Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου, 13:50
Αρχική business Επιχειρήσεις: Πώς θα δαπανήσουν τον IT προϋπολογισμό τους το 2021;

Επιχειρήσεις: Πώς θα δαπανήσουν τον IT προϋπολογισμό τους το 2021;

Το να γνωρίζει μία επιχείρηση πώς και πού να ξοδέψει τα χρήματα του IT προϋπολογισμού της είναι πολύ σημαντικό. Οι επιχειρήσεις επενδύουν χρήματα στην κυβερνοάμυνα, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και άλλα κρίσιμα έργα. Μια έκθεση που δημοσιεύθηκε χθες από την Spiceworks Ziff Davis εξετάζει πώς και πού σχεδιάζουν να δαπανήσουν οι επιχειρήσεις τον IT προϋπολογισμό τους το 2021.

Για την έκθεσή της, η Spiceworks Ziff Davis ερεύνησε 1.073 αγοραστές τεχνολογίας επιχειρήσεων σε όλη τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2020. Μία δύσκολη συνθήκη με την οποία έρχονται αντιμέτωπες οι επιχειρήσεις, είναι αδιαμφισβήτητα η πανδημία του COVID-19 που πλήττει χώρες σε όλο τον κόσμο. Έτσι, οι επιχειρήσεις καλούνται να βρουν τα απαιτούμενα χρήματα και να διαχειριστούν τον IT προϋπολογισμό τους με τέτοιον τρόπο, ώστε να υποστηρίξουν και να διασφαλίσουν το εργατικό δυναμικό που δουλεύει απομακρυσμένα. Πώς όμως θα το πετύχουν αυτό τη στιγμή που ελαχιστοποιούνται τα έσοδά τους ενόψει της πανδημίας και του επακόλουθου lockdown;

επιχειρήσεις

Σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγε η Spiceworks Ziff Davis, η αύξηση των IT προϋπολογισμών έχει επιβραδυνθεί σε σύγκριση με πέρυσι. Μεταξύ των ερωτηθέντων, το 33% δήλωσαν ότι σχεδιάζουν αύξηση των IT προϋπολογισμών για το 2021, παρουσιάζοντας όμως μείωση συγκριτικά με το 44% που είχαν πει το ίδιο για το 2020. Επιπλέον, περίπου το 17% των επιχειρήσεων αναμένουν μείωση του προϋπολογισμού τους το 2021. Την ίδια στιγμή, περίπου το 80% των επιχειρήσεων αναμένουν ότι ο προϋπολογισμός τους θα παραμείνει ίδιος ή θα αυξηθεί το επόμενο έτος.

Η παγκόσμια πανδημία και οι συνέπειές της θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τις αποφάσεις που θα λάβουν οι επιχειρήσεις σχετικά με τον IT προϋπολογισμό τους. Πάνω από το 50% των επιχειρήσεων δήλωσαν ότι έχουν ως στόχο να διατηρήσουν τις ευέλικτες πολιτικές εργασίας τους, ενώ το 44% επιδιώκουν να αυξήσουν τα σχέδια ψηφιακού μετασχηματισμού τους.

IT προϋπολογισμός 2021

Άλλοι στόχοι που επισημαίνουν οι επιχειρήσεις για το 2021 είναι οι ακόλουθοι: 1) βελτίωση της ασφάλειας και της διακυβέρνησης, 2) ενίσχυση της κατάρτισης για την υποστήριξη των εργαζομένων που δουλεύουν απομακρυσμένα, 3) σύνδεση υπαλλήλων με χρήση ασφαλών και τυποποιημένων εργαλείων και 4) βελτίωση των σχεδίων αποκατάστασης καταστροφών για την κάλυψη περισσότερων σεναρίων.

Η αντικατάσταση μιας ξεπερασμένης IT υποδομής και η αντιμετώπιση ζητημάτων ασφάλειας θα είναι μεταξύ των βασικότερων παραγόντων που θα οδηγήσουν στην αύξηση του IT προϋπολογισμού. Άλλοι παράγοντες που οδηγούν σε μεγαλύτερους προϋπολογισμούς είναι οι εξής: 1) αυξημένη προτεραιότητα σε έργα IT, που αναφέρεται από το 45% των ερωτηθέντων, 2) αλλαγές στις επιχειρηματικές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια του COVID-19, που αναφέρεται από το 38% των ερωτηθέντων και 3) ανάγκη υποστήριξης του απομακρυσμένου εργατικού δυναμικού, που αναφέρεται από το 36% των ερωτηθέντων.

έρευνα για επιχειρήσεις και IT προϋπολογισμό 2021

Λόγω της μείωσης των εσόδων που επέφερε η υγειονομική κρίση, οι δαπάνες σε ορισμένους τομείς θα έρθουν σε δεύτερη μοίρα το 2021. Για παράδειγμα, πολλές επιχειρήσεις δεν σχεδιάζουν να προσλάβουν νέο εργατικό δυναμικό εν μέσω της πανδημίας. Επιπλέον, οι δαπάνες για αναδυόμενες τεχνολογίες αναμένεται να μειωθούν δραματικά, ειδικά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες θα επικεντρωθούν περισσότερο σε πρωτεύουσες και κρίσιμες ανάγκες και λιγότερο σε τεχνολογίες αιχμής. Το hardware θα συνεχίσει να παίρνει το μεγαλύτερο μέρος των IT προϋπολογισμών το επόμενο έτος, αλλά οι δαπάνες σε αυτήν την κατηγορία θα συνεχίσουν να μειώνονται, ενώ όλο και περισσότερες επιχειρήσεις επενδύουν στο cloud και τις διαχειριζόμενες υπηρεσίες.

Τέλος, ο Peter Tsai, ανώτερος αναλυτής τεχνολογίας στη Spiceworks Ziff Davis, δήλωσε πως καθώς οι περισσότεροι εργαζόμενοι δουλεύουν απομακρυσμένα αυτή την περίοδο, οι επιχειρήσεις δεν θα μπορούσαν να διατηρήσουν τα επίπεδα της παραγωγικότητας και της απόδοσής τους υψηλά χωρίς τη βοήθεια τεχνολογιών όπως τα laptops, τα VPN και οι εφαρμογές chat και video meeting.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

LIVE NEWS

Turkdef Ops συνέντευξη: Οι Τούρκοι χακερ που επιτέθηκαν στην Ελλάδα!

Παγκόσμια αποκλειστικότητα στο SecNews η συνέντευξη της Τούρκικης hacking ομάδας Turkdef Ops, η οποία αποτελείται από επιδέξιους χάκερ με γνώσεις που τους...

Η ομάδα ransomware Maze δανείστηκε μια τεχνική του Ragnar Locker

Μια ομάδα ransomware δανείστηκε μια επιτυχημένη τεχνική από μια άλλη συμμορία που καθιστά πιο δύσκολο τον εντοπισμό του malware.

Facebook Business Suite: Messenger και Instagram γίνονται ένα!

Το Facebook κυκλοφορεί το Business Suite, που θα επιτρέπει στους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων να συνδυάσουν Messenger και Instagram.

Υπουργείο Υποθέσεων Βετεράνων ΗΠΑ: Η παραβίαση επηρέασε και παρόχους κοινοτικής φροντίδας

Το Υπουργείο Υποθέσεων Βετεράνων (VA) των ΗΠΑ αποκάλυψε πρόσφατα ότι κάποιοι hackers επιτέθηκαν στα συστήματά του και έκλεψαν προσωπικά δεδομένα περίπου 46.000...

Καμπάνια scam πουλάει φάρμακα χρησιμοποιεί μια νέα τεχνική απόκρυψης

Οι hackers που ενορχηστρώνουν μια καμπάνια scam πουλώντας φάρμακα δοκιμάζουν μια νέα τεχνική, στοιχηματίζοντας σε μη συμβατική αναπαράσταση διευθύνσεων URL σε μηνύματα...

ΗΠΑ: Κυρώσεις σε εταιρεία που συνδέεται με το ιρανικό καθεστώς για hacking επιχειρήσεις

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ επέβαλε σήμερα κυρώσεις σε μια εταιρεία που κάλυπτε μία μαζική hacking επιχείρηση που οργανώθηκε και εκτελέστηκε από το...

Επίθεση ransomware σε Γερμανικό νοσοκομείο οδηγεί σε θάνατο ασθενή

Ένα άτομο του οποίου η ζωή βρισκόταν σε κίνδυνο πέθανε αφού αναγκάστηκε να πάει σε ένα πιο μακρινό νοσοκομείο λόγω μιας επίθεσης...

Ηνωμένο Βασίλειο: Αυξάνονται οι ransomware επιθέσεις σε πανεπιστήμια

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Ασφάλειας στον κυβερνοχώρο του Ηνωμένου Βασιλείου (NCSC), οι hacking και κυρίως ransomware...

Twitter: Αυξημένη ασφάλεια για λογαριασμούς εν όψει εκλογών ΗΠΑ

Το Twitter θα προτρέψει πολιτικούς λογαριασμούς υψηλού προφίλ να λάβουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας πριν τις εκλογές των ΗΠΑ.

Ransomware χτύπησε το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Νιου Τζέρσεϋ

Μία τεράστια παραβίαση δεδομένων, υπέστη το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Νιου Τζέρσεϋ (UHNJ) καθώς 48.000 στοιχεία εκτέθηκαν μετά από επίθεση ransomware.