ΑρχικήsecurityΗ Microsoft αποκλείει άλλα 38 file extensions στο Outlook for the Web

Η Microsoft αποκλείει άλλα 38 file extensions στο Outlook for the Web

Η Microsoft σχεδιάζει να επεκτείνει τη λίστα των file extensions που έχουν απαγορευτεί στο Outlook για το Web (παλαιότερα γνωστή ως Outlook Web Access (OWA).

Η λίστα, η οποία περιελάμβανε 104 file extensions, θα επεκταθεί “σύντομα” με 38 νέες καταχωρίσεις.

Αυτές οι νέες καταχωρίσεις είναι τύποι αρχείων που χρησιμοποιούνται τακτικά για την παροχή κακόβουλου λογισμικού στα εισερχόμενα του Outlook.

file extensions

Αφού προστεθούν στη λίστα των blocked file extensions, οι χρήστες δεν θα μπορούν να κάνουν λήψη αυτών των τύπων αρχείων από τα εισερχόμενά τους – εκτός αν ο διαχειριστής του Outlook / Exchange έχει κάνει whitelist μια συγκεκριμένη επέκταση αρχείου, χρησιμοποιώντας ένα ειδικό config.

«Οι τύποι αρχείων που έχουν αποκλειστεί πρόσφατα χρησιμοποιούνται σπανίως, έτσι οι περισσότεροι οργανισμοί δεν θα επηρεαστούν από την αλλαγή”, ανέφερε η ομάδα της Microsoft Exchange σε ανακοίνωσή της.

Οι 38 νέες επεκτάσεις αρχείων που θα απαγορευτούν σύντομα στο Outlook για το Web περιλαμβάνουν:

  • Java files: “.jar”, “.jnlp”
  • Python files: “.py”, “.pyc”, “.pyo”, “.pyw”, “.pyz”, “.pyzw”
  • PowerShell files: “.ps1”, “.ps1xml”, “.ps2”, “.ps2xml”, “.psc1”, “.psc2”, “.psd1”, “.psdm1”, “.psd1”, “.psdm1”
  • Digital certificates: “.cer”, “.crt”, “.der”
  • Files που χρησιμοποιήθηκαν για το exploit ευπαθειών σε λογισμικά τρίτων: “.appcontent-ms”, “.settingcontent-ms”, “.cnt”, “.hpj”, “.website”, “.webpnp”, “.mcf”, “.printerexport”, “.pl”, “.theme”, “.vbp”, “.xbap”, “.xll”, “.xnk”, “.msu”, “.diagcab”, “.grp”

Η λίστα των 104 τύπων αρχείων που η Microsoft αποκλείει αυτήν τη στιγμή στο Outlook για το Web είναι διαθέσιμη εδώ. Η Microsoft δεν δήλωσε πότε ότι θα προστεθούν 38 τύποι αρχείων στον κατάλογο Outlook ban list, αλλά είχε αναφέρει ότι η αλλαγή θα ερχόταν “σύντομα”.

Το “Outlook for the web” είναι ένα web-based email client που η Microsoft δημιούργησε ως εναλλακτική λύση στο παλαιότερο Outlook desktop app.

Περιλαμβάνεται στις συνδρομητικές υπηρεσίες του Office 365 και του Exchange Online της Microsoft και συνοδεύεται από self-hosted, on-premise Exchange email servers.

Οι διαχειριστές των συστημάτων του Office 365, του Exchange Online ή του Exchange Server μπορούν να κάνουν whitelist οποιοδήποτε από τα 142 blocked file extensions ακολουθώντας τα βήματα που αναφέρονται σε αυτήν τη σελίδα.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS