ΑρχικήinetΟ Bill Gates «κλέβει» και πάλι τη θέση του πλουσιότερου ανθρώπου από...

Ο Bill Gates «κλέβει» και πάλι τη θέση του πλουσιότερου ανθρώπου από τον Jeff Bezos

Gates

Έχουν περάσει σχεδόν 11 χρόνια από τότε που ο Bill Gates σταμάτησε να δουλεύει full time στη Microsoft το 2008, ενώ το 2014 παραιτήθηκε και από πρόεδρος της εταιρείας. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα, ο Gates έχει αφοσιωθεί στην φιλανθρωπία. Παρόλο όμως που σταμάτησε να δουλεύει στη Microsoft και ξοδεύει ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων του, εξακολουθεί να είναι ο πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η περιουσία του Bill Gates αυτή τη στιγμή αγγίζει τα 110 δισεκατομμύρια δολάρια. Μάλιστα κατάφερε για ακόμα μια φορά να εκθρονίσει τον Jeff Bezos, επικεφαλής της Amazon, ο οποίος έχει περιουσία περίπου 109 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Από το 2008, ο Gates έχει πολλές φορές «ηττηθεί» από τον Bezos, τον επενδυτή Warren Buffett και τον μεγιστάνα Carlos Slim.

Παρά το γεγονός ότι έχει πωλήσει περίπου 35 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετοχές της Microsoft για να χρηματοδοτήσει το Ίδρυμα Bill και Melinda Gates, εξακολουθεί να κατέχει ένα τεράστιο ποσό μετοχών της Microsoft. Το Bloomberg ανέφερε την πιο πρόσφατη αναπάντεχη επιτυχία της Microsoft, όπου κέρδισε ένα συμβόλαιο Pentagon ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων και μια αντίστοιχη ώθηση στην τιμή των μετοχών της εταιρείας.

Η τιμή των μετοχών ήταν στα $ 136 στις 22 Ιουνίου και τώρα βρίσκεται λίγο κάτω από τα $ 150.

Από την άλλη, η περιουσία του Bezos δέχτηκε δύο μεγάλα πλήγματα τους τελευταίους μήνες, καθώς έχασε αρκετά δισεκατομμύρια μετά τη χαμηλή απόδοση της Amazon στο τρίτο τρίμηνο και περίπου 35 δισεκατομμύρια δολάρια από την πρώην πλέον σύζυγό του, Mackenzie Bezos.

Η τελευταία φορά που ο Gates έγινε πρωτοσέλιδο ήταν όταν, μιλώντας στη διάσκεψη DealBook της Νέας Υόρκης Times, αμφισβήτησε τον προτεινόμενο εκτεταμένο φόρο περιουσίας, από την υποψήφια Ελίζαμπεθ Γουόρεν.

“Έχω πληρώσει πάνω από 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε φόρους, έχω πληρώσει περισσότερα από οποιονδήποτε σε φόρους. Αν έπρεπε να πληρώσω 20 δισεκατομμύρια δολάρια, είναι εντάξει”, δήλωσε ο Gates, “αλλά όταν λέτε ότι θα πρέπει να πληρώσω 100 δισεκατομμύρια δολάρια, αρχίζω να ανησυχώ για το τι θα μου μείνει.”

“Είμαι πάντα πρόθυμη να συναντηθώ με ανθρώπους, ακόμη και αν έχουμε διαφορετικές απόψεις”, απάντησε η Warren στον Gates μέσω Twitter. “Αν μας δοθεί η ευκαιρία, θα ήθελα να σας εξηγήσω με ακρίβεια πόσα θα πληρώσετε για τον φόρο περιουσίας μου (υπόσχομαι ότι δεν είναι 100 δισεκατομμύρια δολάρια.)”

Η πρώτη φορά που ο Gates πήρε τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο ήταν το 1995 – όταν είχε περιουσία 12,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS