ΑρχικήinetWindows Mobile: Ο Bill Gates δήλωσε ότι έχασε τη μάχη από το...

Windows Mobile: Ο Bill Gates δήλωσε ότι έχασε τη μάχη από το Android

Νωρίτερα το 2019 σε μια πρόσφατη συνέντευξη στο Village Global, ο Bill Gates της Microsoft παραδέχθηκε ότι η ήττα του Windows Phone από το Android ήταν το μεγαλύτερο λάθος που έκανε ποτέ. Ο Gates δήλωσε ότι αν η Microsoft είχε κερδίσει τον πόλεμο, η εταιρεία θα είχε επιπλέον 400 δισεκατομμύρια δολάρια σε συνολικά έσοδα. Τώρα, ο Gates υποστηρίζει ότι τα προβλήματα της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας της Microsoft είναι αυτά που οδήγησαν στην πτώση των Windows Mobile.

windows mobile

Όπως ανέφερε στο The Verge, ο Gates προέβαλε τους ισχυρισμούς αυτούς στη διάσκεψη DealBook της New York Times νωρίτερα σήμερα. Συγκεκριμένα είπε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η αγωγή κατά της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας ήταν κακή επιλογή για τη Microsoft. Αντ’ αυτού θα είχαμε επικεντρωθεί περισσότερο στη δημιουργία του λειτουργικού συστήματος του τηλεφώνου και έτσι αντί να χρησιμοποιούμε το Android σήμερα θα χρησιμοποιούσαμε τα Windows Mobile.»

Επίσης, οι προσπάθειες της εταιρείας να προσελκύσουν προγραμματιστές στην πλατφόρμα της απέτυχαν και αυτός ήταν ένας από τους κύριους λόγους πίσω από την τελική πτώση των Windows Mobile. Ο Gates αποκάλυψε επίσης ότι η Microsoft έχασε την ευκαιρία να ξεκινήσει το Windows Mobile σε μια βασική συσκευή της Motorola.

windows mobile

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Google απέκτησε το Android για $50 εκατομμύρια το 2005 και ο πρώτος σημαντικός ανταγωνιστής της ήταν το Windows Mobile. Ο πρώην CEO Eric Shmidt παραδέχθηκε προηγουμένως ότι η Google ανησυχούσε πολύ για το γεγονός ότι η στρατηγική της Microsoft θα ήταν επιτυχημένη. Δυστυχώς, για τη Microsoft, η Google πέτυχε και το Android είναι σήμερα το πιο mainstream κινητό λειτουργικό σύστημα παγκοσμίως, με 76,67% 2019.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS