ΑρχικήinetSpotify: Κατηγορεί την Apple για αθέμιτο ανταγωνισμό

Spotify: Κατηγορεί την Apple για αθέμιτο ανταγωνισμό

Λιγότερο από μία ώρα μετά το τέλος της μεγάλης εκδήλωσης Watch της Apple, το Spotify κατηγόρησε την εταιρεία για αθέμιτο ανταγωνισμό.

Spotify: Κατηγορεί την Apple για αθέμιτο ανταγωνισμό

Το Spotify έστειλε μια δήλωση που επαναλαμβάνει τη δυσπιστία και την απογοήτευσή της στην Apple, κατηγορώντας ξανά την εταιρεία για αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές.

«Για άλλη μια φορά, η Apple χρησιμοποιεί την κυρίαρχη θέση της και τις αθέμιτες πρακτικές της για να θέσει σε μειονεκτική θέση τους ανταγωνιστές και να στερήσει τους καταναλωτές ευνοώντας τις δικές της υπηρεσίες.»

Η πλατφόρμα μουσικής δε διευκρίνισε τι έγινε στην εκδήλωση της Αpple και προκάλεσε αυτή την απάντηση, αν και υπάρχει ένα κομμάτι που ξεχωρίζει ως πιθανός υποψήφιος. Το πακέτο Αpple One που ανακοινώθηκε περιλαμβάνει Αpple Arcade, TV+, πρόσβαση iCloud και – αυτό που μάλλον ενόχλησε το Spotify – Μουσική, για $ 15 τον μήνα. Αυτή είναι μια πιθανή απειλή για την πλατφόρμα, που λειτουργεί επίσης μια εφαρμογή μουσικής στο iOS.

«Ζητούμε από τις αρχές ανταγωνισμού να ενεργήσουν επειγόντως για να περιορίσουν την αντι-ανταγωνιστική συμπεριφορά της Apple, η οποία εάν παραμείνει ανεξέλεγκτη, θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στην κοινότητα των προγραμματιστών και θα απειλήσει το να ακουστούν, να μαθευτούν, να καλλιεργηθούν και να συνδεθούν οι συλλογικές ελευθερίες μας.»

Για περισσότερο από ένα χρόνο, το Spotify προωθεί συνεχώς το ζήτημα σχετικά με την ανεξέλεγκτη δύναμη της Apple στο App Store και τον Μάρτιο του 2019 υπέβαλε καταγγελία εναντίον της, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ ισχυρίζεται ότι η πρακτική της Apple να πάρει το 30% των εσόδων μιας εφαρμογής είναι αδικαιολόγητη. Τονίζει μάλιστα ότι η Αpple λειτουργεί ως μονοπώλιο στο iOS.

apple spotify
Spotify: Κατηγορεί την Apple για αθέμιτο ανταγωνισμό

Αυτό αντικατοπτρίζει παρόμοιες καταγγελίες που διατυπώθηκαν από τη Microsoft και την Epic Games, και οι δύο καταδίκασαν τις πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού της Αpple τους τελευταίους μήνες. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Epic, Tim Sweeney, έχει από καιρό αντιταχθεί στην περικοπή εσόδων της εταιρείας κατά 30%. Τον Αύγουστο, η Epic μήνυσε την Apple με δραματικό τρόπο, προτρέποντας τους παίκτες του Fortnite να υποστηρίξουν την αγωγή.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS