ΑρχικήinetKodak: Υπό έρευνα για το δάνειο των $765 εκατομμυρίων;

Kodak: Υπό έρευνα για το δάνειο των $765 εκατομμυρίων;

Οι συναλλαγές στο χρηματιστήριο της Kodak σημείωσαν άνοδο λίγο πριν ανακοινωθεί το δάνειο των $765 εκατομμυρίων για την παραγωγή φαρμάκων.

Kodak: Υπό έρευνα για το δάνειο των $765 εκατομμυρίων;

Η γερουσιαστής Elizabeth Warren ζήτησε την Τρίτη από τη SEC να διερευνήσει πιθανές συναλλαγές εμπιστευτικών πληροφοριών σχετικά με την πρόσφατη ανακοίνωση της Eastman Kodak ότι θα λάβει $765 εκατομμύρια κρατικό δάνειο για να αρχίσει να παράγει τα χημικά συστατικά που απαιτούνται για την κατασκευή φαρμακευτικών προϊόντων.

Η τιμή μετοχής της εταιρείας αυξήθηκε περίπου 20 τοις εκατό εκείνη την ημέρα, 27 Ιουλίου, και αυξήθηκε περισσότερο από 200 τοις εκατό την επόμενη ημέρα, 28 Ιουλίου, όταν ανακοινώθηκε το δάνειο.

Η Warren σημείωσε επίσης ότι λίγο πριν από την ανακοίνωση, ο James Continenza, εκτελεστικός πρόεδρος της Kodak, αγόρασε περίπου 46.700 μετοχές. Η συναλλαγή «ενώ η εταιρεία συμμετείχε σε μυστικές διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση για μια προσοδοφόρα σύμβαση εγείρει ερωτήματα σχετικά με το εάν αυτά τα στελέχη πιθανώς έλαβαν επενδυτικές αποφάσεις με βάση σημαντικές, μη δημόσιες πληροφορίες που έμαθαν λόγω της θέσης τους,» δήλωσε η Warren.

Ο Continenza αγόραζε τακτικά μετοχές της Kodak, από την ένταξή του στην εταιρεία το 2013, και δεν έχει πουλήσει ούτε μία μετοχή, σύμφωνα με την Kodak.

Η Wall Street Journal ανέφερε την Τρίτη ότι η SEC είχε ξεκινήσει έρευνα για τις περιστάσεις που αφορούσαν την ανακοίνωση του δανείου της Kodak.

Η SEC αρνήθηκε να σχολιάσει την επιστολή της Warren και τη δημοσίευση της WSJ.

H Kodak είπε σε δήλωση ότι σκοπεύει να συνεργαστεί πλήρως με τυχόν έρευνες.

«Νομίζω ότι η γερουσιαστής Warren έχει δίκιο που ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα παρόλο που δεν είναι αυτονόητο ότι υπήρξε παραβίαση,» δήλωσε ο John C. Coffee, καθηγητής και ειδικός σε θέματα ασφάλειας στη Νομική Σχολή της Κολούμπια.

«Θέλουμε πραγματικά μια έρευνα που να μας λέει τι συνέβη. Πρέπει να εξετάσουμε τα γεγονότα σωστά

Αναφορές ότι οι ειδήσεις ενδέχεται να έχουν διαρρεύσει νωρίς μέσω των τοπικών μέσων ενημέρωσης του Rochester θα μπορούσαν να δώσουν μια λογική εξήγηση για την άνοδο των συναλλαγών στις 27 Ιουλίου, δήλωσε ο Coffee, αν και αυτό δεν αποκλείει την πιθανότητα εσωτερικοί πληροφοριοδότες της εταιρείας να έχουν διαρρεύσει τις πληροφορίες νωρίς με άλλα μέσα.

«Μερικές φορές οι πληροφορίες διαρρέουν από πολλές πηγές,» είπε. Και αν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δημοσίευαν τα νέα πριν από την πρόθεση της Kodak, αυτό θα υποχρέωνε την εταιρεία να αποκαλύψει τις πληροφορίες πριν από την έναρξη της διαπραγμάτευσης την επόμενη μέρα, είπε ο Coffee.

Η Wall Street Journal ανέφερε νέες πληροφορίες για την ιστορία, με επιβεβαίωση από την Kodak, τις πρώτες πρωινές ώρες της 28ης Ιουλίου.

Η ομάδα εσωτερικών επικοινωνιών της εταιρείας δεν σχεδίαζε να δημοσιευτούν οι ειδήσεις πριν από την επίσημη ανακοίνωση, δήλωσε η Arielle Patrick από την Edelman, μια εξωτερική εταιρεία επικοινωνιών που προσέλαβε η εταιρεία μετά την ανακοίνωση του δανείου.

Η Kodak είναι γνωστή για τις κάμερες της, και αγωνίζεται να αναγεννηθεί εδώ και χρόνια, καθώς οι πελάτες της προτίμησαν την ψηφιακή φωτογραφία και έπειτα τις κάμερες smartphone. Μετά την πτώχευση το 2012, η ​​εταιρεία εστίασε την επιχείρησή της στην πώληση εκτυπωτικών μηχανημάτων και ειδικών ταινιών για κινηματογραφικές ταινίες και άλλες βιομηχανίες.

Kodak
Kodak: Υπό έρευνα για το δάνειο των $765 εκατομμυρίων;

Τα τελευταία χρόνια έκανε χημικές ουσίες γνωστές ως βασικά αρχικά υλικά για μερικές φαρμακευτικές εταιρείες κατόπιν αιτήματος. Η εταιρεία έχει μακρά ιστορία παραγωγής χημικών ουσιών, τις οποίες έχει χρησιμοποιήσει για την παραγωγή ταινιών.

Η Kοdak είπε ότι το δάνειο από την US International Development Finance Corp. θα βοηθήσει να ξεκινήσει μια νέα επιχειρηματική μονάδα, με ονομασία Kodak Pharmaceuticals. Βέβαια, η συμφωνία του δανείου δεν έχει οριστικοποιηθεί.

«Η Kοdak έχει περισσότερα από 100 χρόνια εμπειρίας σε χημικές ουσίες,» ανέφερε η εταιρεία σε δήλωσή της, προσθέτοντας ότι η Kοdak Pharmaceuticals «θα παράγει κρίσιμα φαρμακευτικά συστατικά που έχουν αναγνωριστεί ως απαραίτητα αλλά έχουν περάσει σε χρόνια εθνική έλλειψη

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS