ΑρχικήsecurityΦυλακίζεται hacker για την εγκατάσταση keylogger σε συστήματα εταιρειών

Φυλακίζεται hacker για την εγκατάσταση keylogger σε συστήματα εταιρειών

Ένας άντρας από το New Jersey έλαβε ποινή φυλάκισης οκτώ χρόνων, για την εγκατάσταση keylogger στα δίκτυα υπολογιστών των αντιπάλων του. Στόχος του ήταν φυσικά η κλοπή εμπορικών μυστικών.

keylogger
Άντρας συνελήφθη για την εγκατάσταση keylogger σε συστήματα εταιρειών

Ο κατηγορούμενος ονομάζεται Ankur Agarwal και κατάγεται από το Montville του New Jersey. Ο Agarwal ομολόγησε την ενοχή του και για τις δύο κατηγορίες που του είχαν απαγγελθεί. Η πρώτη κατηγορία είχε να κάνει με την κλοπή πληροφοριών από υπολογιστές τρίτων και η δεύτερη με την κλοπή στοιχείων ταυτότητας. Ο 45χρονος παραδέχτηκε ότι είχε κλέψει περίπου 15.000 αρχεία που σχετίζονταν με νέες τεχνολογίες από δύο διαφορετικές εταιρείες.

Σύμφωνα με έγγραφα του δικαστηρίου, ο Agarwal παραβίασε αρχικά τις εγκαταστάσεις του New Jersey μιας τεχνολογικής εταιρείας, που εδρεύει στο Τέξας. Αυτή η παραβίαση έγινε τον Φεβρουάριο του 2017. Ο κατηγορούμενος εγκατέστησε παράνομα hardware keylogger συσκευές στους υπολογιστές της εταιρείας, προκειμένου να παρακολουθεί τις πληκτρολογήσεις των υπαλλήλων της και να κλέψει στοιχεία. Μέσω των keyloggers, ο Agarwal μπόρεσε να μάθει τα ονόματα χρήστη και τους κωδικούς πρόσβασης των υπαλλήλων και έτσι κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση και σε άλλα συστήματα της τεχνολογικής εταιρείας.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, ο Agarwal έκλεψε δεδομένα που σχετίζονταν με την ανάπτυξη μιας νέας τεχνολογίας.

Σύμφωνα με τo Infosecurity Magazine, ο Agarwal κατάφερε να κλέψει τα δεδομένα που ήθελε, χρησιμοποιώντας έναν κώδικα που είχε φτιάξει ειδικά για το σκοπό αυτό. Λέγεται ότι εκτέλεσε το συγκεκριμένο exfil script σε πολλούς υπολογιστές και αρκετές φορές.

Άντρας συνελήφθη για την εγκατάσταση keylogger σε συστήματα εταιρειών

Ο Agarwal παραδέχτηκε επίσης ότι παραβίασε τα συστήματα μιας άλλης εταιρείας με έδρα τη Νέα Υόρκη. Και σε αυτή την περίπτωση, απέκτησε φυσική πρόσβαση στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο New Jersey αφού δημιούργησε μια πλαστή κάρτα πρόσβασης για τον εαυτό του.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης είπε: “Αυτή η κάρτα πρόσβασης που αποκτήθηκε με δόλο, με όνομα άλλου ατόμου, επέτρεψε στον Agarwal να παραβιάσει δύο εγκαταστάσεις της εταιρείας“.

Ο Agarwal έκλεψε και από αυτή την εταιρεία δεδομένα που σχετίζονταν με μια νέα τεχνολογία. Οι παράνομες δραστηριότητές του εντοπίστηκαν από υπαλλήλους της εταιρείας τον Απρίλιο του 2018.

Την 1η Σεπτεμβρίου 2020, η δικαστής των ΗΠΑ Susan Wigenton καταδίκασε τον Agarwal σε 94 μήνες φυλάκισης, ενώ είναι υποχρεωμένος να καταβάλει πρόστιμο 25.000 $. Επίσης, έχουν κατασχεθεί οι υπολογιστές, οι συσκευές αποθήκευσης και άλλος σχετικός εξοπλισμός.

Στην έρευνα για τη σύλληψη του hacker συμμετείχε και το FBI.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS