ΑρχικήsecurityΥπουργείο Υποθέσεων Βετεράνων ΗΠΑ: Κλάπηκαν data 46.000 βετεράνων ύστερα από παραβίαση ασφαλείας

Υπουργείο Υποθέσεων Βετεράνων ΗΠΑ: Κλάπηκαν data 46.000 βετεράνων ύστερα από παραβίαση ασφαλείας

Το Υπουργείο Υποθέσεων Βετεράνων (VA) των ΗΠΑ αποκάλυψε ότι υπέστη παραβίαση ασφαλείας, κατά την οποία κλάπηκαν προσωπικά data περίπου 46.000 βετεράνων πολέμου. Σύμφωνα με αξιωματούχους, η παραβίαση έλαβε χώρα αφότου χάκερς απέκτησαν πρόσβαση σε μια διαδικτυακή εφαρμογή που διαχειρίζεται το Κέντρο χρηματοοικονομικών υπηρεσιών (FSC) του VA.

Το Υπουργείο Υποθέσεων Βετεράνων ανακοίνωσε ότι οι χάκερς χρησιμοποίησαν τεχνικές social engineering και εκμεταλλεύτηκαν το πρωτόκολλο ελέγχου ταυτότητας, για να αποκτήσουν πρόσβαση στην εφαρμογή του FSC και στη συνέχεια να εκτρέψουν τις πληρωμές του VA που προορίζονται για παρόχους υγειονομικής περίθαλψης, για την ιατρική φροντίδα και θεραπεία βετεράνων πολέμου των ΗΠΑ.

Υπουργείο Υποθέσεων Βετεράνων ΗΠΑ

Ενώ οι αξιωματούχοι εξακολουθούν να ερευνούν το περιστατικό, το Υπουργείο Υποθέσεων Βετεράνων εκτιμά ότι οι χάκερς ενδέχεται επίσης να έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε αρχεία βετεράνων, τα οποία περιλαμβάνουν ευαίσθητες και εμπιστευτικές πληροφορίες, όπως είναι για παράδειγμα οι αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης.

Επιπλέον, το Υπουργείο ανέφερε σε ένα δελτίο τύπου πως για την προστασία αυτών των βετεράνων, το FSC ειδοποιεί τα άτομα που επηρεάζονται από την παραβίαση ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων των συγγενών αυτών που έχουν πεθάνει, για το γεγονός ότι διακυβεύονται τα προσωπικά τους στοιχεία.

Υπουργείο Υποθέσεων Βετεράνων ΗΠΑ

Το Υπουργείο προσφέρει επίσης δωρεάν πρόσβαση σε υπηρεσίες παρακολούθησης οικονομικών αρχείων σε εκείνους των οποίων οι αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης ενδέχεται να έχουν εκτεθεί ύστερα από την παραβίαση ασφαλείας. Μόλις εντοπίστηκε η παραβίαση, η εφαρμογή του FSC τέθηκε εκτός λειτουργίας και το Υπουργείο προέβη στις απαραίτητες ενέργειες για την πρόληψη και τον μετριασμό τυχόν ζημίας σε αυτά τα άτομα. Οι αξιωματούχοι του VA δήλωσαν ακόμη ότι δεν σκοπεύουν να επαναφέρουν την εφαρμογή έως ότου το Γραφείο IT του Υπουργείου ολοκληρώσει τον έλεγχο ασφαλείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το Υπουργείο Υποθέσεων Βετεράνων αποκάλυψε ότι υπέστη παραβίαση ασφαλείας. Το 2006, αποκαλύφθηκε η μεγαλύτερη παραβίαση προσωπικών πληροφοριών που έγινε ποτέ – άγνωστοι έκλεψαν ένα laptop και έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο, μέσα στον οποίο περιλαμβάνονταν τα προσωπικά αρχεία 26 εκατομμυρίων βετεράνων, των συζύγων αυτών καθώς και ατόμων “ενεργού καθήκοντος”. Το περιστατικό συνέβη στα πλαίσια ληστείας στο σπίτι ενός υπαλλήλου του Υπουργείου, που είχε άδεια να εργάζεται από το σπίτι. Αργότερα, ωστόσο, ο Γενικός Επιθεωρητής δήλωσε ότι βρέθηκε ο δράστης και κρίθηκε ένοχος για την πράξη του.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS