ΑρχικήsecurityΗ βάση δεδομένων του Paytm Mall παραβιάστηκε από hackers

Η βάση δεδομένων του Paytm Mall παραβιάστηκε από hackers

Το κατάστημα αγορών Paytm Mall, έπεσε θύμα παραβίασης δεδομένων. Σύμφωνα με μία αναφορά της Cyble, μία ομάδα εγκληματιών του διαδικτύου γνωστή ως John Wick, κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στη βάση δεδομένων της εταιρείας.

paytm mall

Σύμφωνα με τις πηγές, η ομάδα απαίτησε 10 Ethereum, δηλαδή περίπου 4.000 $ ως λύτρα, τα οποία θα λάβει σύντομα όπως ισχυρίστηκε από την Paytm Mall. Η ομάδα «John Wick» ισχυρίστηκε επίσης ότι η παραβίαση πραγματοποιήθηκε εκ των έσω.

Ένας εκπρόσωπος της Paytm Mall δήλωσε ότι τόσο τα στοιχεία των χρηστών όσο και τα δεδομένα της εταιρείας, είναι ασφαλή. Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι η εταιρεία ερευνά τους ισχυρισμούς για «πιθανή παραβίαση δεδομένων», αλλά δεν έχει ανακαλύψει ακόμη «τυχόν απώλεια δεδομένων». Η Paytm Mall εκτελεί ένα πρόγραμμα Bug Bounty στο οποίο επιβραβεύει την «υπεύθυνη αποκάλυψη τυχόν κινδύνων ασφαλείας. “Συνεργαζόμαστε εκτενώς με την ερευνητική κοινότητα ασφάλειας και επιλύουμε τα κενά ασφαλείας.”

Η συγκεκριμένη αναφορά δεν είναι η πρώτη που γίνεται για την Paytm. Το 2018, μία υπάλληλος της εταιρείας, η Sonia Dhawan, κατάφερε να κλέψει προσωπικά δεδομένα του CEO, Vijay Shekhar Sharma και προσπάθησε να του αποσπάσει 10 εκατομμύρια Rs.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, το Ahmedabad Cyber ​​Crime Branch συνέλαβε δύο άτομα για φερόμενη εξαπάτηση χρηστών σε διαφορετικές πολιτείες, με το πρόσχημα της ενημέρωσης του KYC της Paytm. Η αστυνομία ανακάλυψε 58,20 εκατομμύρια Rs σε διαφορετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς των κατηγορουμένων.

Η ομάδα hacking χρησιμοποιεί και άλλα ψευδώνυμα όπως South Korea και HCKINDIA, σύμφωνα με την Cyble. «Μία από τις τακτικές που χρησιμοποιεί αυτή η ομάδα είναι να ενεργεί ως grey hat hacker και να προσφέρει βοήθεια σε εταιρείες ή θύματα για να διορθώσουν τα σφάλματα τους». Οι Zee5, SquareYards, Stashfin, Sumo Payroll, Square Capital, i2ifunding, e27 κ.λπ. υπήρξαν επίσης στόχοι της ομάδας hacking στο παρελθόν.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS