ΑρχικήHow ToΕσωτερικός σκληρός δίσκος: Πως να κάνετε εγκατάσταση και παραμετροποίηση

Εσωτερικός σκληρός δίσκος: Πως να κάνετε εγκατάσταση και παραμετροποίηση

Εσωτερικός σκληρός δίσκος: Η ανάγκη ενός μέσου χρήστη για περισσότερο αποθηκευτικό χώρο συνεχώς αυξάνεται. Είτε μιλάμε για προσωπικά δεδομένα (κείμενα , φωτογραφίες κλπ.) είτε για αρχεία που κατεβαίνουν από το internet ( ταινίες, τραγούδια κλπ.) είτε ακόμα και τα προγράμματα που χρησιμοποιεί ή τα παιχνίδια που παίζει.

Αφού λοιπόν επιλέξουμε ποιος σκληρός δίσκος εξυπηρετεί τις ανάγκες μας και έχουμε προχωρήσει στην αγορά του, αρχικά θα πρέπει να τον τοποθετήσουμε στο εσωτερικό του υπολογιστή μας.

Στην περίπτωση που μιλάμε για σταθερό υπολογιστή αρκεί να τοποθετήσουμε τον σκληρό δίσκο μέσα στο κουτί του υπολογιστή μας. Τα καινούργια κουτιά έχουν πλέον ειδικά διαμορφωμένους χώρους που δέχονται έξτρα δίσκους και μερικές βίδες είναι αρκετές για να γίνει η σωστή τοποθέτηση.

Σε περίπτωση που δεν ταιριάζει ο δίσκος στο κουτί, θα χρειαστούμε κάποιο επιπλέον υλικό (bracket) οπού θα μας βοηθήσει να μπει σωστά ο δίσκος.

Η συνδεσμολογία είναι απλή. Ένα καλώδιο sata το οποίο είναι υπεύθυνο για την μεταφορά δεδομένων και ένα καλώδιο για το ρεύμα. Το καλώδιο sata ενώνει την μια άκρη στον σκληρό δίσκο και την άλλη στην μητρική πλακέτα. Το καλώδιο ρεύματος το παίρνουμε από το τροφοδοτικό.

σκληρός δίσκος

Αν θέλουμε να βάλουμε σκληρό δίσκο σε laptop, τότε η διαδικασία είναι λίγο διαφορετική.

Σε περίπτωση που το laptop μας δεν έχει έξτρα χώρο για δεύτερο δίσκο τότε θα πρέπει να αντικαταστήσουμε το οπτικό μέσο (cd-DVD) του laptop με μια ειδική θήκη που ενσωματώνει πάνω της τον δίσκο.

σκληρός δίσκος

Το πρώτο πράγμα που κάνουμε αφού έχει γίνει η σωστή εγκατάσταση του δίσκου στο μηχάνημά μας είναι να ελέγξουμε στο bios αν ο δίσκος «φαίνεται».

Στη συνέχεια, αφού έχουμε μπει στα windows πηγαίνουμε στο disk management (δεξί κλικ στο My Computer -> Manage -> Disk management) όπου μπορούμε πλέον να δούμε τον καινούργιο μας δίσκο.

σκληρός δίσκος

Σε περίπτωση που είναι με μαύρο χρώμα θα πρέπει να του κάνουμε format (GPT, MBR), να του ορίσουμε partition (μέγεθος) και γράμμα (Α,Β,C κλπ.) έτσι ώστε να μπορούμε να τον δούμε στο My Computer και να ξεκινήσουμε να τον χρησιμοποιούμε.

 

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS