Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων
infosec

Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων

Ορισμένες δημοφιλείς διανομές Linux έχουν ένα σφάλμα στο package-management interface, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένας εισβολέας για να...
Read More
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
Latest Posts

Το Bitcoin Mining μπορεί να αυξήσει την θερμοκρασία της γης κατά 2 °C έως το 2033

BitcoinΤα Cryptocurrencies εμφανίστηκαν λίγα χρόνια πριν, αλλά οι περιβαλλοντολόγοι ανησυχούν ολοένα και περισσότερο για τις επιπτώσεις τους στο κλίμα.

Οι εμπειρογνώμονες του Πανεπιστημίου της Χαβάης στο Manoa, που δημοσίευσαν ένα άρθρο στο περιοδικό Nature Climate Change, διαπίστωσαν ότι εάν η εξόρυξη Bitcoin συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό όπως άλλες κοινές τεχνολογίες, θα μπορούσε να αυξήσει τη θερμοκρασία σε παγκόσμιο επίπεδο κατά δύο βαθμούς Κελσίου έως το 2033.

Ανέλυσαν πληροφορίες σχετικά με τις εκπομπές, που λαμβάνονται από διαφορετικά στάδια της αλυσίδας εξορύξεως Bitcoin και διαπίστωσαν ότι η εξόρυξη cryptocurrencies παράγει αρκετές εκπομπές ώστε να αυξηθεί η θερμοκρασία του πλανήτη σε κρίσιμο σημείο.

Η σοβαρότητα του προβλήματος θα μπορούσε να γίνει κατανοητή από το γεγονός ότι η αύξηση της θερμοκρασίας γύρω στους 1,5 βαθμούς Κελσίου θα οδηγήσει σε μη αναστρέψιμες, καταστροφικές κλιματικές επιπτώσεις για τον πλανήτη.

Δεδομένου ότι η εξόρυξη Bitcoin απαιτεί βαρύ εξοπλισμό, καταναλώνει τεράστια ποσά ενέργειας. Έτσι, οι ερευνητές ανέλυσαν πληροφορίες όπως η εξοικονόμηση ενέργειας των υπολογιστών που χρησιμοποιούνται στην εξόρυξη cryptocurrencies, τη γεωγραφική θέση των Bitcoin miners και των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που παράγονται σε αυτές τις περιοχές.

Διαπίστωσαν ότι μόνο το 2017, η εξόρυξη Bitcoin και οι συναλλαγές έδωσαν εκπομπές 69 εκατομμύρια μετρικούς τόνους CO2. Επί του παρόντος, μόνο οι εκπομπές από τις μεταφορές, τη στέγαση και το φαγητό, θεωρούνται οι κύριοι συντελεστές της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Αλλά τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι πρέπει να προστεθεί στον κατάλογο και η εξόρυξη Cryptocurrencies – παρόλο που το μέλλον των Cryptocurrencies δεν μπορεί να προβλεφθεί ακόμα, καθώς ο κλάδος έχει δει πολλά σκαμπανεβάσματα.

Τώρα γνωρίζουμε ότι αν υιοθετηθεί το bitcoin έστω και σε μικρό βαθμό για να χρησιμοποιηθεί σε πιστωτικές κάρτες, μεταφορικά ή ACs, θα αλλάξει το περιβάλλον όπως το γνωρίζουμε.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *