ΑρχικήinetΤηλεσκόπιο σκανάρει για εξωγήινους και δεν βρίσκει τίποτα

Τηλεσκόπιο σκανάρει για εξωγήινους και δεν βρίσκει τίποτα

Οι αστρονόμοι ξεκίνησαν μια ιστορική αναζήτηση για να βρουν εξωγήινη ζωή στο σύμπαν, σκανάρωντας 10 εκατομμύρια αστέρια – και δεν βρήκαν τίποτα.

Η αναζήτηση, η οποία όπως ισχυρίζονται οι ερευνητές ήταν μεγαλύτερη από οποιαδήποτε άλλη που είχε συμβεί στο παρελθόν, ερεύνησε ένα κομμάτι του σύμπαντος με την ελπίδα να βρει εκπομπές ραδιοφώνου που θα μπορούσαν να προέρχονται από εξωγήινους.

Αυτές οι «τεχνικές υπογραφές» αποτελούνται από ισχυρές εκρήξεις ραδιοσυχνοτήτων παρόμοιες με αυτές που προέρχονται από ένα ραδιόφωνο FM, και έτσι θα μπορούσαν να υποδηλώσουν ότι προέρχονται από έναν νοήμων πολιτισμό.

εξωγήινους

Αλλά οι ερευνητές δεν άκουσαν τίποτα από αυτό το κομμάτι του ουρανού, που βρισκόταν γύρω από τον αστερισμό της Vella.

Η σάρωση διήρκεσε 17 ώρες, με τους ερευνητές να δηλώνουν ότι ήταν 100 φορές πιο ευρεία και βαθιά από προηγούμενες παρόμοιες έρευνες για εξωγήινους. Για την έρευνα χρησιμοποιήθηκε το Murchison Widefield Array, ή MWA, ένα μεγάλο τηλεσκόπιο που βρίσκεται στο εσωτερικό της Δυτικής Αυστραλίας.

Ωστόσο, οι αστρονόμοι είπαν ότι, ενώ μπορεί να είναι απογοητευμένοι που δεν εντόπισαν εξωγήινο πολιτισμό, δεν εξεπλάγησαν από το αποτέλεσμα.

Η έρευνα εξέτασε μόνο ένα σχετικά μικρό κομμάτι του ουρανού και είναι πολύ πιθανό η εξωγήινη ζωή να μην εκπέμπει σε τέτοια είδη ραδιοσημάτων.

Όπως σημείωσε ο Douglas Adams στον Οδηγό για τους Γαλαξίες Hitchhikers, “ο χώρος είναι μεγάλος, πολύ μεγάλος”, δήλωσε ο Steven Tingay, ένας από τους αστρονόμους που συμμετείχαν στο project.

“Και παρόλο που αυτή ήταν μια πολύ μεγάλη μελέτη, το μέγεθος του χώρου που εξετάσαμε ήταν ισοδύναμο με την προσπάθεια να βρούμε κάτι στους ωκεανούς της Γης, αλλά αναζητώντας μόνο σε μια μεγάλη πισίνα” συνέχισε.

«Δεδομένου ότι πραγματικά δεν μπορούμε να υποθέσουμε πώς είναι δυνατόν οι εξωγήινοι πολιτισμοί να χρησιμοποιούν την τεχνολογία, πρέπει να κάνουμε αναζητήσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.

Οι ερευνητές ελπίζουν να πραγματοποιήσουν παρόμοιες αναζητήσεις χρησιμοποιώντας το Square Kilometer Array, ένα παρόμοιο αλλά πολύ μεγαλύτερο ραδιοτηλεσκόπιο που θα τους επιτρέψει να εντοπίσουν ραδιοσήματα από σχετικά κοντινά αστρικά συστήματα και να ερευνήσουν δισεκατομμύρια πιθανά αστέρια.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS