ΑρχικήinetΤο Search Indexer της Microsoft προκαλεί υψηλή χρήση δίσκου

Το Search Indexer της Microsoft προκαλεί υψηλή χρήση δίσκου

Indexer

Η Microsoft κυκλοφόρησε πρόσφατα το Insider Build 19025 (20H1), το οποίο περιέχει έναν αλγόριθμο που διορθώνει τις ελλείψεις του Search Indexer στα Windows 10.

Το 2018, ορισμένοι Insiders, προχώρησαν σε απενεργοποίηση του Search Indexer στις συσκευές τους. Όταν η Microsoft θέλησε να μάθει γιατί συνέβη αυτό, οι χρήστες την πληροφόρησαν ότι οι κυριότεροι λόγοι που απενεργοποίησαν το εργαλείο ήταν η υψηλή χρήση δίσκου, η υψηλή χρήση CPU, τα γενικά προβλήματα στις επιδόσεις και η χαμηλή αντίληψη της αξίας.

Έτσι μετά από αυτό, η Microsoft προχώρησε στην αντιμετώπιση των προβλημάτων απόδοσης που προκαλούνται από το Windows Search. Με το Build 19H1, η εταιρεία πρόσθεσε μερικά χρήσιμα χαρακτηριστικά, όπως το Enhanced mode που καλύπτει τοπικά αποθηκευμένα αρχεία και φακέλους.

Το Indexer τροφοδοτούσε ήδη λειτουργίες αναζήτησης σε εφαρμογές όπως οι Outlook, Timeline κ.λπ. και τώρα τροφοδοτεί επίσης τη γραμμή αναζήτησης στο file explorer.

Εκτός των άλλων, η Microsoft εισήγαγε κι έναν αλγόριθμο στο Insider Build 18945 (20H1) για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αφορούν στην υψηλή χρήση δίσκου. Σκοπός ήταν να ανιχνεύσει την ψηλή χρήση δίσκου και στη συνέχεια να επιβραδύνει ή προσωρινά να απενεργοποιήσει το Indexer, εάν είναι απαραίτητο.

Ο αλγόριθμος θα αναζητά σημάδια όπως εάν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία gaming ή η λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας, αν η χρήση CPU υπερβαίνει το 80%, αν η χρήση του δίσκου ξεπερνά το 70% κ.ο.κ.

Όπως επισημαίνει τώρα η Microsoft, χάρη στον νέο αλγόριθμο, η “υπερβολική χρήση δίσκου” και τα “γενικά προβλήματα επιδόσεων” έχουν πάψει πλέον να αποτελούν έναν από τους κύριους λόγους που αναγκάζουν τους χρήστες να απενεργοποιήσουν το Indexer στη συσκευή τους.

Ωστόσο, ο αλγόριθμος χρειαζόταν ακόμα κι άλλες βελτιώσεις, οι οποίες έγιναν μέσα στα 20H1 builds. Το Insider Build 19025 φέρνει μια βελτιωμένη έκδοση του αλγορίθμου που “ανιχνεύει τη δραστηριότητα υψηλής χρήσης του δίσκου, έτσι ώστε να μπορεί να ανιχνεύσει καλύτερα ττις ώρες αιχμής και να διαχειριστεί ανάλογα το Indexer”.

Όλες αυτές οι αλλαγές θα γίνουν εμφανείς στην επικείμενη ενημέρωση των Windows 10, η οποία έχει προγραμματιστεί να γίνει κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS