιπλέον, η εύκολη διαθεσιμότητα προϊόντων stalkerware σε επίσημα app stores, αύξησε την διαθεσιμότητα αυτών των προϊόντων και την απήχησή τους σε εκατομμύρια χρήστες.

διαφημίσεις


Ενώ η Google, η Apple, οι εταιρείες antivirus και η FTC έχουν καταργήσει ορισμένες από αυτές τις εφαρμογές, αυτές εξακολουθούν να είναι δημοφιλείς και μάλιστα πιο πολύ από ποτέ. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από την Kaspersky, ο αριθμός των χρηστών που είχαν εγκαταστήσει εφαρμογές σαν stalkerware στις Android συσκευές τους, αυξήθηκε από 40.386 συσκευές που εντοπίστηκαν το 2018 σε περισσότερες από 67.500 το 2019. Σύμφωνα με τα εργαστήρια δοκιμών antivirus AV-Comparatives και Electronic Frontier Foundation, τα ποσοστά ανίχνευσης για εφαρμογές stalkerware σε συσκευές Android και Windows βελτιώθηκαν αργά, καθώς οι προμηθευτές ασφαλείας προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τον αυξανόμενο κίνδυνο.

stalerware-spyware

Περιορίζοντας την εμφάνιση των προϊόντων stalkerware στη διαφημιστική της πλατφόρμα, η Google φιλοδοξεί να ελέγξει την προώθηση και την δημοτικότητα αυτών των κακόβουλων εφαρμογών.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS