ΑρχικήsecurityΈρευνα για εικαζόμενη απάτη σε δραστηριότητες της Κοινοπολιτείας

Έρευνα για εικαζόμενη απάτη σε δραστηριότητες της Κοινοπολιτείας

Όπως αποκάλυψε η Εθνική Υπηρεσία Ελέγχου της Αυστραλίας (ANAO), μία έρευνα πραγματοποιείται σε ορισμένες δραστηριότητες της Κοινοπολιτείας, καθώς υπάρχουν ισχυρισμοί για απάτη.

Κοινοπολιτείας

«Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, η ANAO ενημερώθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών για ισχυρισμούς απάτης σχετικά με την προμήθεια εργολάβων της τεχνολογίας πληροφορικής», ανέφερε.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε για να «εκτιμηθεί ο βαθμός στον οποίο η ίδρυση και η χρήση τριών επιτροπών προμηθειών και ρυθμίσεων που σχετίζονται με την πληροφορική, υποστήριξαν την επίτευξη αποτελεσμάτων αξίας για τα χρήματά τους».

Η ANAO εξέτασε την πλέον κλειστή επιτροπή υπηρεσιών πληροφορικής που ιδρύθηκε από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επικοινωνιών, το πλαίσιο της ψηφιακής αγοράς που δημιουργήθηκε από τον Οργανισμό Ψηφιακού Μετασχηματισμού (DTA) και το συνολικό καθεστώς της Αυστραλιανής κυβέρνησης ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων που διαχειρίζεται το DTA.

Η συνδυασμένη αναφερόμενη αξία των συμβάσεων στο πλαίσιο των συμφωνιών υπερβαίνει τα 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η ANAO εξέτασε ένα δείγμα 15 προμηθειών. Πέντε από αυτές πραγματοποιήθηκαν βάσει της συμφωνίας IBM από την Αυστραλιανή Εκλογική Επιτροπή, την Αυστραλιανή Υπηρεσία Φορολογίας, το Υπουργείο Εσωτερικών, το Υπουργείο Βιομηχανίας, Επιστήμης, Ενέργειας και Πόρων και Υπηρεσίες Αυστραλία.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι η Υποδομή συμμορφώθηκε με τους κανόνες για τις δημόσιες συμβάσεις της Κοινοπολιτείας (CPR) και υιοθέτησε σχετικές οδηγίες κατά τη σύσταση της επιτροπής της, αλλά θα μπορούσε να έχει υιοθετήσει μια πιο ισχυρή προσέγγιση για την εξέταση της τιμής, της ποιότητας και του κινδύνου.

Η ANAO είπε ωστόσο ότι το DTA δεν συμμορφώθηκε με όλους τους κανόνες, αλλά ότι υιοθέτησε μια σειρά “ορθών πρακτικών”.

Το DTA από τότε έχει διορθώσει τις ελλείψεις του για να συμμορφωθεί με τις ελάχιστες απαιτήσεις CPR, ανέφερε η ANAO. Το DTA θα έπρεπε ωστόσο να ήταν πιο ενεργό στον εντοπισμό και τη διαχείριση βασικών κινδύνων και ρυθμίσεων πιθανοτήτων στη διαδικασία δημιουργίας, ανέφερε η ANAO.

Η ANAO δήλωσε ότι οι πέντε οντότητες τεκμηρίωσαν τον στόχο της προμήθειας της IBM, αλλά είπε ότι η ATO δεν αποδεικνύει πλήρως ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις για περιορισμένη προσφορά. Σύμφωνα με προηγούμενες πληροφορίες του γραφείου ελέγχου, το 2018-19 δημοσιεύθηκαν 78.150 συμβάσεις στο AusTender με συνολική αξία 64,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τα συμβόλαια στην κατηγορία της τεχνολογίας των πληροφοριών, των ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και των τηλεπικοινωνιών αντιπροσώπευαν το 6,1% της συνολικής αξίας των αναφερόμενων συμβάσεων, που αντιπροσωπεύουν πάνω από 3,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS