ΑρχικήinetApple: Ο λόγος της προειδοποίησης για το κάλυμμα κάμερας στα MacBook

Apple: Ο λόγος της προειδοποίησης για το κάλυμμα κάμερας στα MacBook

Τις προηγούμενες ημέρες η Apple είπε ότι δεν είναι ασφαλές να κλείνετε την οθόνη των MacBook σας, όταν έχετε τοποθετήσει κάλυμμα πάνω στην κάμερα. Αυτή η δήλωση προκάλεσε ένα κύμα αντιδράσεων και κριτικής, ενώ δεν έλειψαν οι υπόνοιες για τη σκοπιμότητα της δήλωσης.

apple macbook
Apple: Ο λόγος της προειδοποίησης για το κάλυμμα κάμερας στα MacBook

Για να μπαίνουν τα πράγματα σε μία σειρά, να πούμε ότι η Apple ποτέ δεν είπε, «μη χρησιμοποιείτε κάλυμμα κάμερας.» Όπως έχουμε αναφέρει τις προηγούμενες ημέρες, είπε «μην κλείνετε την οθόνη των MacBook, MacBook Air, ή MacBook Pro, με κάλυμμα πάνω στην κάμερα

Μετά την ταραχή που δημιουργήθηκε και την καχυποψία γύρω από αυτή την προειδοποίηση, η εταιρεία δήλωσε:

«Εάν κλείσετε το Mac Notebook σας με τοποθετημένο το κάλυμμα της κάμερας, μπορεί να καταστρέψετε την οθόνη σας, γιατί η απόσταση μεταξύ του πληκτρολογίου και της οθόνης έχει σχεδιαστεί για πολύ στενά περιθώρια ανοχής. Καλύπτοντας την ενσωματωμένη κάμερα μπορεί επίσης να επηρεάσετε, τον αισθητήρα φωτισμού περιβάλλοντας και να μπλοκάρετε τις λειτουργίες αυτόματης φωτεινότητας και True Tone.»

Τεχνικός της Apple δήλωσε στο ZDNet: «Αυτό που μας είχαν πει είναι ότι αφού οι άνθρωποι άρχισαν να εργάζονται και να διαβάζουν περισσότερο από το σπίτι τους, η χρήση των καλυμμάτων κάμερας αυξήθηκε δραματικά. Είναι λογικό, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν όλο και πιο συχνά τη βίντεο-κλήση , και μπορεί να είναι ενοχλητικό πολλές φορές. Άρα το να μπορείς να την ανοίγεις και να την κλείνεις με μια κίνηση είναι αρκετά βολικό

«Ως αποτέλεσμα όμως, αυξήθηκε ο αριθμός των καταστροφών οθόνης. Tο σπάσιμο που προκαλείται από το κάλυμμα της οθόνης είναι πολύ χαρακτηριστικό, ενώ δημιουργεί μια λαμπερή λευκή γραμμή στο κέντρο της οθόνης. Γι’ αυτό και μπορούμε να γνωρίζουμε τι ακριβώς συνέβη και να προειδοποιούμε τους χρήστες,» είπε ο τεχνικός της Apple.

Μάλιστα ανέφερε ότι το MacBook Pro των 16-ιντσών έχει τα πιο λεπτά bezel που έχει δει και είπε πως οτιδήποτε μπει μεταξύ της οθόνης και του πληκτρολογίου, μπορεί να τη σπάσει σε δευτερόλεπτα.

«Πρόσφατα είδα μια οθόνη που είχε σπάσει επειδή κάποιος έκλεισε μέσα ένα νόμισμα. Μάλιστα άφησε και ένα ωραίο σημάδι νομίσματος στην οθόνη.»

Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι δεν είναι μόνο το κάλυμμα της οθόνης που προκαλεί ζημιά στα laptop της Apple, αλλά οτιδήποτε βρίσκεται σε αυτά τα σημεία και έχει πάχος μεγαλύτερο από 0,1mm.

«Βλέπουμε MacBooks με κάθε είδους κολλημένα σκουπίδια πάνω στην κάμερα. Τις πρώτες κιόλας μέρες της πανδημίας ήρθε ένας τύπος με ένα MacBook, ο οποίος είχε κολλήσει ένα κομμάτι πλαστικού πάνω στην κάμερα, αλλά τώρα ήθελε να το βγάλει γιατί το αφεντικό του θα χρησιμοποιούσε πιο συχνά το Zoom. Φυσικά και δεν υπήρχε περίπτωση να βγει, ήταν πιο οικονομικό να αγοράσει απλά μια webcam

Όπως αναφέρει και ο οδηγός υποστήριξης της Apple, τα καλύμματα δεν πρέπει επίσης να αφήνουν σημάδια κόλλας, ενώ για όσα ξεπερνούν το προτεινόμενο πάχος συμβουλεύεται να αφαιρούνται πριν κλείσει η οθόνη.

apple macbook
Apple: Ο λόγος της προειδοποίησης για το κάλυμμα κάμερας στα MacBook

«Μια άλλη φορά κάποιος έβαλε πάνω στην κάμερα ένα τσιρότο, και φαινόταν χρησιμοποιημένο.»

Η Apple βέβαια, ισχυρίζεται ότι οι κάμερες των MacBook έχουν κατασκευαστεί έτσι ώστε να μην ενεργοποιούνται χωρίς να ειδοποιείται ο χρήστης.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS