ΑρχικήsecurityΚινεζική κυβέρνηση: Οι hackers της έχουν παγκόσμια εμβέλεια

Κινεζική κυβέρνηση: Οι hackers της έχουν παγκόσμια εμβέλεια

Οι hackers που εργάζονται για την Κινεζική κυβέρνηση επιτίθενται σε πολλές χώρες παγκοσμίως.

Οι hackers που εργάζονται για την προώθηση των στρατιωτικών και οικονομικών αναπτυξιακών στόχων της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας έχουν στοχεύσει μέχρι στιγμής μια γιγαντιαία γερμανική φαρμακευτική εταιρεία, παραγωγούς ημιαγωγών στην Ταϊβάν και κατασκευαστές υψηλής τεχνολογίας σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Νότια Κορέα και η Αυστραλία.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Michael Pompeo δήλωσε σε μια συνέντευξη τύπου στις 9 Ιουλίου ότι ο κίνδυνος από τους hackers της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας επηρεάζει «ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που έχουν πραγματικά προσπαθήσει για να εφεύρουν πράγματα».

hackers

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε κυρώσεις σε δύο υπηκόους της ΛΔΚ και στην Haitai Technology Development Company Limited, που εδρεύει στην Κίνα, για “κακόβουλες δραστηριότητες στον κυβερνοχώρο που αποσκοπούν στην υπονόμευση της ακεραιότητας, της ασφάλειας και της οικονομικής ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

«Οι απειλές στον κυβερνοχώρο αυξάνονται και εξελίσσονται, επηρεάζοντας όλο τον κόσμο», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της ΕΕ Josep Borrell, ενώ ανακοίνωσε τις πρώτες κυρώσεις σε ένα tweet στις 30 Ιουλίου. «Δεν θα ανεχτούμε τέτοιες συμπεριφορές».

Οι μέθοδοι της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας ποικίλλουν – από την πρόσληψη χάκερ εώς την αποστολή στρατιωτικών αξιωματικών στο εξωτερικό που παριστάνουν τους πολιτικούς ερευνητές.

Οι εισαγγελείς των ΗΠΑ κατηγορούν δύο hackers, που συνεργάζονται με το Υπουργείο Κρατικής Ασφάλειας της ΛΔΚ, ότι εισέβαλλαν στα βιομηχανικά συστήματα υψηλής τεχνολογίας 11 χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας, του Βελγίου και της Ιαπωνίας. Η επίθεση διήρκεσε περισσότερο από μια δεκαετία και είχε ως στόχο να κλέψει τεχνολογία από πολλούς τομείς – συμπεριλαμβανομένων εταιρειών που αναπτύσσουν εμβόλια και θεραπείες για την πανδημία του COVID-19.

Τον Αύγουστο, ερευνητές κυβερνοασφάλειας αποκάλυψαν μια επίθεση που είχε ως στόχο πολλούς κατασκευαστές μικροτσίπ στην Ταϊβάν. Hackers που συνεργάζονταν με την κινεζική κυβέρνηση διεξήγαγαν την κυβερνοεπίθεση «με στόχο την κλοπή όσο το δυνατόν περισσότερης τεχνολογίας».

Το 2018, η γερμανική φαρμακευτική εταιρεία Bayer βρήκε κακόβουλο λογισμικό στα δίκτυα των υπολογιστών της. Οι εμπειρογνώμονες ασφαλείας θεώρησαν ότι η επίθεση προέρχεται από μια ομάδα που εδρεύει στην ηπειρωτική Κίνα που ονομάζεται “Wicked Panda”, σύμφωνα με το Reuters.

Τέλος, δεκάδες επιστήμονες του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας έχουν αποκρύψει τις στρατιωτικές τους σχέσεις για να ταξιδέψουν στην Αυστραλία, τον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και την ΕΕ για να πραγματοποιήσουν έρευνες σε τομείς όπως οι πυραύλοι και η τεχνολογία πλοήγησης, αναφέρουν οι ερευνητές.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS