ΑρχικήsecurityΕυρωπαϊκή εταιρεία exchange ανακαλύπτει ότι hackers της έκλεψαν 1,6 εκ. $

Ευρωπαϊκή εταιρεία exchange ανακαλύπτει ότι hackers της έκλεψαν 1,6 εκ. $

Μια μικρή εταιρεία exchange στη Σλοβακία αποκάλυψε ότι κάποιοι hackers κατάφεραν να εισβάλουν στα πορτοφόλια της και να κλέψουν περίπου 1,6 εκατομμύρια δολάρια σε διάφορα κρυπτονομίσματα.

Η Eterbase ανακοίνωσε στο κανάλι της στο Telegram την Τρίτη ότι τα λεγόμενα «hot wallets» για έξι από τα εισηγμένα κρυπτονομίσματα είχαν παραβιαστεί.

Τη Δευτέρα το βράδυ, οι hackers έκλεψαν Bitcoin, Ethereum, XRP, Tezos, Algorand και TRON, μεταφέροντας τα χρήματα σε δημόσια πορτοφόλια που έκτοτε αδειάστηκαν. Σε τρέχουσες τιμές, το κλεμμένο ποσό αξίζει σχεδόν 1,6 εκατομμύρια δολάρια.

Η Eterbase μοιράστηκε τις διευθύνσεις των πορτοφολιών στο εταιρικό της κανάλι στο Telegram, αλλά απέκρυψε περαιτέρω λεπτομέρειες έως ότου ολοκληρωθεί η έρευνά της για την επίθεση.

exchange hackers

Με έδρα την Μπρατισλάβα της Σλοβακίας, η Eterbase απαριθμεί πολλά ζεύγη συναλλαγών ευρώ έναντι μιας σειράς συμβατικών και ψηφιακών στοιχείων που σχετίζονται με την DeFI.

Σύμφωνα με το CoinGecko, η εταιρεία exchange έχει κατά μέσο όρο περίπου 3 εκατομμύρια δολάρια σε ημερήσιο όγκο συναλλαγών.

Η εταιρεία έχει επικοινωνήσει με τις αρχές και οι συναλλαγές και οι αναλήψεις έχουν ανασταλεί έως τις 10 Σεπτεμβρίου.

Το CoinDesk ρώτησε την Eterbase αν θα αποζημιώσει τους χρήστες που έχουν επηρεαστεί από το hack, αλλά δεν έλαβε κάποια απάντηση.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS