ΑρχικήsecurityΣχεδόν 14 εκατομμύρια δολάρια ξόδεψε η Microsoft σε Bug Bounty

Σχεδόν 14 εκατομμύρια δολάρια ξόδεψε η Microsoft σε Bug Bounty

Σύμφωνα με μία ανακοίνωσή της την Τρίτη, η Microsoft δήλωσε ότι έχει ξοδέψει περίπου 13,7 εκατομμύρια δολάρια για τα προγράμματα bug bounty που προσφέρει, μεταξύ Ιουλίου 2019 και Ιουνίου 2020.

bug bounty

Ο τεχνολογικός γίγαντας τρέχει 15 προγράμματα bug bounty, μέσω των οποίων 327 ερευνητές έχουν αναφέρει τον τελευταίο χρόνο 1.226 ευπάθειες.

Η μεγαλύτερη μάλιστα αμοιβή που δόθηκε από την εταιρεία άγγιξε τα 200.000 $, με τις υψηλότερες ανταμοιβές να έχουν απονεμηθεί για ευπάθειες που ανακαλύφθηκαν στο πρόγραμμα Hyper-V.

Οι ερευνητές μπορούν να κερδίσουν έως και 250.000 $ μέσω του προγράμματος Hyper-V bounty, εάν αναφέρουν μια ευπάθεια εκτέλεσης απομακρυσμένου κώδικα που επηρεάζει τον hypervisor και τον πυρήνα του κεντρικού υπολογιστή, αλλά πρέπει να υποβάλουν μια έκθεση υψηλής ποιότητας συνοδευόμενη από ένα proof-of-concept που να περιέχει ένα λειτουργικό exploit.

Η Microsoft σημείωσε ότι το συνολικό ποσό που καταβλήθηκε τον τελευταίο χρόνο ήταν τρεις φορές πιο πάνω από αυτό που έδωσε στους ερευνητές την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους (4,4 εκατομμύρια δολάρια).

Μεταξύ Ιουλίου 2019 και Ιουλίου 2020, η Microsoft ξεκίνησε έξι νέα προγράμματα bug bounty και πρωτοβουλίες ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων των Dynamics 365, Azure Security Lab, Edge on Chromium, Election Guard, Xbox και της πρόκλησης Azure Sphere. Κατά την ίδια περίοδο, ανακοίνωσε επίσης ενημερώσεις για τα προγράμματα Identity and Windows Insider Preview.

«Εκτός από τα νέα προγράμματα bug bounty, η κοινωνική απομόνωση λόγω του COVID-19 φαίνεται να είχε αντίκτυπο στη δραστηριότητα των ερευνητών ασφαλείας. Και στα 15 από τα προγράμματα bug bounty μας είδαμε ισχυρή αφοσίωση των ερευνητών και υψηλότερο όγκο αναφορών κατά τους πρώτους μήνες της πανδημίας», δήλωσε η Microsoft σε μια ανάρτηση.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS