ΑρχικήUpdatesMicrosoft: Θα επιλυθεί σύντομα το σφάλμα του Windows Subsystem για Linux 2

Microsoft: Θα επιλυθεί σύντομα το σφάλμα του Windows Subsystem για Linux 2

Η Microsoft πριν λίγες ημέρες ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει σύντομα μια ενημέρωση κώδικα για το σφάλμα “Element not found” που εμφανίζεται στο Windows Subsystem για Linux 2.

Αφού οι χρήστες εγκατέστησαν την αθροιστική ενημέρωση των Windows 10 KB4571756 που κυκλοφόρησε την Patch Tuesday του Σεπτεμβρίου 2020, διαπίστωσαν ότι δεν μπορούσαν πλέον να χρησιμοποιήσουν το Windows Subsystem για Linux 2.

Όταν προσπαθούσαν να ξεκινήσουν μια διανομή Linux, λάμβαναν ένα σφάλμα που έλεγε ” Element not found”, όπως φαίνεται παρακάτω.

Windows Subsystem

Σήμερα, η Microsoft ανακοίνωσε την έκδοση προεπισκόπησης των Windows 10 19042.508, που πιστεύουν ότι θα είναι η τελική έκδοση της επερχόμενης ενημέρωσης των Windows 10 Οκτωβρίου 2020 (έκδοση 20H2).

Στο πλαίσιο αυτής της ανακοίνωσης, ανέφεραν ότι η εγκατάσταση της έκδοσης προεπισκόπησης των Windows 10 19042.508 θα διορθώσει το σφάλμα “Element not found” στο WSL 2.

“Οι Windows Insiders του Build 19042.508 των καναλιών προεπισκόπησης Beta and Release που χρησιμοποιούν το Windows Subsystem για Linux (WSL) επηρεάζονται από το σφάλμα “Element not found” όταν προσπαθούν να κάνουν εκκίνηση του WSL. Με τη βοήθεια των Insiders, εντοπίσαμε την αιτία του ζητήματος και δημιουργήσαμε μια εγκατάσταση που αναμένεται να συμπεριληφθεί στην επόμενη έκδοση συντήρησης 20H2 που θα κυκλοφορήσει σύντομα. Οι “Insiders χρήστες” που επιθυμούν να ξεμπλοκαριστούν αμέσως μπορούν να απεγκαταστήσουν αυτήν την έκδοση (KB4571756) που είναι ένα non-security update. Μπορείτε να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για το ζήτημα στο GitHub.” ανέφερε η Microsoft σε ένα blog post.

Linux Windows Subsystem

Όσοι επιθυμούν να επιδιορθώσουν αμέσως αυτό το σφάλμα του WSL 2, πρέπει να απεγκαταστήσουν την ενημερωμένη έκδοση KB4571756.

Για να απεγκαταστήσετε την ενημέρωση KB4571756, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

1. Επιλέξτε το κουμπί έναρξης ή το Desktop Search των Windows και πληκτρολογήστε update history και επιλέξτε το View your Update history.

2. Στο παράθυρο Settings/View update history, επιλέξτε Uninstall Updates.

3. Στο παράθυρο Installed Updates, βρείτε και επιλέξτε την KB4571756 και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall.

4. Επανεκκινήστε τη Windows συσκευή σας.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS