ΑρχικήinetWindows Search: εντολή για πολύ γρήγορες αναζητήσεις

Windows Search: εντολή για πολύ γρήγορες αναζητήσεις

Windows Search: Παρακάτω θα δούμε μια εντολή που μπορεί να αναζητήσει αρχεία για εσάς πολύ πιο γρήγορα από την Εξερεύνηση των Windows.
Η αναζήτηση ενός αρχείου μέσω της Εξερεύνηση των Windows μπορεί να κρατήσει για πάντα. Όμως υπάρχει ένας πολύ πιο γρήγορος τρόπος αν είστε διατεθειμένοι να χρησιμοποιήσετε τη γραμμή εντολών του λειτουργικού σας.Windows
Χρησιμοποιήστε την παρακάτω εντολή για να αναζητήσετε οποιοδήποτε δίσκο και συνήθως θα τελειώσετε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.
Για να ανοίξετε ένα πλαίσιο της γραμμής εντολών στα Windows πατήστε μαζί τα δύο πλήκτρα Win+R. Στο πλαίσιο που θα ανοίξει πληκτρολογήστε cmd και πιέστε Enter.
Εναλλακτικά στο πλαίσιο αναζήτησης των Windows γράψτε cmd και ανοίξτε το παράθυρο γραμμής εντολών από εκεί.
Ας δούμε και την εντολή:

dir "\iguru*" /s

Αν η εντολή σας φαίνεται Κινέζικα, παρακάτω θα προσπαθήσουμε να την εξηγήσουμε:
dir είναι μια εντολή που χρησιμοποιείται για την εμφάνιση αρχείων στον τρέχοντα φάκελο, αλλά μπορεί να εμφανίσει αρχεία οπουδήποτε στο σύστημα.
Η πλάγια κάθετος απαιτεί αναζήτηση από το root της τρέχουσας μονάδας δίσκου.
Η εντολή /s λέει στο dir να αναζητήσει όλους τους υποκαταλόγους.
Τέλος, το αστεράκι (*) χρησιμοποιείται από την γραμμή εντολών σαν μπαλαντέρ. Έτσι μια εντολή του τύπου *.txt θα σας εμφανίσει όλα τα αρχεία που τελειώνουν με “.txt”, ενώ το iguru* θα σας εμφανίσει όλα τα ονόματα αρχείων που ξεκινούν με τη λέξη “iguru”
[su_note note_color=”#fff9d8″ text_color=”#271e45″ radius=”2″]Tip: Για να το κάνουμε ακόμα πιο απλό, ότι υπάρχει ανάμεσα στα εισαγωγικά (“όρος αναζήτησης”) είναι ο όρος αναζήτησης που επιθυμείτε. [/su_note]
Αυτό ήταν. Δημιουργήστε τη δική σας εντολή και θα εκπλαγείτε με την ταχύτητα ανταπόκρισης της αναζήτησης του συστήματός σας.
Να αναφέρουμε ότι η εντολή δεν θα λειτουργήσει στο PowerShell.
___________________________

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS