ΑρχικήsecurityΣε $5,4 εκατομμύρια ανέρχεται τελικά το hack στην ETERBASE

Σε $5,4 εκατομμύρια ανέρχεται τελικά το hack στην ETERBASE

Όπως αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο μας, η ETERBASE, μία πλατφόρμα ανταλλαγής cryptocurrency με έδρα την Μπρατισλάβα, αποκάλυψε αυτήν την εβδομάδα μια παραβίαση ασφαλείας. Σύμφωνα με την εταιρεία, κακόβουλοι παράγοντες παραβίασαν το εσωτερικό δίκτυό της και έκλεψαν cryptocurrencies που αγγίζουν τα 5,4 εκατομμύρια δολάρια.

ETERBASE

Το περιστατικό, το οποίο αποκαλύφθηκε την Πέμπτη, αφορούσε την κλοπή διαφόρων κρυπτονομισμάτων από τα hot wallets της εταιρείας.

Τα hot wallets είναι λογαριασμοί κρυπτογράφησης, οι οποίοι είναι ενεργά συνδεδεμένοι στο Διαδίκτυο και τους οποίους χρησιμοποιεί η ETERBASE για να τροφοδοτεί τις συναλλαγές μεταξύ και εντός των αγορών κρυπτονομισμάτων.

Τα χρήματα που κλάπηκαν προέρχονταν από έξι hot wallets, όπου αποθηκεύονταν περιουσιακά στοιχεία σε Bitcoin, Ether, ALGO, Ripple, Tezos και TRON.

Όπως δήλωσε η εταιρεία στο λογαριασμό της στο Telegram, ηταν σε θέση να εντοπίσει την επίθεση, ωστόσο δεν κατάφερε να την εμποδίσει να πραγματοποιηθεί.

Παρ ‘όλα αυτά, η ETERBASE δήλωσε ότι εντόπισε τις συναλλαγές καθώς απομακρύνονταν από τα πορτοφόλια της και αυτή τη στιγμή ανακαλύπτει τα κλεμμένα κεφάλαια καθώς κινούνται γύρω από τα αντίστοιχα blockchain τους.

Η ETERBASE έχει ήδη επικοινωνήσει με αγορές όπου έχουν εντοπιστεί τα κλεμμένα χρήματα και ζήτησε να παγώσουν τα κλεμμένα περιουσιακά στοιχεία της.

Επί του παρόντος, όλες οι συναλλαγές στο ETERBASE έχουν τεθεί σε αναστολή έως τις 10 Σεπτεμβρίου, αλλά η εταιρεία δήλωσε ότι σχεδιάζει να συνεχίσει τις λειτουργίες και διαβεβαίωσε τους χρήστες ότι είχε αρκετά αποθεματικά κεφάλαια για να συνεχίσει να λειτουργεί.

Η εταιρεία δήλωσε επίσης ότι έχουν ενημερωθεί οι αρχές επιβολής του νόμου και ερευνούν ήδη το περιστατικό.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS